Všeobecná diskusia II
Re: Všeobecná diskusia II
Mne sa vidí, že aj a8 ešte pred rokom 2000 ho mala. Musím pozrieť
Ach tie slovenské mamičky
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
No dobre, ale na tych starinach ten solarny panel trochy hybe vetrakom ked na auto prazi, ziadne nejake vyznamne dobijanie niecoho sa nekona
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
tak. A aj to hybanie vetrakom samozrejme ma "obrovsky" vyznam. Ked mas masinku zaparkovanu vonku, 35 stupnov v tieni, prazi na nu slnko, autiak schytava asi tak 7kW tepelne bomby a ty tam mas 45W ventilatorcek ktory donutra vhana studeny 45 stupnovy vzduch spod auta co sála z rozpaleneho asfaltu ale ano, je to lepsie nez tych 65 stupnov co je v interieri
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
V tomto mám dobré skúsenosti s dvoma riešeniami:
1. strešné sklo, P508 kde je strešné sklo prakticky po celej dĺžke strechy sa mi nikdy nerozpálilo tak ako iné autá s plechovou strechou, samozrejme roletka musí byť zatiahnutá. Bohužiaľ s volantom rozpáleným cez čelné sklo to nepomôže
2. odhlučnenie strechy, tá zvuková izolácia dobre izoluje aj teplo, na P301 ktoré som si odhlučňoval sám to spravilo veľký rozdiel v interiéri, aj keď je pravda že P301 má od výroby úplne holé plechy bez izolácie, neviem ako iné autá
1. strešné sklo, P508 kde je strešné sklo prakticky po celej dĺžke strechy sa mi nikdy nerozpálilo tak ako iné autá s plechovou strechou, samozrejme roletka musí byť zatiahnutá. Bohužiaľ s volantom rozpáleným cez čelné sklo to nepomôže
2. odhlučnenie strechy, tá zvuková izolácia dobre izoluje aj teplo, na P301 ktoré som si odhlučňoval sám to spravilo veľký rozdiel v interiéri, aj keď je pravda že P301 má od výroby úplne holé plechy bez izolácie, neviem ako iné autá
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
p301 je low cost, tomu zodpoveda vsetko. Cojaviem na takom Phaetone pomaly ani nemas co odhlucnovat, jedine ze by si podblatniky pri kolese ocápal z vonkajsej strany, jasne to ale bolo auto "uz od 80.000 eur" a bez problemu za stopade.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
A tou presklenou strechou si ma prekvapil, sam som zvedavy na letne mesiace.
ked porovnam auta 1999 voci 2017, napr celne sklo odolnost na kamen fajn a nepecie tak moc jak kedysi.
Odolnost na kamen asi zavisi jak kde, ale suhlasim. Mam tam hodne dier a zatial nie a nie prasknut, potom len vymenim cez havarko.
Ak nemas nejake super duper okna, ako napr. priplatkove v Sku, tak je fajn ich oblepit foliami (z vnutra), aj ked to nie je uplne legalne (ani najlacnejsie), ale teplo sa znizi citelne (a nemusia to byt tmave folie).
Ak nemas nejake super duper okna, ako napr. priplatkove v Sku, tak je fajn ich oblepit foliami (z vnutra), aj ked to nie je uplne legalne (ani najlacnejsie), ale teplo sa znizi citelne (a nemusia to byt tmave folie).
Naposledy upravil/-a stiv v Št 13. Jan, 2022, 23:11, upravené celkom 1 krát.
.
-
- Pokročilý používateľ
... ale vam je hadam jasne ze samozatmavovacie zrkadla z Audi A8 co mam z roku 2001 a to predne okienko co je na nej maju asi ine standardy ako Dacia Špringer alebo Opel Korzička dnes, ze ?
Okno na auto XYZ odneses jednou rukou pod pazuchou, okno na tu A8 sme niesli dvaja a nadavali sme ako francuzsky kočiš.
Okno na auto XYZ odneses jednou rukou pod pazuchou, okno na tu A8 sme niesli dvaja a nadavali sme ako francuzsky kočiš.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
To je prílišné zjednodušenie. Naši na aute nikdy nemenili čelné sklo. Na Civicu 8g som tiež za 9r nemenil ani raz čelné sklo (100t km v priebehu 2,5r najazdené na diaľnici, kamienkov schytal kvantum, ani raz prasknute, predané s pôvodným sklom). Zato na Supe som menil sklo 3x, aktuálne mám už takmer 2r, čo je ale dane tým, že menej sa jazdilo a este stále je menej áut na cestách.
Hlavný rozdiel medzi tými autami je v sklone čelného skla. Na Civicu som v lete na tunajších diaľniciach ani hmyz poriadne nechytal, Sup je vrazdiaci stroj.
FVE 12.45 kWp V/Z
Ja mam tiez uz tretie sklo za posledne 3 roky na kokte trojkovej klop klop
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
ja zas s karoqom chytil asi 3 take riadne sajby od kamena ze som myslel ze mi rozbilo predne zadne sklo a aj opierku hlavy. a nic. skor mi pride ze riadne kamene velke davaju na cestu
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
ja mam zatial stastie na toto. pamatam si zopar dobrych ran od kamenov ale vsetky bez ujmy. Zato moja byvala Honda si uzila tukancov a skrabancov az az. A vlastne Nissan pokracuje v tejto "tradicii". Hned na druhy alebo treti den ako som ho doviezol, mi nejaky dobrak presiel klucom kufrove dvere. A samozrejme pribudli aj nejake skrabance a tukance od dveri.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
hej, po nociach chodia cestari s vrecom kamenov a sypu to na dialnice
ITX >>> ATX
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
no jak som siel sobotu z tatier ta tam kamenov bolo bratu na rozdavanie. ze sa tam zakazuje chemia/sol na zem zrejme vies.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook