Borci, ja neznaly linuxu sa vrtam do veci. Testovačka, virtualka Linux Mint XFCe na Hyper-V Win10, chcem minimalizovat pouzitie RAM.
Chcem to na stahovanie veci z internetu takze je mi tam treba ethernet a orezany Firefox.
Najnovsi Linux Mint s XFCe som dostal na 350GB RAM : https://i.postimg.cc/Wz6fcXgL/linuxmint.png
kludne poradte aj iny browser s minimalnou spotrebou RAM, Líška zabera okolo +270MB po spusteni cize okolo 620MB dohromady.
Ktore z hentych veci co tam bezia mozem zrusit ? Kedze je to virtualka tak mozem zabijat a vyvadzat co len chcem. Netreba mi audio, power management, proste len aby ten system fungoval, pripojil sa na internet a v GUI aby som dokazal nieco stiahnut. Browser musi byt schopny prejst cez Captcha, chcem stahovat nejake veci z Novafile & Turbobit. Ked som niektore z hentych procesov povrazdil, tak sa automaticky restartli.
Dik dopredu !
minimalizacia spotreby RAM pre Linux Mint
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
minimalizacia spotreby RAM pre Linux Mint
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: minimalizacia spotreby RAM pre Linux Mint
ides na to uplne debilne. na co je ti cely OS aj GUI kvoli stahovaniui nejakych blbosti? daj si pyload do dockeru alebo ak silou mocou to chces stahovat cez webbrowser tak si daj nejaku fakt miniumalnu distribuciu ako archlinux, hod tam openbox cisto len preto aby si mal kde vykreslit okno prehliadaca potom ten firefox, alebo skor chromium. urcite by sa nasli aj viacej lightweight prehliadace, ale otazka ako si poradia s tymi strankami ktore su naplnene javascriptovym srackami a popupmi, ktorymi sa musis preklikat aby ti to dovolilo stiahnut to tvoje azijske pecko
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
no hej, ale dockeru nerozumiem este viac a ajtak pre neho budem potrebovat nejaku... virtualnu masinu. Inak archlinux som skusal, s niecim som mal problem, nepamatam si s cim.
A aby si vedel, nie je to azijske ale koňacie
A aby si vedel, nie je to azijske ale koňacie
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
https://jdownloader.org/download/index ? Sice džava, ale vie preniest captchu k sebe. Pouzivam po win, neviem co vsetko bude treba spravit aby si to rychlo rozbehal pod tucniakom. Teoreticky by si prehliadac nemusel vobec pouzit. Ked uz horse meat, tak poriadne ...
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
jdownloader ma aj headless verziu (tiez do dockera), ale nefungovalo mi to dost dobre. ale jdownloader sa da urcite rozbehnut aj pod linux desktopom, je tomu uz asi aj 10 rokov co som naposledy pouzival
Spoiler: ukázať
tomu sa vravi kanon na vrabce... som na to pouzival pyload ktory bezal na wifi routri, a ziadny problem , teraz som to uz nahodil na nasko... ale aj tak...