Notebook do 900€
Notebook do 900€
Zdravíčko, hľadám nejaký notebook do 900€, ideálne 17 palcový, bude využívaný hlavne na solidworks a autocad, ale rád by som ho využil aj na hranie.
Oplatí sa ísť do nového alebo lepšie niečo z bazaru ?
Oplatí sa ísť do nového alebo lepšie niečo z bazaru ?
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Notebook do 900€
Ak chces solidny zaklad tak zacni lenovo legion 5 pro. Rozpocet prekrocis, ale tento NB sa da uz pouzit na hranie. Solidna konstrukcia, chladenie, vykon
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Mám počkať čo príde nová rada a tieto pôjdu cenou dole či to nemusí byť pravda ?
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Necakaj, ze sa starsia rada po prichode novej bude predavat o moc lacnejsie. Maximalne sa dopreda par kusov za lepsiu cenu. Skor cenu stlaci dolu aktualny pokles cien grafik a dostatok cipov. Ak ta to neponahla, kludne pozeraj vyvoj ceny a mozno natrafis na pre teba zaujimavu cenu. Ohladne bazaru. Maximum do coho by som siel, je ponuka tu na fore. A co najdlhsia zaruka este. Bazos a podobne by som ani neriesil. Nie je nic horsie, ako kupit stary herny NB z bazaru a po case si buchat hlavu o stenu, ked prestane fungovat. Herne NB sa casto prehrievaju a su hnane na svoje maximum. Kupit starsi kusok, co ma uz svoj najlepsi cas za sebou, moze znamenat vyhodenie par stovak hore kominom.
Dobre, diki moc za radu, toto som potreboval vedieť. Skúsim to chvíľu čekovat teda a keď nič tak ho vezmem, ešte posledná otázka, radšej Intel alebo AMD procesor ?HellAngel napísal: ↑Po 21. Feb, 2022, 23:21 Necakaj, ze sa starsia rada po prichode novej bude predavat o moc lacnejsie. Maximalne sa dopreda par kusov za lepsiu cenu. Skor cenu stlaci dolu aktualny pokles cien grafik a dostatok cipov. Ak ta to neponahla, kludne pozeraj vyvoj ceny a mozno natrafis na pre teba zaujimavu cenu. Ohladne bazaru. Maximum do coho by som siel, je ponuka tu na fore. A co najdlhsia zaruka este. Bazos a podobne by som ani neriesil. Nie je nic horsie, ako kupit stary herny NB z bazaru a po case si buchat hlavu o stenu, ked prestane fungovat. Herne NB sa casto prehrievaju a su hnane na svoje maximum. Kupit starsi kusok, co ma uz svoj najlepsi cas za sebou, moze znamenat vyhodenie par stovak hore kominom.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
na Solidworks a Autocad jedine, jedine Intel a jedine Nvidiu. Nech ta ani nenapadne pozerat inym smerom. Ano viem ze AMD funguje, ale odladenost driverov (teda grafickych) a jednoducho dekada skusenosti na strane Nvidie je proste vidno.
uz ked sa teda bavime o necertifikovanej masine (non-ISV), tak nekompromisne Intel+nvidia. Vtedy mas najvacsiu sancu najmensich problemov.
Ja osobne by som pockal na 12xxx rady, nebudu v tvojom rozpocte ani sucasne nepojdu dole kvoli tomu - len budu podstatne lepsie, vykonnejsie.
uz ked sa teda bavime o necertifikovanej masine (non-ISV), tak nekompromisne Intel+nvidia. Vtedy mas najvacsiu sancu najmensich problemov.
Ja osobne by som pockal na 12xxx rady, nebudu v tvojom rozpocte ani sucasne nepojdu dole kvoli tomu - len budu podstatne lepsie, vykonnejsie.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
mp3turbo napísal: ↑Ut 22. Feb, 2022, 00:10 na Solidworks a Autocad jedine, jedine Intel a jedine Nvidiu. Nech ta ani nenapadne pozerat inym smerom. Ano viem ze AMD funguje, ale odladenost driverov (teda grafickych) a jednoducho dekada skusenosti na strane Nvidie je proste vidno.
Ďakujem
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
kľudne môže byť ryzen + nvidia...spolupracujú dobre a nie je žiadny dôvod,tieto nb zatracovať...ak chceš nb hneď a príliš neprekročiť rozpočet,odporúčam tento...
https://www.alza.sk/lenovo-legion-5-17a ... 733521.htm
ak máš čas,kľudne si počkaj na intel i7 12xxx ale za tvoj rozpočet,určite nebude i7,ktorý je oveľa vhodnejší a ak máš mať i5 12xxx,to môže byť radšej ryzen7,má výkonu na rozdávanie...
https://www.alza.sk/lenovo-legion-5-17a ... 733521.htm
ak máš čas,kľudne si počkaj na intel i7 12xxx ale za tvoj rozpočet,určite nebude i7,ktorý je oveľa vhodnejší a ak máš mať i5 12xxx,to môže byť radšej ryzen7,má výkonu na rozdávanie...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
Našiel som tento teraz na pgs v celkom fajn cene a možno by som ho vedel zobrať bez DPH na firmu, čo naň hovoríte ? https://www.pgs.sk/lenovo-legion-5-15im ... 37859.html
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
mne sa to nezda, starsia rada cpu, podstatne menej vykonna hlavne v single-thread operaciach ktore najviac potrebujes aj pre AutoKad aj pre Solidworx
4 jadra, neporovnatelne s osmymi dnesnymi
a hlavne... velmi narychlo som zbehol to video u Linusa a nikde som nehladal dalsie, ale... nerozsiritelna RAM. 16GB je smrt pre hentie programy.
Rozhodne chces viac, aspon 32GB aby si nieco aj urobil.
akoze nie je to zla ponuka, skoda ze to nestoji o dve stovky menej. Rozhodne to nie je ziadne terno.
a hlavne... velmi narychlo som zbehol to video u Linusa a nikde som nehladal dalsie, ale... nerozsiritelna RAM. 16GB je smrt pre hentie programy.
akoze nie je to zla ponuka, skoda ze to nestoji o dve stovky menej. Rozhodne to nie je ziadne terno.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Super diki za radu, ja som ho neštudoval až tak dopodrobna, asi to vyzerá tak že budem musieť ešte čosi dosetritmp3turbo napísal: ↑Ut 22. Feb, 2022, 20:42 mne sa to nezda, starsia rada cpu, podstatne menej vykonna hlavne v single-thread operaciach ktore najviac potrebujes aj pre AutoKad aj pre Solidworx
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Neber ho, za 1100 je ryzen s gtx 3060 6gb. Ako pose turbo, keby bola cenovka o 200ecok nizsia, tak by to bola vyborna ponuka. Takto je to priemer
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Pred par tyzdnami mi tato konfiguracia prebehla pod rukami. Akurat to bol PRO. Mozem len doporucit
@pepkopav ako su na tom tieto legion 5?
@pepkopav ako su na tom tieto legion 5?