Noo... nemyslim si, ze ta VL100 je adekvatna nahrada za klimu (tepelne cerpadlo), toboz Ururu Sarara. Rekuperacia ti vyvetra vzduch, ale nezohreje a neochladi mimo nejaky existujuci rozsah. Ja chcem tu klimu hlavne na chladenie a mozno aj na kurenie, kedze v dome bude elektricke podlahove kurenie. Az v dalekej buducnosti uvidim, ako to cele nastavim a vyvazim (koko kurit podlahou, kolko klimou a tak).
Ururu Sarara je taka predrazena marketingova vec, ale cital som na nu dobre hodnotenia od ludi, co maju. Zoberie z vonkajsieho prostredia vzduch, prezenie ho filtrom, zvlhci ho z okoliteho vzduchu (netreba nadrzku s vodou) a primiesava do vnutorneho obehu. Mas zavrete okna a napriek tomu cerstvy a prefiltrovany vzduch v miestnosti. Skvele na spanok, kde nemas rano vydychany vzduch. Ako ja som clovek, co v zime spi pri otvorenom okne, ale v lete zase idem zdochnut a chcem mat tu moznost mat zavrete okna, chladno v dome a cerstvy vzduch. Nejdem tam bastlit rekuperaciu, uz dost, ze klima sa bude tahat. Ururu Sarara teda ma nevyhodu, ze nie je multisplit. Chcem 2 vnutorne jednotky? Tak dva kvadriky na stenu von.
Co sa tyka filtracie, to je take osemetne. Ja nemam problemy s dychanim, takze vlastne necitim rozdiel medzi filtrovanym a nefiltrovanym vzduchom (okrem toho, ze necitich pachy nabytku a tak). Ale pre moj dobry pocit to uz chcem. Ked uz mam za 2 klimy vysolit par tisic, tak uz si trochu mozem priplatit a mat v tom vsetko, co chcem. Pre moj dobry pocit hlavne

. Ale malu lokalnu rekuperaciu mozno budem riesit do kupelne niekedy. Este uvidim. Tam by som to rad mal.