Odvoz/Rozvoz UA ludi

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: Odvoz/Rozvoz UA ludi

Príspevok od používateľa mp3turbo »

tie zavity v zmysle ze neignoruj veci okolo seba, nezatvaraj sa pred udalostami, "neries" veci sposobom nemam energiu tak na to serem, nechcem sa zatazovat dalsou katastrofou atd. Ja viem ze nikto z nas henten cirkus nevyriesi svojimi rukami alebo tym uzasnym vystrelom zo 4Par-ky, ale zase nie je spravne ani odkladat veci nabok ze mna sa to netyka, ved je to sialene daleko 200 km na mape vpravo.

Dneskaj - teda vlastne vcera, uz 15 minut - som stretol jednu sudruzku z mojho okolia. Ze ona sa o ten problem nezaujima, lebo nema cas. Ze s tymi spravami "nevie komu ma verit". Reku rozmyslaj moja, zapoj mozgove zavity vsetky tri ktore ti zostali : na Ukrajine vybuchuju mesta, nie jedno ale mnohe, a ty nevies kto je zly a kto sa musi branit ? Zostalo ticho. Reku ked bude v Bratislave vybuchovat vsetko, tiez nebudes vediet komu mas verit ? Zostalo este vacsie ticho...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Je peona idea ze sadnu na vlak, daju kavicku a hotovo, su v nemecku, bohuzial pripominam ze im padaju bomby na domy, vlaky busy uz plne pridu a plnsie odidu, lezia/stoja/sedia kde sa da, cestuju XY hodin.
Predstavte si slovebsku infrastrukturu verejnej dopravy, dajte deleno 10 a mate ukrajinsky level, hodte do toho XYmilionov zien a deti co chcu prec a mate odpoved na to, preco nejdu vlakom
Nemaju akym.
Samozrejme, spekulanti budu, ale to nemeni nic na veci ze mame za hranicou vojnu.

Ak by sa to stalo mne, ja musim strielat chcene nechcene a anniekto mi odvezie zenu a deti na zapad tak som neskutocne vdacny.

Ale nerobme z toho politicku debatu, treba s rozumom a s odstupom, len som chcel pripomenut, ze povedat si pojdu vlakom nie je pomoc.
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

hned v rakusku mas bordele plne ukrajiniek a to uz pred vojnou . ale drzme sa odvozu. dnes som videl inzerat z Ke/Po ist do Ba. ci uz ako sofer pre dve zeny co maju auto a s5 vlakom alebo pojde pred nimi ze oni sa boja do Bratislavy same soferovat. chce niekto sa povozit?ja som im napisal ze z hranice vys nemecke ide denne xy auto a busov do Ba
hry- ps5
doma-HP probook
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

kuk. ak by mal niekto cestu do Ba zajtra
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
hry- ps5
doma-HP probook
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

uznavam ze ten strach soferovat v neznamej krajine atd, nie je kazdy zrovna svetobežník ale urcite by slecne pomohlo keby sme jej napisali ze ta cesta je velmi jednoducha, ze mame relativne kvalitne vozovky, hlavne ze je tu bezpecne, nikto nikoho neokrada na cestach, nevytlaca do jarku, nebombarduje a taketo veci. Urcite by pomohlo. Utekajuci ludia su hlavne psychicky vystresovani, samozrejme okrem fyzickej unavy, takze akakolvek vzpruha je strasidelne dolezita.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

kamo strecno potrapi nie jedneho sofera ak ide "sam". to ze ta mlada soferka mysli na muza doma a rozklepana je. ja pojdem ked sa nikto nebajde , co "ma" cestu
hry- ps5
doma-HP probook
Používateľov profilový obrázok
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dendroid »

Jednoduska napísal: So 12. Mar, 2022, 07:30 Je peona idea ze sadnu na vlak, daju kavicku a hotovo, su v nemecku, bohuzial pripominam ze im padaju bomby na domy, vlaky busy uz plne pridu a plnsie odidu, lezia/stoja/sedia kde sa da, cestuju XY hodin.
Predstavte si slovebsku infrastrukturu verejnej dopravy, dajte deleno 10 a mate ukrajinsky level, hodte do toho XYmilionov zien a deti co chcu prec a mate odpoved na to, preco nejdu vlakom
Nemaju akym.
Samozrejme, spekulanti budu, ale to nemeni nic na veci ze mame za hranicou vojnu.

Ak by sa to stalo mne, ja musim strielat chcene nechcene a anniekto mi odvezie zenu a deti na zapad tak som neskutocne vdacny.

Ale nerobme z toho politicku debatu, treba s rozumom a s odstupom, len som chcel pripomenut, ze povedat si pojdu vlakom nie je pomoc.
Nerozumiem celkom aj tejto reakcii a ci si vobec cital alebo porozumel tomu, co som napisal. Bavime sa o vlakoch na Slovensku, nie na Ukrajine. Kde som tiez pisal, ze povedat si pojdu vlakom je pomoc. Pytal som sa a este som zdoraznil, ze sa pytam, ci je to efektivny sposob pomoci. Ci sa neda pomahat lepsie. Odpovedal som si sam v dalsom prispevku - nevsimol som si, ze ide o komplet rodinu s detmi atd. Vsimol som si akurat zopar tinedzerov. Zbytocna reakcia z tvojej strany. Obzvlast ked z toho nechces robit politicku diskusiu a pripadne aj osobnu. Nikde som nepovedal, ze povedat si mozu ist vlakom je pomoc alebo ze nedajboze nepotrebuju pomoc. Prislo mi otazne, ci 1 az 2 dni a tresnem 100 - 200 eur za benzin sa neda investovat do lepsej formy pomoci. Ale ako som pisal, chapem, ze rodine s detmi takto odvoz pomoze. V podstate aj tie 2 zeny chapem. Tinedzerov by som nevozil.
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

borci ta pani ma neake nisan suv novsie a potrebovala by aby niekto soferoval jej auto z ke do ziliny a zo ziliny uz ide kolega. ja idem ak sa nikto nenajde ale caja to bude musiet neako zvladnut
hry- ps5
doma-HP probook
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

matejovi som dnes odovzdal jednu pani s mamkou v ziline cca 830 a hrdina siel ajz do viedne. hadam uz je doma. pani mi pisa ze je ich hrdina. bola ozaj dost vyklepana a ustrachana. a to jedna slovenka dala inzerat.druha slovenka mi ich priniesli a ja presov zilina a matej zilina vieden ale on soferoval ich nisan kaskaj . ak by niekto chcel pomoct soferovanim len:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... g/viewform
nepoznam to ale regol som sa tiez.
hry- ps5
doma-HP probook
macejd
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 06. Jún, 2009, 20:20

Príspevok od používateľa macejd »

Hej, uz som doma, vsetkko prebehlo ok. A to este budu pokracovat do Francuzska, ked sa k nim pripoji dcera. Pani bola vystresovana, ale tak sa necudujem este aj s 81 rocnou mamou o paličke. 6.3. odisli z Kyjeva, 3 dni preckali v Ivano-Frankivsk, v piatok cez Ublu na Sk
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tu dceru bude treba odviest ci to zvladne busom/Vlakom?
hry- ps5
doma-HP probook
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Príspevok od používateľa CageJ »

mp3turbo napísal: So 12. Mar, 2022, 12:44 uznavam ze ten strach soferovat v neznamej krajine atd, nie je kazdy zrovna svetobežník ale urcite by slecne pomohlo keby sme jej napisali ze ta cesta je velmi jednoducha, ze mame relativne kvalitne vozovky, hlavne ze je tu bezpecne, nikto nikoho neokrada na cestach, nevytlaca do jarku, nebombarduje a taketo veci. Urcite by pomohlo. Utekajuci ludia su hlavne psychicky vystresovani, samozrejme okrem fyzickej unavy, takze akakolvek vzpruha je strasidelne dolezita.
isiel som v piatok z BA cez Certovicu za Chorvatom, no islo ma jebnut ale aj z tych aut, co ho neobiehali.. Uznavam, ze to bolo po 17:30 ale dpc..... 50tkou cez Certovicu... musel som obehnut asi 8 aut...
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

kto vie ako dlho soferoval a mozno bol rad ze nezaspal
hry- ps5
doma-HP probook
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

bohuzial sofer autobusu v Taliansku zaspal :( https://www.teraz.sk/foto-tasr/nehoda-a ... rafia.html
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ja som popravde prekvapeny ze malo enhod je . ti ludia su unaveni ale ze kruto unavni
hry- ps5
doma-HP probook

Návrat na "Debata o všetkom"