Nový telefón okolo 300€
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Nový telefón okolo 300€
Ahojte, priateľke odchádza už druhá batéria v xiaomi mi8.
Keďže ho už vyradili z global miui supportu tak zvažujeme kúpu nového i keď mi8 viac menej vo všetkom ešte vyhovuje.
Ideálne bez zahnutých okrajov lcd
Cenovo hľadám okolo 300€, v prípade zásadného rozdielu max 400.
Aktuálne mám v hľadáčiku tieto tri kusy:
Xiaomi mi 11T - super cena 300€ z datart, no nemá podporu miuiosCZ na ktorý sme zvyknutý
Redmi Note 11 pro snapdragon - novinka v cene tiež okolo 300€, snapdragon a podpora miuiosCZ
Samsung A52S 5G - obľúbená klasika
Viac menej som rozhodnutý za ten mi 11T napriek podpore, no na papieri vyzerá schopne
Máte niekto ešte tip na niečo iné ?
Ďakujem
Keďže ho už vyradili z global miui supportu tak zvažujeme kúpu nového i keď mi8 viac menej vo všetkom ešte vyhovuje.
Ideálne bez zahnutých okrajov lcd
Cenovo hľadám okolo 300€, v prípade zásadného rozdielu max 400.
Aktuálne mám v hľadáčiku tieto tri kusy:
Xiaomi mi 11T - super cena 300€ z datart, no nemá podporu miuiosCZ na ktorý sme zvyknutý
Redmi Note 11 pro snapdragon - novinka v cene tiež okolo 300€, snapdragon a podpora miuiosCZ
Samsung A52S 5G - obľúbená klasika
Viac menej som rozhodnutý za ten mi 11T napriek podpore, no na papieri vyzerá schopne
Máte niekto ešte tip na niečo iné ?
Ďakujem
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Nový telefón okolo 300€
Priklanam sa ku Mi 11T. Nema sice podpru ROM od MIUOS CZ, ale na oficialnej sa da frcat bezproblemovo. Takmer rok som pouzival Mi 10T Pro na global ROM a nebol problem. A to som bol tiez zvyknuty na MIUIOS ROM. Vykonovo a kvalitativne je Mi oproti Redmi Note trochu inde
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Ďakujem za názor, objednané.
Mojej by aj tak nechýbali týždenné verzie, to bola skôr moja doména kým podporovali mi8.
Posledné hodiny to porovnávam a cenovo mi príde asi najlepší pomer cena/features, jediné čo mu chýba z praktických vecí je wireless charging.
S kupónom datart -20€ nad 200€ som sa dostal tesne pod 300€
https://www.datart.sk/mobilny-telefon-x ... 34981.html
Poco som celkovo škrtol kvôli kvalite spracovania, mal som chvíľu F1 ale kvalita citeľne nižšia oproti mi8 čo som riešil v rovnakej dobe.
Hlavne F1 malo blbo vertikálne polarizované LCD čo bolo nepoužiteľné v aute napríklad oproti 45°.
Neviem ako to majú nové modely, nikde som sa to explicitne nedočítal
Mojej by aj tak nechýbali týždenné verzie, to bola skôr moja doména kým podporovali mi8.
Posledné hodiny to porovnávam a cenovo mi príde asi najlepší pomer cena/features, jediné čo mu chýba z praktických vecí je wireless charging.
S kupónom datart -20€ nad 200€ som sa dostal tesne pod 300€
https://www.datart.sk/mobilny-telefon-x ... 34981.html
Poco som celkovo škrtol kvôli kvalite spracovania, mal som chvíľu F1 ale kvalita citeľne nižšia oproti mi8 čo som riešil v rovnakej dobe.
Hlavne F1 malo blbo vertikálne polarizované LCD čo bolo nepoužiteľné v aute napríklad oproti 45°.
Neviem ako to majú nové modely, nikde som sa to explicitne nedočítal
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ja by som asi kupil tretiu baterku do MI8
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
sice podla posledenych recenzii sa zda ze tie nove mediatek chipsety su trochu inde, ja by som s nimi stale telefon nechcel. niekde som sice videl ze slubuju 3 android upgrady, ale neviem, mediateky moc updatov nedostavaju
nad redmi note 11 ani neuvazuj, predchadzajuca generacia je vo vsetkom lepsia a lacnejsia (mozno okrem dizajnu, ale to je dost subjektivne). osobne z tvojich volieb by som isiel do A52
nad redmi note 11 ani neuvazuj, predchadzajuca generacia je vo vsetkom lepsia a lacnejsia (mozno okrem dizajnu, ale to je dost subjektivne). osobne z tvojich volieb by som isiel do A52
Poco f3 je to iste ako Mi11i. Displej ma rovnaky note 10 pro. Ale malo to plastove telo no, skleneny zadok to z biedy nevytrhol.
Ale tak menej ako 300 za 11t je dobra kupa. Isto lepsia ako A52
Ale tak menej ako 300 za 11t je dobra kupa. Isto lepsia ako A52
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Uvidíme za pár rokov ako dopadneme s mediatekom, oproti starým generáciam už ale vyzerá schopnejšie.
Problémy v minulosti mali prevažne tie najlacnejšie a najviac používané chipsety od nich ak si dobre pamätám.
A52S som nakoniec vylúčil keďže po stránke či už výkonu alebo fotografie by sa nejednalo o žiaden posun vpred z mi8.
Batériu do Mi8 mám objednanú už druhú samozrejme, ešte na niečo poslúži.
No batérie ktoré som aj v minulosti menil mali 3-4 roky takže žiadne zázraky od nich nečakám, mať k dispozícií nové tak neváhame zostať na mi8.
Problémy v minulosti mali prevažne tie najlacnejšie a najviac používané chipsety od nich ak si dobre pamätám.
A52S som nakoniec vylúčil keďže po stránke či už výkonu alebo fotografie by sa nejednalo o žiaden posun vpred z mi8.
Batériu do Mi8 mám objednanú už druhú samozrejme, ešte na niečo poslúži.
No batérie ktoré som aj v minulosti menil mali 3-4 roky takže žiadne zázraky od nich nečakám, mať k dispozícií nové tak neváhame zostať na mi8.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Mi11T bude niekolko generacny posun v pred, hlavne vo fotografovani. Netreba ale od toho ocakavat neviem co.Mi8 je stale schopny telefon aj napriek svojmu veku. Vsetko co funguje na Mi11T, funguje aj na Mi8
Ja by som išiel do A52s kvôli ONE UI, neporovnateľne lepšia nadstavba ako miui
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
MIUI uz nie je co byvalo, ale zase to nie je ani ziadna tragedia. Dlhe roky som frcal na MIUI a naposledy som takmer rok isiel na Mi 10T pro Global a nic hrozne sa nekonalo. Momentalne fungujem na Note 20 Ultra s One UI a zeby to bolo nejake super duper lepsie nemozem povedat. Vacsinou aj tak kazdy po case pouziva telefon a nastavenia tak, ako to ma/mal zauzivane.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Ten Mi11T stihol doraziť v piatok.
Čo som stihol porovnať tak display a audio sú výrazne lepšie v porovnaní s Mi8.
Kamery trochu sklamali, hlavná zadná kamera dosahuje veľmi podobných výsledkov a predná selfie kamera je zas krok späť...
Jediný rozdiel bol vo fotení na 108mpx kde bolo samozrejme obsiahnutých viac detailov.
Global MIUI je v celku OK, len chýba miui dialer a správy čo som si zatiaľ všimol.
Čo som stihol porovnať tak display a audio sú výrazne lepšie v porovnaní s Mi8.
Kamery trochu sklamali, hlavná zadná kamera dosahuje veľmi podobných výsledkov a predná selfie kamera je zas krok späť...
Jediný rozdiel bol vo fotení na 108mpx kde bolo samozrejme obsiahnutých viac detailov.
Global MIUI je v celku OK, len chýba miui dialer a správy čo som si zatiaľ všimol.
vymenu tych appiek z xiaomi na google vidim skor pozitivne ako negativne.
skus pozriet nejaky gcam port s configom. mohlo by to fotit vyrazne lepsie, s takym poco f3 to narobilo divy
skus pozriet nejaky gcam port s configom. mohlo by to fotit vyrazne lepsie, s takym poco f3 to narobilo divy
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Skúsil som gcam ale aj tak to nebolo o moc lepšie.
Nakoniec som ho bol včera vrátiť do datartu...
Zostaneme ešte obaja na mi8 ešte chvíľu, 11T nebol zlý ale vzhľadom na rozmery lopaty toho o moc viac neponúkol.
Jedine display a reproduktory boli citeľne o generáciu ďalej.
Keď som tam už bol tak som si pochytal pár kúskov a dosť ma zaujal iphone 13mini vďaka rozmerom a hneď za ním S22 na ktorý sme ale už zmeškali z akcie v nay ako som čítal pár tém nižšie.
Nakoniec som ho bol včera vrátiť do datartu...
Zostaneme ešte obaja na mi8 ešte chvíľu, 11T nebol zlý ale vzhľadom na rozmery lopaty toho o moc viac neponúkol.
Jedine display a reproduktory boli citeľne o generáciu ďalej.
Keď som tam už bol tak som si pochytal pár kúskov a dosť ma zaujal iphone 13mini vďaka rozmerom a hneď za ním S22 na ktorý sme ale už zmeškali z akcie v nay ako som čítal pár tém nižšie.
Mozno trocha mimo, ale co tak S21FE? Na bazosi sa nove kusy okolo 400€ daju zohnat a cena casom asi tiez pojde trocha dole.