ja som jeden z tych 4x4 off-roadistov co jazdia v zime opatrnejsie... netvrdim ze idem ako dochodca, ale rozdiel jednoducho poznat. Tam kde som s Civicom rubal zakrutu 20 cez limit, idem radsej predpisovo. Bohuzial hmotnost 2,2-2,4t ma na snehu podstatne vacsiu zotvracnost ako o polovicu lahsi osobak a ked uz raz smykne, tak namiesto dvoch parkovacich miest ma smykne o poriadny kus dalej. Druha vec je primarne zadny nahon a 4x4 urcene iba mimo cestu (absencia medzinapravoveho diferencialu), takze ak chcem tak je to sranda a ak nechcem, tak to uz tak sranda nie je. Predny nahon ma v zime svoje nepopieratelne vyhody, aj ked to ma tiez svoje limity. A tretia vec su celorocne AT gumy, ktore asi nebudu uplne porovnatelne s plnohodnotnymi zimakmi. Ale teda jazdim, zijem a drzim minimalne tempo s okolitou premavkou, len si jednoducho nemozem tak vyskakovat ako s beznym osobakom.
Pneumatiky :)
Re: Pneumatiky :)
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
+ netreba zabudat na to ze mestky sofer sa k snehu dostane raz za rok, takze ma skusenosti 0,0,00 a logicky ide pomalicky opatrne.
Obehnut cloveka co sa s tebou nepreteka a chvalit sa tym na internete je dost meh
Obehnut cloveka co sa s tebou nepreteka a chvalit sa tym na internete je dost meh
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
vcera na dialnici ma fukol cierny tuareg jak vichor, ja som si prdkal 120km/h a on fakt ze preletel. aku maju kvazi dovolenu rychlost gumy? ze napr nehoda a policajt pride a povie ze ste sli rychlo a poistovna povie ze ale tak vase gumy boli len do 200km/h a sli ste 210 tak vam nedame nic. ci utopia?
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
To mas v TP, k maximalke v TP maju byt aj gumy na tu rychlost... 210 tam ma urcite, ak nie 240
Uz ked sme pri tom, mozem dostat pokutu pripadne prist o TP ked nemam na ute gumy do 240 ale "len" do 210 alebo 190 ?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Prípadne prísť o prípadné poistné plnenie...
Samozrejme, ak má vozidlo predpísaný hmotnostný index zodpovedajúci rýchlosti 240 km/h a obuješ pneumatiku s hmotnostným indexom zodpovedajúcim rýchlosti 210 km/h, tak máš nespôsobilé vozidlo.
Existujú výnimky, ale pri zimných pneumatikách. Tam je dovolené znížiť rýchlostný index o jednu hodnotu s podmienkou upozornenia palubného PC, alebo umiestnením nálepky.
Samozrejme, ak má vozidlo predpísaný hmotnostný index zodpovedajúci rýchlosti 240 km/h a obuješ pneumatiku s hmotnostným indexom zodpovedajúcim rýchlosti 210 km/h, tak máš nespôsobilé vozidlo.
Existujú výnimky, ale pri zimných pneumatikách. Tam je dovolené znížiť rýchlostný index o jednu hodnotu s podmienkou upozornenia palubného PC, alebo umiestnením nálepky.
Záťažový index (ktorý si označil ako hmotnostný) nemá nič spoločné s rýchlosťou
ITX >>> ATX
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Netusim, kde vznikol a preco je stale sireny tento hoax, ze na zimnych sa moze znizit rychlostny index "o jeden" stupen, ale podla typu vozidla mozes pouzit legalne rychlostny index znizeny hoci aj o 4 stupne (t.j. napr. namiesto W tam moze ist T ci dokonca S) ako dodrzis zvysok... ale nemozes tam dat menej ako Q (160km/h) (v kategorii L min. M, 130km/h) A samozrejme mozes ist pod najvacsiu konstrukcnu rychlost vozidla. Je to popisane v platnej vyhlaske k zakonu. Samozrejme nikto nechce riesit extrem, ale letne V a zimne T je uplne bezna kombinacia a aj v poistovni aj na STK to prechadza.
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Je nejaky padny dovod preco by som sa mal vyhnut Hankook Winter i*cept RS2 ?
V testoch si tiez nevedu zle v zhladom na cenu.
V testoch si tiez nevedu zle v zhladom na cenu.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Hankooky su pokial viem nieco medzi standardom a premiou. Jednu dobu, 3 az 5 rokov dozadu, bol kazdy recenzent prekvapeny lebo hankooky obuvali audiny na najvyssie modely vo vyrobe.
Ale konkretny model uz nepoznam...
Ale konkretny model uz nepoznam...
Obuvali s1 evo2 a to aj skove modely
Icept rs2 su tiez dobre
Ja by som ich kludne zaradil do premioveho segmentu
Icept rs2 su tiez dobre
Ja by som ich kludne zaradil do premioveho segmentu
8R davaju S1 Evo3, alebo ked v konfiguratore zvolis semislicky pridu GoodYear F1 SuperSport ak sa nemylim
GoodYear dnes prisli, cas vymenit ohlodane ekopneu za nieco poriadne. Este ked poslu 40e cashback na ucet tak super
GoodYear dnes prisli, cas vymenit ohlodane ekopneu za nieco poriadne. Este ked poslu 40e cashback na ucet tak super
ITX >>> ATX