Všeobecná diskusia II
Re: Všeobecná diskusia II
Tak hlavne u nas uz su obe ropy b7, ziadna b0.
Ale viac nez pol roka by som nenechaval.
Ale viac nez pol roka by som nenechaval.
.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Dva mesiace s prehladom, pre pokoj v dusi mozes naliat nejake aditivum a dotankovat cerstvu, nech sa premiesa..
Za predpokladu, ze zase nebudes stat par mesiacov..
Za predpokladu, ze zase nebudes stat par mesiacov..
Spoiler: ukázať
ja som tankoval naposledy v januari, auto este stale funguje
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Buď normálny! takoj otočiť chorvátsko!
ale nie, nei je to sranda s biozložkami ale bežný človek natankuje pokojne aj raz za 3 mesiace a žije. ak by nafta mala dobu rozkladu kratšiu ako 2 roky, teraz seriózne, nemusí o tom byť spotrebiteľ upozornený?
ale nie, nei je to sranda s biozložkami ale bežný človek natankuje pokojne aj raz za 3 mesiace a žije. ak by nafta mala dobu rozkladu kratšiu ako 2 roky, teraz seriózne, nemusí o tom byť spotrebiteľ upozornený?
https://www.oleje.cz/clanek/Paliva-s-bi ... ch-pouzitiJelikož se s příchodem bionafty a jejím přídavkem do běžné minerální nafty značně zhoršila oxidační stabilita těchto směsí, není možné podle ČSN 65 6500 skladovat nebo přechovávat v palivové nádrži naftu B7(s obsahem MEŘO 7%) déle jak 3 měsíce
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Nice, dík, ale reálne si STN normu nečíta bežný spotrebiteľ, imho by to malo byť viditeľné pri tankovaní a hneď by to viac ľudom aj začalo vadiť...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
do Chorvatska to auto pojde ale az v juli... akoze jazdim s nim cojaviem kazdy tyzden a pol, maximalne dva tyzdne cize nestoji na mieste. Lenze to jazdenie je proste malo, dnes mam cojaviem 75% z plnej nadrze, proste vela. Dofrasa ked to takto pojde dalej tak za 4 mesiace este furt budem mat 33-50% nadrze.
Vtedy som naklepal lebo som sa zlakol ze nafta nebude. V lete v pohode miniem, teraz ne, som home officak, deti maju do skoly tri minuty pesi okolo plotu atd. A ked uz nikam nejazdim, aj tych aut mam nejak viac nez zvladam.
Za hentu B7 B0 dikes. Urcite je to zimna nafta i ked nie arkticka samozrejme.
Vtedy som naklepal lebo som sa zlakol ze nafta nebude. V lete v pohode miniem, teraz ne, som home officak, deti maju do skoly tri minuty pesi okolo plotu atd. A ked uz nikam nejazdim, aj tych aut mam nejak viac nez zvladam.
Za hentu B7 B0 dikes. Urcite je to zimna nafta i ked nie arkticka samozrejme.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Otazne je co sa zo starej nafty s expirovanou biozlokou stane. Predpokladam, ze tri mesiace bude nejaka safe doba, kedy by nafta mala aj pri zlych podmienkach mat stale este hodnoty v norme a po tomto datume bude najskor stracat mazacie schopnosti. To je asi vec ktora by ma zaujimala najviac, kedze palivove systemy dieslov su celkom haklive. Mechanicke necistoty, nebodaj nejake zrazeniny by ma velmi netrapili kedze by sa o nemal postarat filter.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Plati ta zivotnost aj pri benzine? Ja som mal v plastovom kanistri z minuleho leta este cca 7l V-power skladovane vonku, par krat primrzlo.
Nalial som do Mazdy pred rezervou a vobec sa nestazovala.
Nalial som do Mazdy pred rezervou a vobec sa nestazovala.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
U nášho E10 benzínu platia tiež tak 3 mesiace E5 100 oktán by to teoreticky mohol zvládnuť
ITX >>> ATX
na to treba krystalovu gulu, nafta lubi mnozenie bacilov.
aj proti tomu sa aditivuje. ale.. kedze palivove normy maju charakter "papierove minimum", je spravne byt pesimista a aditivovat.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
jakoze ja do ~45 litrov v nadrzi vyvrátim 0.5 litra VIFu, o to pokoj... lenze... pomoze to ?
Seriozne rozmyslam ze u servisaka pri jarnej vymene oleja poziadam o odpojenie nadrze a vypustenie.
Seriozne rozmyslam ze u servisaka pri jarnej vymene oleja poziadam o odpojenie nadrze a vypustenie.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
to nejako prehanas, na 50 litrov ma ist tak 50-100ml podla davkovania
ITX >>> ATX
Je to tak. Ak mas maxx aj aditiva tak pol roka prezijes normalne. Ja zijem.
Inac do premiovej nafty aj benzinu by som daval len polku aditiv. Takze do 50l 25ml.
Inac do premiovej nafty aj benzinu by som daval len polku aditiv. Takze do 50l 25ml.
.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Turbo, nic v zlom, naco mas vobec to auto? Pri takom nizkom najazde by sa hadam aj car sharing / taxi uz zaplatilo, ci?
FVE 12.45 kWp V/Z