Káva a všetko s ňou spojené
Re: Káva a všetko s ňou spojené
Tiež som si to myslel až kým som od ex nedostal na narodeniny kávu Starbucks (blonde roast). Viac spálenú kávu som v živote nevidel. Neviem si ani predstaviť ako vyzerá dark roast.
ten kavovy odpad ti proste vsade po tyzdni zacne plesniviet. Mozes mat stroj so super dizajnom, za tisice ale toto neoebes. Nebud lenivy a cistiloleqboleq napísal: ↑So 23. Apr, 2022, 00:13 A ako tak pozerám, tak s tými Philipsmi fakt nepochodím, aj tie drahšie Saeco vyzerajú mať prakticky rovnaký dizajn, akurát o trošičku sofistikovanejší systém že má až nádobku na bordel
https://www.youtube.com/watch?v=C6Od9R_pEe8
ale ten krásny čistučký interiér je len fikcia - nabudúce by som mohol odfotiť ten kentus, čo tam je po týždni.
Takže myslíte, že pravdepodobne si nejako nepolepším? Možno teoreticky akurát, že by to robilo viac druhov kávy, aj také mliečkarenskejšie.
Ale tak ako tak pozerám napríklad na
https://www.datart.sk/espresso-philips- ... 47-90.html
tak vidím, že tam je dTest, tak idem kuknúť, či tam niečo nebude. Edit: Beriem späť, to budú určite kávičkári, keď o tom vôbec nepíšu.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
Starbucks ma pekne uhliky, tiez mam skusenosti.
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
baratza virtuoso plus vs SAGE BCG820BSS ( Breville Smart Pro ) ? Pripadne poradte nieco okolo 200€ +-. Nebude to na espresso,to od lacneho mlynceka necakam.
tuto mam rad. vyskusal som vsetko co sa da kupit v obchode. podla batchu sa situacia meni...bez ohladu na znacku. orientovat sa podla datumov nie je voditko.
zrna sa casom po otvoreni sacku znormalizuju, potom uz neni problem. ale znazim sa brat balenia podla urcitej aromy cez ventil, po stlaceni sacku.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 03. Jún, 2018, 16:43
Je tu odporúčaný mlynček od tchibo https://www.tchibo.sk/mlyncek-na-kavu-s ... 47865.html
Zvládne mlynček aj svetlé praženie?
Hľadám mlynček na ktorom by som mohol zomlieť kávu na espresso aj na filter chemex a hario.
Zvládne mlynček aj svetlé praženie?
Hľadám mlynček na ktorom by som mohol zomlieť kávu na espresso aj na filter chemex a hario.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
moj na zaciatku daval svetle, teraz sa uz zasekava(mozno zly kus, nikdy som ale nenastavoval jemnejsie s kavou vnutri)
a na espresso nemelie dostatocne jemne, mozno tak na doppio
a na espresso nemelie dostatocne jemne, mozno tak na doppio
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
-
- Nový používateľ
Hm ale tak mal by to zvládnuť v pohode .. aspoň som si to myslel.
sorry ale mlyncek za 50€ nikdy nebude mliet na presso. Ja som ho vratil. Kup Baratza sette 30 za cca 245€ pripadne SAGE Breville BCG820 cca 200€. Nič ine nedava zmysel, been there, done that.......
Len pre info, z poslednej varky z 9grams/coffeeart som mal celkom zmiesane pocity. Mal som jednak najlepsiu ale aj najhorsiu kavu od nich.
Coffee Lady Milk blend - zatial najhorsia kava od 9grams, nepravidelne prazenie, zla kvalita zrn, slaba chut s dochutou spaleniny. Velke sklamanie
India Robusta Parchment AB - tato kava mi sadla asi najviac zo vsetkych co som zatial skusal(11 druhov), perfektna dlhotrvajuca pena, v podstate ziadna acidita, vyrazna chut.
Ak by ste nahodou vedeli o nejakej kavovej akcii dajte vediet
Coffee Lady Milk blend - zatial najhorsia kava od 9grams, nepravidelne prazenie, zla kvalita zrn, slaba chut s dochutou spaleniny. Velke sklamanie
India Robusta Parchment AB - tato kava mi sadla asi najviac zo vsetkych co som zatial skusal(11 druhov), perfektna dlhotrvajuca pena, v podstate ziadna acidita, vyrazna chut.
Ak by ste nahodou vedeli o nejakej kavovej akcii dajte vediet
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
Oukej tak mlynček od tchibo nie.
A odporúčaný mlynček SAGE Breville BCG820 zvládne dobre pomlieť na expresso aj na filter (chemex, V60)?
A na porovnanie DeLonghi KG521M ?
A odporúčaný mlynček SAGE Breville BCG820 zvládne dobre pomlieť na expresso aj na filter (chemex, V60)?
A na porovnanie DeLonghi KG521M ?
ked som pred tyzdnom robil prieskum trhu co kupit davalo mi podla recenzii zmysel len :
SAGE Breville BCG820 ( vacsinou ho uvadzaju ako Smart Grinder Pro ) - vie ist od French Press az po espresso
Baratza sette 30 - zaklad od Baratza - iba espresso, maju este aj Virtuoso + ale u nas drahe ( cca 250€ )
Eureka Mignon Filtro - 200€ alebo Eureka Mignon Crono 220€ - tieto zvladnu filter a espresso, ja som si vybral Crono a som velmi spokojny, je to maly mlyn,vaha cca 5.5kg,celkom tichy a konzistencia je super.
SAGE Breville BCG820 ( vacsinou ho uvadzaju ako Smart Grinder Pro ) - vie ist od French Press az po espresso
Baratza sette 30 - zaklad od Baratza - iba espresso, maju este aj Virtuoso + ale u nas drahe ( cca 250€ )
Eureka Mignon Filtro - 200€ alebo Eureka Mignon Crono 220€ - tieto zvladnu filter a espresso, ja som si vybral Crono a som velmi spokojny, je to maly mlyn,vaha cca 5.5kg,celkom tichy a konzistencia je super.
-
- Nový používateľ
Ďakujem, Eureka Mignon Crono sa mi za tie peniaze asi najviac pozdáva.
My zatiaľ frčíme len na filtrovanej káve, ale hľadám mlynček čo by bol univerzálnejší, teda aj pre espresso.
Radi by sme aj nejaký pákový stroj, ale lacný, do 200e a sem tam si dať aj espresso, no neviem či sa dá niečo slušné nájsť.
My zatiaľ frčíme len na filtrovanej káve, ale hľadám mlynček čo by bol univerzálnejší, teda aj pre espresso.
Radi by sme aj nejaký pákový stroj, ale lacný, do 200e a sem tam si dať aj espresso, no neviem či sa dá niečo slušné nájsť.
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
Ja mam Delonghi EC685 + bottomless porta filter, distributor a funnel z amazonu. Spokojnost ...
ps. s breville ( sage rebrand nizsia rada, bez displeja ) na espresso a tiez spokojnost
ps. s breville ( sage rebrand nizsia rada, bez displeja ) na espresso a tiez spokojnost
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
stevo891 :
ja mam od nich nedavno odskusane
Brazil Water Decaf, Coffee Guatemala Huehuetenango Water Decaf - chutovo nic moc ( ale je to decaf )
Colombia La Secreta Supremo Washed - tu som si nevsimol ze ma kava strednu az vysoku aciditu a to mi moc nechuti aj ked mam rad kavy z lat.ameriky.
ja mam od nich nedavno odskusane
Brazil Water Decaf, Coffee Guatemala Huehuetenango Water Decaf - chutovo nic moc ( ale je to decaf )
Colombia La Secreta Supremo Washed - tu som si nevsimol ze ma kava strednu az vysoku aciditu a to mi moc nechuti aj ked mam rad kavy z lat.ameriky.