Pozicanie auta

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
DanOne
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Máj, 2009, 15:09

Pozicanie auta

Príspevok od používateľa DanOne »

Povedzme, ze chcem predat znamemu auto, ale kvoli stahovaniu chce prepis uskutocnit az neskor, ked bude mat nove trvale bydlisko. Jazdit potrebuje cim skor, takze by sa zatial tvaril, ze ho ma pozicane. Podme vymysliet, preco to nie je dobry napad, resp. preco vseobecne nie je dobre auto poziciavat:

- poistene bude na mna, takze v pripade nehody, budem mat v historii zaznam ja
- pokuty skrz objektivnu zodpovednost budu chodit mne
- ak zrazi krdel deti a z miesta cinu utecie, budem znova skrz objektivnu zodpovednost vysetrovany ja?
- ....
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: Pozicanie auta

Príspevok od používateľa mp3turbo »

tak nejak. Ide o to aky je to znamy... ja som bratrancovi odovzdal auto do ineho okresu pred tromi rokmi a furt je napisane na mna - preboha ale s tym clovekom som vyrastal cely zivot.

Ked nemas inu moznost, minimalne by som si nechal u notara podpisat papier ze preberas vozidlo s detailne spisanymi poskodeniami ... a rozmyslaj, co spravis ked ti nahodou auto nabura a potom sa poskrabe na plesine ze vies co, ja ho uz vlastne zrejme nechcem kupit.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

Keď si ho chce kúpiť, nech si ho kúpi. Pri zmene trvalého bydliska nemôže byť pri prepise tých X dokladov jeden navyše problém.
ITX >>> ATX
marek1212
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 17. Aug, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa marek1212 »

nie je problém to zmluvne dohodnúť nájomnou zmluvou, ktorá pokryje prípady, kedy s tým autom spôsobí škodu, vrátane zvýšeného poistného ak urobí nehodu... vhodné je dohodnúť také nájomné, aby nemal motiváciu z kúpy uskočiť plus dohodnúť v rámci nájomky, zmluvu o budúcej zmluve na kúpu auta s rozumnou zmluvnou pokutou.
bez zmluvy to určite nerobiť
DanOne
Používateľ
Používateľ

Auto je uz starsie, cena nie je vysoka, podpisali by sme kupnu zmluvu, vyplatil by ma, ale s prepisom by sme pockali, tak dlho ako bude treba (mozno mesiac/dva). Uvazujem ako by sa zachovala moja poistovna, keby mal nehodu.
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa d3Xter »

neuvazuj, predaj a odhlas, ma 30 dni na prepis
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Odhlasit moze na neho iba s overenym podpisom. A ak odhlasi bez dalsieho vlastnika tak je problem prihlasit nie?
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa d3Xter »

ved jasne ze odhlasenie na kupujuceho
JacobSteven
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49

Príspevok od používateľa JacobSteven »

d3Xter napísal: Po 30. Máj, 2022, 08:19 neuvazuj, predaj a odhlas, ma 30 dni na prepis
A keď aj nestihne zmeniť trvalý pobyt (do tých 30 dní) tak potom sa aj tak neplatí tuším veľký poplatok za zmenu značiek ak teda chápem, že trvalý pobyt bude zjavne v inom okrese. Ja by som to takto riešil, ako sa babrať s nejakou zmluvou a následne prípadne čo potom s poisťovňou kedy sa niečo stalo.

A dôveryhodný známy aby mu človek bez zmluvy veril to asi zjavne nebude keďže táto téma vznikla. :D
DanOne
Používateľ
Používateľ

No, nie je to rodina a znamy je znamy az do krizovej situacie, az potom ho spoznas naozaj.

Zmena bydliska a znaciek draha nie je, ale ak nedostane nove doklady aby stihal prihlasit auto do 30 dni v novom bydlisku, bude musiet ist na opacny koniec republiky kde ma trvaly pobyt teraz. Cely system je zly a uz tento rok mal byt prerobeny.
macejd
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 06. Jún, 2009, 20:20

Príspevok od používateľa macejd »

Ak to nestihne prihlasit do 30 dní, potom ho čaká aj kontrola originality. Nech nešpekuluje. Ak to chce kúpiť nech to kúpi, jedna zmena navyše nemôže byť taký problém. Aj odhlásenie a prihlásenie auta ide elektronicky a aj poisťovňa.
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

Problém s dokladmi je!
Na prepis motorového vozidla je potrebný platný OP.
Ak auto kúpi a prepíše na seba pôjde na DI prvý krát.
Ak zmení trvalé bydlisko, tak zmenu v TP môže vykonať až s platným OP = prepis vozidla môže vykonať až vtedy ak má v ruke nový OP
Teda jeden krát pôjde kvôli výmene OP a potom ked mu ho doručia, respektíve si ho príde vyzdvihnúť sa môže postaviť znovu do radu kvôli zmene údajov v TP
Ja sa mu nečudujem že chce auto prepísať až po zmene trvalého bydliska...
Ale platí aj to, že s oneskoreným prepisom si človek môže narobiť problémy, jazda bez dialničnej známky, pokuta za rýchlosť, za parkovanie, nehoda...
DanOne
Používateľ
Používateľ

@Ivko zmenu trvaleho bydliska uz dnes vybavis s cipovym preukazom aj cez internet, domov ti poslu nove znacky.
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

Ide o to že pri zmene trvalého bydliska nedokážeš zmeniť všetky doklady naraz. To je ten najväčší problém.

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"