Výrobník sódy - Sodastream? Šunt? Niečo iné? Sifón?

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Výrobník sódy - Sodastream? Šunt? Niečo iné? Sifón?

Príspevok od používateľa loleqboleq »

Aké máte skúsenosti so Sodastreamom? Ja už chvíľu pozerám na všetky modely a čerpám z vysoko odborných recenzií na Heuréke a veru sa necítim inšpirovaný, lebo s mojim šťastím sa už vidím, že tiež by som riešil:
- fľaša netesní
- stroj netesní
- pol hodinu sýtim a nič nenasýtim
- mám tucha, že vymieňané bombičky nie sú "to, co bejvávali".
Sú tie obavy a negatívne recenzie opodstatnené? Či nemáte takéto skúsenosti a bude to skôr chyba na ôsmej vrstve ISO/OSI modelu?

Prípadne tu máte niekto aj skúsenosti so sodastream-like alternatívami? Minule som, myslím, zazrel
https://www.syphongroup.eu/
a ten ich Jet vyzerá fakt ako Sodastream Jet ale nechce sa mi veriť, že tie ich sú vyrobené na Slovensku...to musí byť nejaký šunt z Alibaby...či?

Prípadne tu máme nejakého masochistu, ktorý si to dávkuje rovno zo starej dobre sifónky? Ak dobre pozerám, tak také nejaké wholesome značky sú len Kayser, ISI a Sifos
https://www.slahame.sk/kategorie/flase- ... ravu-sody/
https://www.sifos-obchod.cz/sifonove-lahve/

Hľadám proste náhradu za klasickú stolovú sódu, keď mám chuť na vodu s bublinkami bez nejakého umelohmotného sirupu (čo čítam tie "recenzie" na tie Sodastream sirupy) a nech, ak to má robiť dobre perlivú vodu, tak nech je naozaj perlivá a nie nejaká žbrnda ako keď už je taká z obchodu otvorená deň, že z perlivej je taká jakžtakž jemne perlivá.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
werwest
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01

Re: Výrobník sódy - Sodastream? Šunt? Niečo iné? Sifón?

Príspevok od používateľa werwest »

Mam sodastream uz roky, ten najlacnejsi, a nema ziadny problem

Lol ta syphongroup stranka, revem
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05

Príspevok od používateľa pepkopav »

tiež mám ten najlacnejší,ide ako má...aj bombičky vydržia,toľko čo majú,skôr by som povedal viac...ja doňho kupujem Hello sirupy z metra po 1,19€ a chuťove sú lepšie ako originál...veľa ľudí pokazí tesnenia,lebo to zaťahujú ako s koňom...fľašu stačí jemne zatiahnuť a tesní to výborne...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
Marek125
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46

Príspevok od používateľa Marek125 »

Ja som tiež toho názoru že za veľa veci si môžu ľudia sami, to platí aj pri tých bombickach ako vedia ktorý člen si ako nabublinkoval keď dotyčný čo píše recku to určite nemoze tušiť jedine že by stál pri každom čo to robi. Mi máme tiež roky ten najlacnejší funguje stále.
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

Aj ja mam najlacnejsi sodastream roky rokuce a absolutne bez problemov. Odporucam.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Impulse
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 05. Máj, 2020, 14:27

Príspevok od používateľa Impulse »

Mám tento sodastream https://www.alza.sk/sodastream-spirit-b ... 745139.htm
Po jednom roku sporadického používania, prestala držať fľaša v tom "automatickom" držiaku. Vypadáva\vyklápa sa. Treba ju tam držať rukou. Pôsobí to celé hrozne labilne a lacno... Ak by to stálo 30€, tak fajn.. ale 70+ je podľa mňa prehnané...
Vymenenú bombičku z Kauflandu som odvážil a vážila tak ako bolo deklarované na obale (ak si dobre spomínam). Ako ich plnia inde, ťažko povedať.
werwest
Používateľ
Používateľ

Na tom najzakladnejsom sa nema co pokazit, system je jednoduchy, flasa sa srobuje. Jeden mam uz hadam zo 8 rokov, druhy bude mat cez 4. Pouzivaju sa skoro denne. Kupujem flasky kde sa pritrafi, problem som nikdy nemal
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Tak to beriem veru ako 4:0 pre Jet (predpokladám, že ten všetci máte) a 0:1 pre Spirit, resp. základný mechanický nekomplikovaný so skrutkovaním, nie so zaklapavajúcim mechanizmom.

Akú farbu odporúčate? Biela vyzerá lacno? Ako je na tom čierna? Je matná alebo lesklá? Láka ma ušetriť a vziať
https://www.alza.sk/sodastream-jet-mega ... 039670.htm (tie fľaše by mali mať biele dno, nie to červené ako na fotke)
alebo priplatiť za čierny (ak je to ale lesklá čierna, tak to sa neoplatí...lesklý čierny plast je hnus)
https://www.alza.sk/sodastream-vyrobnik ... 636885.htm

Ešte premýšľam, či tie spomínané problémy, o ktorých ľudia v recenziách omieľajú nie sú tým, že asi to nerobia ideálne. Toto videjo sa mi celkom páčilo
https://www.youtube.com/watch?v=ubVTOPeJ6Q4
tak by sa to malo robiť, resp. tak robíte, či neriešite a manhandlujete to ako praví chlapi až do konca, never pull out?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Impulse
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 05. Máj, 2020, 14:27

Príspevok od používateľa Impulse »

Zabudol som spomenut, ze svagrina ma ten srobovaci uz niekolko rokov a nemala ziaden problem.
K videjku - robim to cca tak isto 3 stlacenia po cca 2-3 sekundy. Nieco sa mi mari, ze som to tak niekde cital (mozno navod alebo FAQ na webe, nespominam si). Vtedy je fajn ostra.
werwest
Používateľ
Používateľ

Drzim kym neprdne. Ale nemam rad taku ostru sodu. Neni to ale ziadna veda
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

Vo farbe ti asi neporadim. Ja mam ciernobiely :D

A tiez zalezi aku ostru sodu chcem. Ak silnu tak drzim kym (ako pisal werwest) neprdne :laugh:
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Tak som sa rozhodol, že dám šancu Jet-u, chcel som aj ušetriť, tak som vzal biely
https://skyelektro.sk/product-detail/s1 ... -jet-white
chytil som aj dobrú cenu (necelých 55€) a k tomu ešte 3 Pepsi sirupy (podozrivo lacné trojbalenia, že by pred expiráciou?).
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47

Príspevok od používateľa Xeigen »

Dávkovanie pepsi sirupu ak si dobre pamatám je že "plný" alebo "polovica" vrchnáku. Obidve riedenia stoja za **** :D, čiže to minieš rýchlo (alebo to teda vyhodíš/podaruješ) ako je často zvykom :D . Jediné čo sa aspoň mne chuťovo pozdávalo a stačilo dať minimum toho sirupu bola "mirinda", "7up" obidve light + ten energeťák (chuťovo mi to prišlo ako Hell). Iné som ani neskúšal, ja si to ochucujem citrónom a stéviou. A tiež to tlakujem pokiaľ si neodfukne pretlakový ventil. Na flaše sa vyprdni, stačí ti jedna, kúp si niečo ako Nalgene so širokým hrdlom, v nej si zariediš čo potrebuješ a ľahko sa čistí.
werwest
Používateľ
Používateľ

Ja mam rad ten pepsi sirup. Ale nepamatam jak ho davkujeme, riesi to veduca, drzia nam pomerne dlho nepotrebujem to sladke ako rit
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47

Príspevok od používateľa Xeigen »

Tak určite, ja sa nehádam, niekomu to určite chuti, inak by to zrejme nevyrábali, ak by to bolo nekonzumovatelne. No len mne a ludom v mojom okolí to prišla až moc chemická pachuť.
A to som predtym ako som kupil ten "stroj" vyfasoval tu reklamnu jednorazovu starter sadu tusim 4 alebo 5 sirupov na jednu fľašu, zarobil som to na skusku s mineralkou lebo ved stroj som este nemal, vsetky chutili brutalne, tak nabudený som teda kúpil som JET aj tie sirupy, no ale ta pepsi chutila strašne, ostatne chutili tiež inak ale zas to nebol taky extrem ako pri tej pepsi. A tak 5 evri hore dole, vyskúša uvidí.

Návrat na "Debata o všetkom"