Všeobecná diskusia II
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Re: Všeobecná diskusia II
Čo som tak zbežne rýchlo na nete čekol tak brzdy na 540i sú cca 200€ predný kotúč zadný 170€ (oni sú skoro rovnaké veľkostne), doštičky predné záleží či to má M paket alebo nie. S M paketom je to cca 200€ bez 150€ zadné tak 60€.
čiže tej cene 2 litre v servise aj verím. Mne na O3 RS nacenili výmenu komplet brzd na 250€ kus predný kotúč, zadný 80€ kus predné doštičky 120€, zadné 50€, plus robota.
Ja som si to objednal sám, sám vymenil a cena bola za komplet predok, zadok, doštičky predok zadok 310€.
Osobne som pozeral aj na 540i alebo D ale ceny za elektroniku sú brutálne. Tie svetla ti nevie skoro nikto opraviť ak sa pokazia a kupovať nové za dva litre no nechcelo by sa mi dať za to toľko. Odíde ti vankúš v zadných tlmičoch resp. komplet tlmič a hneď tam vysolíš cez dva litre. Známemu na 535d GT sa tak pokazili zadné tlmiče behom 60tkm dva krát. (za rok spraví 50tkm). Veci ako brzdy, podvozkové diely ako silenbloky, stabilizačne tyčky a podobné veci sú oproti tomu čo stojí elektornika ako svetlo, radar, senzory rôzne len smietka.
Zle je to, že to takto začína byť aj pri akože "ľudových" škodovkách, volkswagenoch, seatoch, oploch a podobne.
čiže tej cene 2 litre v servise aj verím. Mne na O3 RS nacenili výmenu komplet brzd na 250€ kus predný kotúč, zadný 80€ kus predné doštičky 120€, zadné 50€, plus robota.
Ja som si to objednal sám, sám vymenil a cena bola za komplet predok, zadok, doštičky predok zadok 310€.
Osobne som pozeral aj na 540i alebo D ale ceny za elektroniku sú brutálne. Tie svetla ti nevie skoro nikto opraviť ak sa pokazia a kupovať nové za dva litre no nechcelo by sa mi dať za to toľko. Odíde ti vankúš v zadných tlmičoch resp. komplet tlmič a hneď tam vysolíš cez dva litre. Známemu na 535d GT sa tak pokazili zadné tlmiče behom 60tkm dva krát. (za rok spraví 50tkm). Veci ako brzdy, podvozkové diely ako silenbloky, stabilizačne tyčky a podobné veci sú oproti tomu čo stojí elektornika ako svetlo, radar, senzory rôzne len smietka.
Zle je to, že to takto začína byť aj pri akože "ľudových" škodovkách, volkswagenoch, seatoch, oploch a podobne.
Spoiler: ukázať
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
A ludia to aj tak objednavaju momentalne so 16 mesacnou cakacou lehotou (octavia 4).
Citroen je na predajni len este par dni, ide sa montovat webasto.
Po dovolenke v 9 miestnom aute mi grand c4 spacetourer pride malicke auto
Inak niekto mate skusenosti s chrome deletom? Nepacia sa mi chromove doplnky, dam cez to asi ciernu foliu. Mozno aj cez tie svetle stresne nosice.
Citroen je na predajni len este par dni, ide sa montovat webasto.
Po dovolenke v 9 miestnom aute mi grand c4 spacetourer pride malicke auto
Inak niekto mate skusenosti s chrome deletom? Nepacia sa mi chromove doplnky, dam cez to asi ciernu foliu. Mozno aj cez tie svetle stresne nosice.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Marfan: na superbe za 6r a 230t km som nemal problem ani so svetlami (adaptivne xenovy s tienovanim premavky), ani s adaptivnyn podvozkom (ano, jednoduchsi ako pri bmw s vankusmi), ani s radarom a elektronikou. Mal som stastie na kus (z 1. roku vyroby) alebo je statisticky tato poruchovost nizka? Alebo je poruchovost zvysena napr stavom ciest na SK?
Jednoduska: gratulujem, nech dobre sluzi.
Jednoduska: gratulujem, nech dobre sluzi.
FVE 12.45 kWp V/Z
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
matko po tyzdni si zvyknes a nic na to nedavaj.neries to. kupa noveho auta moze byt napr aj zaujimava investicia. co pred 4r tiez seci sak cena auta klesa stale a nelutujem ze som vzal.nove. ale zas je nutne sa krotit a napr ja snm si nekupil ek sedadla a sem tam ma tk zamrzi ale zvykol som si. podla mna to auto nemusi mat rs motor a hned je cenovka inde.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
@Jednoduska
hlavne uvidis po prvej zime co na tom chrome budes mat bodiek od kamienkov
hlavne uvidis po prvej zime co na tom chrome budes mat bodiek od kamienkov
Spoiler: ukázať
Jednoduska napísal: ↑Št 28. Júl, 2022, 17:47
20220727_152540.jpg
cierny plastidip, ale bude to matne a casom hrozne. snad cierne folie.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Nie fuj, ziaden sprej, normalne pekne folie, leskle sa tu hodia. Uvidim skocim to niekam nacenit.
Patro neviem, celkovo to chcem brat ako presuvadlo nebude to cukrik, akor mi prosto vadi wannabe chrome dekor.
V auparku som stretol chalana co mal VW Lupo, kriklavozelene, stahovacia strecha, biele kolesa, to su krasne auta! Raz ked budem velky vratim sa ku malym rachotinam
A dik, verim ze bude sluzit ucelu, dam potom skusenosti, aj stefanovi pojazdit
Patro neviem, celkovo to chcem brat ako presuvadlo nebude to cukrik, akor mi prosto vadi wannabe chrome dekor.
V auparku som stretol chalana co mal VW Lupo, kriklavozelene, stahovacia strecha, biele kolesa, to su krasne auta! Raz ked budem velky vratim sa ku malym rachotinam
A dik, verim ze bude sluzit ucelu, dam potom skusenosti, aj stefanovi pojazdit
-
- Používateľ
Trosku zvestujem skúsenosti s Teslou z dnesnej cesty do Talianska. Destinacia Lago di Garda, sever. Celkovo 775 km. Spravili sme to za 7h40min + 2 zastavky na nabitie a natiahnutie sa. Najdlhsi usek z domu az k Mondsee, 335km za 86% baterie. Celkovy potrebny cas nabijania na celu cestu by bol okolo 40-45min. Priemerka vychadzala okolo 18 kWh/100 km, rychlosti podla znaciek (130 v AT aj v IG-L, ked sa dalo, 140 v DE).
FVE 12.45 kWp V/Z
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
keby si tu istu trasu isiel na Leafe, este by si bol na ceste
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
To nie len chrom ale cely predok, celne, svetla, zrkadla, klucky, podbehy, strecha, disk a tak.
.
maniak napísal: ↑Št 28. Júl, 2022, 21:16 Trosku zvestujem skúsenosti s Teslou z dnesnej cesty do Talianska. Destinacia Lago di Garda, sever. Celkovo 775 km. Spravili sme to za 7h40min + 2 zastavky na nabitie a natiahnutie sa. Najdlhsi usek z domu az k Mondsee, 335km za 86% baterie. Celkovy potrebny cas nabijania na celu cestu by bol okolo 40-45min. Priemerka vychadzala okolo 18 kWh/100 km, rychlosti podla znaciek (130 v AT aj v IG-L, ked sa dalo, 140 v DE).
Tesla stále nezarába spotrebu auta do priemernej spotreby či to už "napravili", inak slušne skús e 40 minút sme bežné stavali keď sme šli do Talianska tiež má nebaví vkusne ťahať do mŕtva.
-
- Používateľ
Marek, je to odhadom. Celkovo som dnes nabil 149 kWh, podla Tessie som spotreboval 142 kWh. Toto je spotreba so spotrebičmi auta, ale dosť pochybujem, že sú tam nabíjacie straty (nedobijal som teraz večer do rovnakého stavu, aktuálnych cez 50% mi stačí na zajtra.
My sme mali celkové prestávky 2h, auto bolo vždy rýchlejšie nabité a viac, než som čakal. My si bežne robíme po 2.5-3h prestávku.
My sme mali celkové prestávky 2h, auto bolo vždy rýchlejšie nabité a viac, než som čakal. My si bežne robíme po 2.5-3h prestávku.
FVE 12.45 kWp V/Z
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ano, Grand naozaj nema co robit a nikdy nemalo pri 4.6 metrovom Citrojene alebo comkolvek inom.
Naozaj je to male auto, samozrejme.
Naozaj je to male auto, samozrejme.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Chystáme sa dnes do Chorvátska autom a práve mi napadla taká vec ... je problém keď v aute mám lekárničku po expirácii ? Viem že u nás je to v poriadku, minimálne do momentu kým sa niečo z lekárničky nepoužije, ale čo v Maďarsku a Chorvátsku ?