Všeobecná diskusia II
Re: Všeobecná diskusia II
Ja som šiel po dlhej dobe cez víkend ako spolujazdec mojej polovičky a v polke cesty som to vzdal necítil som sa pohodlne ani bezpečne
Nerád šoférujem lebo ma to už ani moc nebaví. Radšej si pospim pri dakom podcaste
Nerád šoférujem lebo ma to už ani moc nebaví. Radšej si pospim pri dakom podcaste
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Ja nemam sediet ako spolujazdec. Ani nemam problem s rychlejsou jazdou. Ale mam ak vidim za volantom vystresovaneho vodica. A je fuk ci muz alebo zena
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Ja to volam ze "jazdi nad svoje moznosti"
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
inac co vam pomohlo ziskat lepsie sebavedomie za volantom? skola smyku? alebo kde by ste odporucali ist cloveku,c o sa boji ist rychlejsie do zakrut a tak.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
prax.
Anglicania maju take prislovie : You can't teach experience....
edit : za volant nepatri sebavedomie - tych su plne cintoriny - ale pokora, klud, rozvaha, predvidanie a opatrnost.
Tisickrat mozem prejst zakrutu X rychlostou Y, mozem ju poznat naspamat, mohol som ju dokonca aj konstruovat a budovat (moj foter ako student brigadoval na stavbe Pristavneho Mostu, z Petrzalky co sa ide lavotociva zakruta na Einsteinovu vznikla s jeho prispenim a uz vtedy krutili hlavou ze kery sudruh kkt ju naprojektoval tak ako naprojektoval - "pravidelna" je vrcholne) ale raz ta prekvapi vysypany makadam z nejakeho sráča co na 390,-eurovom 25 rocnom tragaci viezol naklad z Hornabachu...
Anglicania maju take prislovie : You can't teach experience....
edit : za volant nepatri sebavedomie - tych su plne cintoriny - ale pokora, klud, rozvaha, predvidanie a opatrnost.
Tisickrat mozem prejst zakrutu X rychlostou Y, mozem ju poznat naspamat, mohol som ju dokonca aj konstruovat a budovat (moj foter ako student brigadoval na stavbe Pristavneho Mostu, z Petrzalky co sa ide lavotociva zakruta na Einsteinovu vznikla s jeho prispenim a uz vtedy krutili hlavou ze kery sudruh kkt ju naprojektoval tak ako naprojektoval - "pravidelna" je vrcholne) ale raz ta prekvapi vysypany makadam z nejakeho sráča co na 390,-eurovom 25 rocnom tragaci viezol naklad z Hornabachu...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Jednoznacne skola smyku. Letisko/okruh je fajn, ale najskor potrebujes vediet zaklady. Bez nich to nema zmysel. Kam sa pozerat pri prejazde zakrutou(to je snad 80% uspechu, ovplyvňuje to aj to ako vnimas rychlost...), ako spravne sedieť, ako spravne drzat volant a ktorou rukou kedy tlacit a dalsich milion veci ktore mi teraz ani nenapadnu.
To vsetko vratane teorie a praktickych ukazok ti tam vysvetlia. Potom uz budes vediet co vsetko si doteraz robil zle, a budes na sebe moct zacat pracovat.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
škola šmyku je ževraj super. ešte lepšie škola bezpečnej jazdy. ideálne nan vlastnom vozidle. až deti vyrastú snáď so ženou pôjdeme
zajtra idem s autom na obhliadku a cenovú ponuku na fólie, stále neviem či dám komplet ochranu alebo sa spoľahnem na havarijnú a nechám kamienky robiť svoje, iba chrome delete.
aj striekanie podvozku a dutín objednávam, takže na základe murphyho zákona ma niekto naberie v križovatke do týždňa
zajtra idem s autom na obhliadku a cenovú ponuku na fólie, stále neviem či dám komplet ochranu alebo sa spoľahnem na havarijnú a nechám kamienky robiť svoje, iba chrome delete.
aj striekanie podvozku a dutín objednávam, takže na základe murphyho zákona ma niekto naberie v križovatke do týždňa
Inak co sa praxe tyka, tak mozno to bude zniet smiesne ale dost dobre je aj napr. Assetto corsa a nejaky lepsi volant logitech g29, thrustmaster t300 a tak.
Reakcie auta tam su vpodstate totozne. Este by som povedal ze sa smyk lahsie chyta v realite ako v tam v hre. Na ziskavanie podmienenych reflexov je to uplny ideal.
Ale to ta asi nebude bavit
Reakcie auta tam su vpodstate totozne. Este by som povedal ze sa smyk lahsie chyta v realite ako v tam v hre. Na ziskavanie podmienenych reflexov je to uplny ideal.
Ale to ta asi nebude bavit
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
haha v UK som sa skoro posral, tam maju na tesno protismerne pruhy...autobus, kamion oproti je lahoda
Ja som sa nebal ako spolujazdec, kym som nevedel dobre soferovat, teraz cca viem kde je limit a viem kde je uz otazne, ci dame zakrutu ak tam budu tri smietka prachu
Ja som sa nebal ako spolujazdec, kym som nevedel dobre soferovat, teraz cca viem kde je limit a viem kde je uz otazne, ci dame zakrutu ak tam budu tri smietka prachu
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Myslim ze je celkom rozumna prax ist pri rychlej jazde v premavke kusok sirsi najazd do zakruty ako je ten idealny, posunut si tym padom apex o nieco dalej a mat tak na vyjazde rezervu...
Ak tam nic na styl 3smietok nenastane, tak si proste na vyjazde pridas plyn a nechas sa vytiahnut. Ak tam 3smietka budu tak mas vdaka tomu priestor a rezervu v adhezii na riesenie situacie.
Jasne, mozno vdaka tomu neprejdes zakrutu 110kmh ale len 105(aj ked potom mozes agresivnejsie zrychlovat na výjazde), ale rozhodne to prida na bezpecnosti jazdy a znizuje riziko hnedeho poplachu v nohaviciach.
Ak tam nic na styl 3smietok nenastane, tak si proste na vyjazde pridas plyn a nechas sa vytiahnut. Ak tam 3smietka budu tak mas vdaka tomu priestor a rezervu v adhezii na riesenie situacie.
Jasne, mozno vdaka tomu neprejdes zakrutu 110kmh ale len 105(aj ked potom mozes agresivnejsie zrychlovat na výjazde), ale rozhodne to prida na bezpecnosti jazdy a znizuje riziko hnedeho poplachu v nohaviciach.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ku mne do auta, potom ked sa nebude bat, tak mam este jedneho kamosa, kde sa bat bude Ale nie, vela robi ak clovek pozna v prvom rade limity auta, ktore mu niekto ukaze. Potom sa na ne moze opatrne dotahovat aj v premavke. Krizovky skusat samozrejme s vyjazdom do pola ale na sirokej ceste nie medzi stromami nad bralom.
Skola smyku je fajn ale naco... kym sa dostanes tam, ze budes chytat smyk ( aj na mokre) urobis 90% vodicov na cestach. Teoriu das za vecer na youtube for free.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Pokročilý používateľ
limity auta neviem este sa priznam a anikdy som to neakko neskumal reku ze naco
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Podľa mňa je fakt dôležité vedieť kde ten limit auta je. Samozrejme na aute na ktorom chodím často. Veľa ľudí precení svoje schopnosti, schopnosti auta a potom nestihnú predbehnúť ale zabrzdiť alebo idú rýchlo do zákruty a nevyberú hu kvôli nedotáčavemu šmyku a podobné veci.
Ak by som dostal ako darček na školu šmyku určite by som sa potešil ale z vlastnej iniciatívy radšej behnem zajazdiť na okruh.
Poznám jedného týpka čo má Fiat Punto každý deň sa zhodou okolnosti streneme na ceste keď ideme domov a už som ho videl pár krát mimo cesty, pretože nevie kde sú limity auta. Ja so športovým podvozkom vyberiem zákrutu v pohode pri 120 a on to skoro nevyberie. Proste ide za limity auta. Na rovinke vie ísť každý macher 150 ale v zárkutách už nie a to isté platí aj pre motorkárov. Na rovinke vedia ísť rýchlo ale len ozaj dobrý motorkách vie ísť aj v zákrutách rýchlo.
Ak by som dostal ako darček na školu šmyku určite by som sa potešil ale z vlastnej iniciatívy radšej behnem zajazdiť na okruh.
Poznám jedného týpka čo má Fiat Punto každý deň sa zhodou okolnosti streneme na ceste keď ideme domov a už som ho videl pár krát mimo cesty, pretože nevie kde sú limity auta. Ja so športovým podvozkom vyberiem zákrutu v pohode pri 120 a on to skoro nevyberie. Proste ide za limity auta. Na rovinke vie ísť každý macher 150 ale v zárkutách už nie a to isté platí aj pre motorkárov. Na rovinke vedia ísť rýchlo ale len ozaj dobrý motorkách vie ísť aj v zákrutách rýchlo.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
to bude tym ze ja sa neponahlam. ani do zakrut neiden rychlo. nerosuniem tomu preco by som mal. ale ja skm salamista ako tak. inac centrum krajowa vcera a dnes je celkom zazitok. ale ozaj centrum. som asi 200m od rynek glowny. inac parking maju lacny v tych mestkych stojanoch a uctuje len 6-20,h a tiez nedela zdarma. len tak no fyi. boli sme v energylandii a mega vela autt. karoq nezavrety ostal a vsetko bolo dnu
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook