Kúpa auta do 8k
Kúpa auta do 8k
Zdravím chcel by som kúpiť jazdenku ale kedže sa v autách velmo nevyznám skúsim popísať aspon potreby a auto ktoré mi udrelo do očí.
auto bude využívané hlavne na cestu do práce +-10km plus vo volnom čase dlhšie trasy za účelom turistiky čiže horské prechody, atď..., hlavne by som chcel mať s autom pokoj čo sa týka kazivosti a podobných vecí aby išlo spolahlivo kedže si to nebudem prakticky vedieť nič opraviť/upraviť. Posledne som pozeral na niečo takéto
https://www.autobazar.eu/volvo-s60-driv ... ria.html#1
kedže z "počutia" viem že volvá sú spolahlivé
Za každú cennú radu dakujem a pekný den
auto bude využívané hlavne na cestu do práce +-10km plus vo volnom čase dlhšie trasy za účelom turistiky čiže horské prechody, atď..., hlavne by som chcel mať s autom pokoj čo sa týka kazivosti a podobných vecí aby išlo spolahlivo kedže si to nebudem prakticky vedieť nič opraviť/upraviť. Posledne som pozeral na niečo takéto
https://www.autobazar.eu/volvo-s60-driv ... ria.html#1
kedže z "počutia" viem že volvá sú spolahlivé
Za každú cennú radu dakujem a pekný den
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Re: Kúpa auta do 8k
Ja som naopak vždy počul, že ked chceš spolahlivé auto, tak si máš kúpiť jednoduchý benzín...
Kde nie sú drahé vstrekovače nafty, kde nie je DPF, kde nie je turbo, kde nie problémové EGR, kde sa neserie dvojhmotový zotrvák...
Opakujem ser na to že to jazdí za 6l nafty, to čo ušetríš mesačne nestojí za to čo do toho nalaješ ked sa niečo vysere a pri dnešných cenách servisu to platí dvojnásobne...
Kde nie sú drahé vstrekovače nafty, kde nie je DPF, kde nie je turbo, kde nie problémové EGR, kde sa neserie dvojhmotový zotrvák...
Opakujem ser na to že to jazdí za 6l nafty, to čo ušetríš mesačne nestojí za to čo do toho nalaješ ked sa niečo vysere a pri dnešných cenách servisu to platí dvojnásobne...
Naposledy upravil/-a Ivko v Ne 14. Aug, 2022, 12:45, upravené celkom 1 krát.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
hlavne ja z tych obrazkov mam celkom problem zistit co je to za motor, kolko ma najazdene apod, preco nedas link na inzerat, z fotiek sa neda usudit nic
Spoiler: ukázať
Môj názor, porozmýšľaj nad SUV, zíde sa ti dobrý prejazd terénom keď budeš chcieť prechádzať a parkovať po rôznych poľných cestách či lúkach keď pôjdeš na turistiku. Vyhni sa diaľničnému korábu s nízkym podvozkom.
Porozmýšľaj nad Daciou Duster, benzínová atmosféra 1.6, 4x4 so šesťstupňovou prevodovkou. Jednoduchá, spoľahlivá a ľahko a lacno opraviteľná technika. Horšie to bude s výdržou "spotrebných" súčiastok napr. čapy atď. keďže je to lacné auto, ale aspoň sú aj lacnejšie na výmenu.
https://www.garaz.cz/clanek/test-ojetin ... k-21001157
https://www.topspeed.sk/jazdenky/test-j ... uster/8678
Alebo dačo síce staršie ale výrazne lepšie a spoľahlivejšie, ale ak sa dačo pokazí bude to drahšie na opravu - benzínová Honda CR-V.
Samozrejme pri kúpe jazdenky je základ zhodnotiť stav aktuálneho kusu a nie spoliehať sa na nejakú všeobecnú spoľahlivosť, lebo blbý šofér alebo automechanik vie aj zo všeobecne spoľahlivého auta spraviť čiernu dieru na peniaze. A bude to už staršie auto, s tým že dačo odíde treba rátať, roky neoklameš a netušíš čo s tým autom robili predchádzajúci majitelia. Dôležité je aby to čo odchádza boli "drobnosti" ktoré ťa nenechajú stáť na ceste či bežne opotrebovaný materiál (napr. podvozkové časti) a oprava nestála neúmerne veľa.
Porozmýšľaj nad Daciou Duster, benzínová atmosféra 1.6, 4x4 so šesťstupňovou prevodovkou. Jednoduchá, spoľahlivá a ľahko a lacno opraviteľná technika. Horšie to bude s výdržou "spotrebných" súčiastok napr. čapy atď. keďže je to lacné auto, ale aspoň sú aj lacnejšie na výmenu.
https://www.garaz.cz/clanek/test-ojetin ... k-21001157
https://www.topspeed.sk/jazdenky/test-j ... uster/8678
Alebo dačo síce staršie ale výrazne lepšie a spoľahlivejšie, ale ak sa dačo pokazí bude to drahšie na opravu - benzínová Honda CR-V.
Samozrejme pri kúpe jazdenky je základ zhodnotiť stav aktuálneho kusu a nie spoliehať sa na nejakú všeobecnú spoľahlivosť, lebo blbý šofér alebo automechanik vie aj zo všeobecne spoľahlivého auta spraviť čiernu dieru na peniaze. A bude to už staršie auto, s tým že dačo odíde treba rátať, roky neoklameš a netušíš čo s tým autom robili predchádzajúci majitelia. Dôležité je aby to čo odchádza boli "drobnosti" ktoré ťa nenechajú stáť na ceste či bežne opotrebovaný materiál (napr. podvozkové časti) a oprava nestála neúmerne veľa.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Myslim ze 4x4 suv mu netreba, ja som na swift sporte chodil pod lezecke skalky na 17 palcoch a v pohode.
Ale ak najde dobry kus preco nie. Osobne by som tiez nejaky benzin hladal, dnes ked uz ani nafta nie je lacnejsia a vstreky stoja vela penazi.
Nieco 5 az 10 rocne, a ak vyberame podla spolahlivosti motora tak napr. Opel a ich 1.4 turbo by mal byt ok:
https://www.autobazar.eu/opel-meriva-14 ... 61057.html
Pripadne 1.8 tsi v nezvycajnom combi:
https://www.autobazar.eu/seat-exeo-st-1 ... 33202.html
Dacie si strasne drzia cenu v dobrom stave to ludia nepredavaju a v zlom to nechces.
Ale ak najde dobry kus preco nie. Osobne by som tiez nejaky benzin hladal, dnes ked uz ani nafta nie je lacnejsia a vstreky stoja vela penazi.
Nieco 5 az 10 rocne, a ak vyberame podla spolahlivosti motora tak napr. Opel a ich 1.4 turbo by mal byt ok:
https://www.autobazar.eu/opel-meriva-14 ... 61057.html
Pripadne 1.8 tsi v nezvycajnom combi:
https://www.autobazar.eu/seat-exeo-st-1 ... 33202.html
Dacie si strasne drzia cenu v dobrom stave to ludia nepredavaju a v zlom to nechces.
Predtym ako zacneme radit konkretne auto by bolo vhodne upresnit co vobec hladame:
Na tie kratke trasy to chce určite benzin bez prismeho vstrekovania. Na dizel zabudni.
Tu nastava dilema ci turbobenzin alebo atmo. Atmo bude o nieco jednoduchsi na udrzbu, ale treba ho tocit a na dialnici budes mat kludne 4000rpm a bude to revat. Obzvlast v spominanom dusteri som mal chuť radsej vrazit do mostneho piliera ako v nom ist dalsie desiatky km po dialnici.
Cize za mna sa popozerat po nepriamovstrekovych turbobenzinoch. Akurat tu už neviem co by som vybral... Mas napr. Fiat tipo s 1.4Tjet ktore je mimo tvoj rozpocet
A potom uz asi len japonske hovadiny typu sufuski
Nejaky dalsi nápad na nepriamovstrekovy turbobenzin?
Na tie kratke trasy to chce určite benzin bez prismeho vstrekovania. Na dizel zabudni.
Tu nastava dilema ci turbobenzin alebo atmo. Atmo bude o nieco jednoduchsi na udrzbu, ale treba ho tocit a na dialnici budes mat kludne 4000rpm a bude to revat. Obzvlast v spominanom dusteri som mal chuť radsej vrazit do mostneho piliera ako v nom ist dalsie desiatky km po dialnici.
Cize za mna sa popozerat po nepriamovstrekovych turbobenzinoch. Akurat tu už neviem co by som vybral... Mas napr. Fiat tipo s 1.4Tjet ktore je mimo tvoj rozpocet
A potom uz asi len japonske hovadiny typu sufuski
Nejaky dalsi nápad na nepriamovstrekovy turbobenzin?
Ten 4x4 Duster preto, lebo má lepšiu 6-stupňovú prevodovku na rozdiel od dvojkolky s 5-stupňovou. Teda aspoň tak písali v tom českom článku čo som linkoval.
Jednoduchý benzín má ešte Suzuki Vitara ak si dobre spomínam, ale čo pozerám autobazar.eu tak začínajú na 12 000€.
Jednoduchý benzín má ešte Suzuki Vitara ak si dobre spomínam, ale čo pozerám autobazar.eu tak začínajú na 12 000€.
Tiez by som odporucal nejake Suzuki.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> Nejaky dalsi nápad na nepriamovstrekovy turbobenzin?
mazda 6 benzinovy dva a pol liter ? tusim nesplna poziadavku nepriamovstrekovosti ale poziadavku spolahlivosti bezvyhradne.
ono totiz 4000rpm toci pri 130km/h na dialnici len nejaka posrata emisne zoptimalizovana malorážka typu 1.2htp.
mazda 6 benzinovy dva a pol liter ? tusim nesplna poziadavku nepriamovstrekovosti ale poziadavku spolahlivosti bezvyhradne.
ono totiz 4000rpm toci pri 130km/h na dialnici len nejaka posrata emisne zoptimalizovana malorážka typu 1.2htp.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Manzelka mala SX4, teraz ma Vitaru a obe auta su super. Ideal do mesta, da sa stym ist aj na dialnicu, 1,6 (88kw). Spotrebu maju smiesnu, jazdi s tym 1-2km trasy. Zmestia sa tam 2 deti+ prislusenstvo. A SX4 sa da kupit podla mna v ok stave okolo 8 tis. Kupovat jazdeny turbo benzin nie je dobry napad.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Suzuki swift. Ak nie je poziadavka na nejaky ulozny priestor, lebo kufor to prakticky nema
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Staci, ze to ma 5kvalt a bude ti to tocit 4000 na 130tke.
6Kvalt by nemal ist cez 3000-3200 otacok, takze je to v podstate jedno.
6Kvalt by nemal ist cez 3000-3200 otacok, takze je to v podstate jedno.
mp3turbo napísal: ↑Ne 14. Aug, 2022, 19:41 >> Nejaky dalsi nápad na nepriamovstrekovy turbobenzin?
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> Staci, ze to ma 5kvalt a bude ti to tocit 4000 na 130tke.
nestaci. Nebude. Odputaj sa od chrchlatok, zabudni na vynalezy v podobe 1.3i ...
Neviem ci ciastocne neodbacame od temy - absolutne nemame specifikaciu, autor temy sa moc neozval ze ?
nestaci. Nebude. Odputaj sa od chrchlatok, zabudni na vynalezy v podobe 1.3i ...
Neviem ci ciastocne neodbacame od temy - absolutne nemame specifikaciu, autor temy sa moc neozval ze ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.