Služba okamžitá vymena - Alza skúsenosti

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Mr.Devil
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 13. Apr, 2013, 16:15

Služba okamžitá vymena - Alza skúsenosti

Príspevok od používateľa Mr.Devil »

Ahojte, má niekto skúsenosti s touto službou od Alzy?

Po objednávke mobilu mi do pár sekúnd volali s infolinky a ponukali mi službu okamžitej vymeny...stojí to v mojom prípade niečo pod 100€ ale podľa slov pracovníka to vyzerá vcelku fajn.

Mate stým niekto reálne skúsenosti? :)
Asus ROG STRIX X670E-A , AMD Ryzen 7 7800X3D + ROG STRIX RYUJIN II 360 argb , Gainward RTX 4090 Phantom, 32GB DDR5 6000MHz CL36 , Super Flower 1KW , Fractal R6 , LG OLED42C2 ,
ArAsHiT
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Sep, 2011, 15:06

Re: Služba okamžitá vymena - Alza skúsenosti

Príspevok od používateľa ArAsHiT »

Vyhodené peniaze.
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dendroid »

Ty si musis v prvom rade vyratat, ci ti to stoji za to alebo nie. Aka je sanca, ze sa ti telefon pokazi v zaruke ? Ak aj ano, co tou sluzbou ziskas ? Za 100 eur kupis v bazari pouzity telefon, kym ti tvoj neopravia bez problemov. Ono to tiez da logiku, ze alza tu sluzbu ponuka, pretoze na nej dokaze zarobit. Teda zarobit na tebe, co znamena, ze sa to koniec koncov tebe ako zakaznikovi neoplati. Jedine ze fakt nevies co s peniazmi.
bepetko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 11. Apr, 2019, 11:08

Príspevok od používateľa bepetko »

no zalezi. mne ponukal chlap okamzitu vymenu na roborock s5 max. a je pravda, ze ak by som to zobral a o dva roky ho siel vratit, tak by som bud dostal novy kus a zaruka by plynula od znova (myslim) alebo by mi vratili za neho plnu sumu a mozem si kupit novy aktualny model napr. takze je to na zvazenie
Ach tie slovenské mamičky
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
Mr.Devil
Používateľ
Používateľ

Chápem, mam 14 dni na rozmyslenie... len mi vŕta hlavou ako to maju ošetrené že ked človek chce byť "hajzel" a par týždňov pred koncom zaruky pošle danú vec na reklamaciu a závadu si vymyslí či naozaj urobia "vymenu" bez toho zeby niečo skúmali :? Preto chcem vedieť ako realne ta sluzba funguje.
Asus ROG STRIX X670E-A , AMD Ryzen 7 7800X3D + ROG STRIX RYUJIN II 360 argb , Gainward RTX 4090 Phantom, 32GB DDR5 6000MHz CL36 , Super Flower 1KW , Fractal R6 , LG OLED42C2 ,
Norbi082
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Júl, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Norbi082 »

Kamaráti tak kupovali a menili grafiky pred koncom záruky a išlo to bezproblémov
Ale už sa to na grafické karty nedá uplatniť 😁
5600X | Ninja4 | B450M Pro4 | 16GB DDR4 | Aorus RX6800XT |WD Black NVMe 1TB| Seasonic G12 650 | NZXT S340
Philips 32” 1440p 165Hz | VR: HP Reverb G2 | Edifier MR4 | Topping DX1 | DT 150 | Razer Viper mini | SK64S | T300
Mr.Devil
Používateľ
Používateľ

Zaujimave :rolleyes: mne skôr ide o to ze pri nejakom probléme sa telefon rozobera a uz mam 2x zlú skúsenosť... (nesedelo uloženie predného skla (obrazovky) a pri ďalšom mi doskrabali cely rám), čiže radšej by som to uz riešil výmenou kus za kus. Tých 95€ pri 800€ az take zle nieje :)
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

Otec utopil telefón rieke a cez túto výmenu mu bez otázok dali nový :) či ti to stojí za dané peniaze, sa musíš rozhodnúť sám.
ITX >>> ATX
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dendroid »

Mr.Devil napísal: Ut 30. Aug, 2022, 06:14 Zaujimave :rolleyes: mne skôr ide o to ze pri nejakom probléme sa telefon rozobera a uz mam 2x zlú skúsenosť... (nesedelo uloženie predného skla (obrazovky) a pri ďalšom mi doskrabali cely rám), čiže radšej by som to uz riešil výmenou kus za kus. Tých 95€ pri 800€ az take zle nieje :)
Naopak, 100 eur pri cene 800 eur za telefon je velmi zle. Priplatit si 100 eur za to, ze ak sa mi nahodou pokazi v zarucnej lehote ( co je sanca tak tipujem max 1:20) mi ho okamzite vymenia za novy, su uplne vyhodene peniaze. Ak by sa ti pokazil tak 1 telefon z 10 v zarucnej lehote a pri kazdom si si priplatil 100 eur, tak mas za tu cenu, co si si zaplatil za tu sluzbu za roky +1 telefon k dobru. Nie vymenu kus za novy kus, ale 1 telefon navyse. Ak by ti odisiel v zarucnej lehote hoci aj kazdy piaty telefon, stale sa ti to neoplati. Dokopy by si dal 500 eur za to, ze ti raz vymenili telefon okamzite za novy kus miesto opravy. To uz radsej usetrene peniaze odlozit bokom a ked sa ti fakt telefon pokazi, kupit si novy a stary predat po oprave. Stale ta to vyjde lacnejsie ako toto tu. Tato sluzba su statocne vyhodene peniaze. Ani sa nedivim, ze ti to ponukaju ako uzasnu sluzbu cez telefon. Ako zivotne poistky a bambusove ponozky a podobne prevratne produkty, ktore nikto nechce. Dokym mu to niekto vyskoleny nenahuci do hlavy najlepsie cez telefon.
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

otazka je ake su vlastne podmienky tej sluzby, na ich stranke som to nejako nenasiel. ak je to vyneba typu "no questions asked" tak by to mohol byt celkom dobry deal, ale to asi nebude tak. ja som este vo svojom okoli pokazeny telefon nezazil ktoremu by neprechadzalo nejake mechanicke poskodenie
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
Norbi082
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Júl, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Norbi082 »

Hocičo si vymyslí, napr, že ti to mrzne
Kamarát, keď vracal grafickú, tak raz povedal, že mu hučí ventilátor a druhý krát narovinu, že chce novú a vrátili mu peniaze 😂
5600X | Ninja4 | B450M Pro4 | 16GB DDR4 | Aorus RX6800XT |WD Black NVMe 1TB| Seasonic G12 650 | NZXT S340
Philips 32” 1440p 165Hz | VR: HP Reverb G2 | Edifier MR4 | Topping DX1 | DT 150 | Razer Viper mini | SK64S | T300
Mr.Devil
Používateľ
Používateľ

No neviem ci by som vedel byť taký blbec :D len som neveril ze to funguje tak jednoducho :laugh:
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

molnart napísal: Ut 30. Aug, 2022, 10:42 otazka je ake su vlastne podmienky tej sluzby, na ich stranke som to nejako nenasiel. ak je to vyneba typu "no questions asked" tak by to mohol byt celkom dobry deal, ale to asi nebude tak. ja som este vo svojom okoli pokazeny telefon nezazil ktoremu by neprechadzalo nejake mechanicke poskodenie
https://www.alza.sk/okamzita-vymena-vseobecne-podmienky
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

cize ti mozu dat flco im vysi na sklade ked to dobre chapem-zhodný alebo lepší tovar od rovnakého či iného výrobcu a v cenovej hladine, ktorá môže byť povýšená alebo ponížená o 5 %
hry- ps5
doma-HP probook

Návrat na "Debata o všetkom"