Všeobecná diskusia II
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Re: Všeobecná diskusia II
Zvaracke klieste vyzeraju trochu inak. https://www.zvarackybrusivo.sk/uzemnova ... 315-a.html
A prud je tiez nie 200A. Ale polovica.
Pri vacsich zvarackach samozrejme aj te zemniace svorky vyzeraju inak. Ak sa chceme bavit o 200a
A prud je tiez nie 200A. Ale polovica.
Pri vacsich zvarackach samozrejme aj te zemniace svorky vyzeraju inak. Ak sa chceme bavit o 200a
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Zhodou okolnosti si tu postol snad najlepsie klieste na zvaranie ake sa daju zohnat, to oznacenie KS 315 znamena ze maju rating na 315A.
Takze o polovicu viac jak 200A, ne polovica, to ze vecsina ludi zvara niekde od 60A do 120A je ina vec...
V podstate zbytocna debata, skillex tu zaflexil ze 2 pary kupcich kablov bolo nanic a jeho samo-domo urobene zachranili situaciu.
Kazdy co do elektriky trocha vidi, vie co za kable si ma spravit a budu skoro furt lepsie jak kupovane.
Takze o polovicu viac jak 200A, ne polovica, to ze vecsina ludi zvara niekde od 60A do 120A je ina vec...
V podstate zbytocna debata, skillex tu zaflexil ze 2 pary kupcich kablov bolo nanic a jeho samo-domo urobene zachranili situaciu.
Kazdy co do elektriky trocha vidi, vie co za kable si ma spravit a budu skoro furt lepsie jak kupovane.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
cely problem je v tom ze ked sa budu robit poriadne kable tak budu stat 39,90 a to nikto nekupi. A potom sa cudujeme ze tie deväťeurové co precestovali cely svet z Ciny, zaplatilo sa na nich 10% clo, 20% dph a profit predavajuceho su ... sracky.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Heatman
- Používateľ
Poriadne kable nestoja 40€, ja som dal len za klieste 32€ a k tomu ti treba este kable a oka...
Poriadne kable zacinaju tak na dvojnasobku.
Ono takto, aj tie kupce kable vedia pomoct ked to neni totalny odpad, ked baterke chyba akurat tolko stavy aby starter pretocil motorom tak to vie pomoct.
Ale ked je vyslahana baterka na totalku jak to popisal skilex tak si snimi nepomozes.
Otec ma jedne kupce kable, neviem odkial neviem za kolko, ale urcite to je hlinik, raz ale s nimi niekomu pomohol, bol to urcite ten pripad ke baterka nebola na totalku.
Problem je ze ludia co o tom nemaju sajn potom nechapu preco to "nefunguje ani s kablami"...
Kamos tiez raz mal problem ze nenastartoval ani s kablami, tusil som ake kable asi mal tak hovorim mu ze pozicam ti moje, on na to ze neee ja kable mam ze to nepojde, vybral som svoje dal som mu do ruky ze chod vyskusat este raz, uz len jak som mu ten zvezok dal bol prekvapeny ze nejake tazsie, o 20 minut dosiel s autom ze jake popici kable s usmevom od ucha k uchu.
A pritom je to automechanik takze by o tom mal vediet, ale kto nezazije nepochopi.
A to boli len 16mm2 s poriadnymi kliestami, med samozrejme.
Poriadne kable zacinaju tak na dvojnasobku.
Ono takto, aj tie kupce kable vedia pomoct ked to neni totalny odpad, ked baterke chyba akurat tolko stavy aby starter pretocil motorom tak to vie pomoct.
Ale ked je vyslahana baterka na totalku jak to popisal skilex tak si snimi nepomozes.
Otec ma jedne kupce kable, neviem odkial neviem za kolko, ale urcite to je hlinik, raz ale s nimi niekomu pomohol, bol to urcite ten pripad ke baterka nebola na totalku.
Problem je ze ludia co o tom nemaju sajn potom nechapu preco to "nefunguje ani s kablami"...
Kamos tiez raz mal problem ze nenastartoval ani s kablami, tusil som ake kable asi mal tak hovorim mu ze pozicam ti moje, on na to ze neee ja kable mam ze to nepojde, vybral som svoje dal som mu do ruky ze chod vyskusat este raz, uz len jak som mu ten zvezok dal bol prekvapeny ze nejake tazsie, o 20 minut dosiel s autom ze jake popici kable s usmevom od ucha k uchu.
A pritom je to automechanik takze by o tom mal vediet, ale kto nezazije nepochopi.
A to boli len 16mm2 s poriadnymi kliestami, med samozrejme.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Netreba objavovat teplu vodu na piatich stranach, tiez som mal v rukach kupenske kable, ktore pomaly ani nerozsvietili kontrolky a potom sme za par sekund nastartovali doma robenymi u jedneho 60-rocneho mechanika..
Samotny problem je pri vacsine tyhto kablov v tom, ze svorky chytaju len par vlakien a tym padom maju odpor vacsi ako Mojsej k mineralke.. Aj jednoduchym prerobenim tych lacnych kablov sa im da znacne pomoct.. Na poctivu robotu sa to nechyta, ale su o parnik dalej oproti tomu, co sa da kupit..
Samotny problem je pri vacsine tyhto kablov v tom, ze svorky chytaju len par vlakien a tym padom maju odpor vacsi ako Mojsej k mineralke.. Aj jednoduchym prerobenim tych lacnych kablov sa im da znacne pomoct.. Na poctivu robotu sa to nechyta, ale su o parnik dalej oproti tomu, co sa da kupit..
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
A link na kupne kable co stoja za to? Pre nas, neelektrikarov
- Heatman
- Používateľ
https://www.narva.sk/autoelektro-auto-k ... tml?page=2
Dle libosti, cena je umerna prierezu a dlzke kabla a typu kliesti.
Odporucal by som minimalne toto: https://www.narva.sk/startovacie-kable- ... 17165.html
v popise aj je ze kable robia podla objednavky.
Dle libosti, cena je umerna prierezu a dlzke kabla a typu kliesti.
Odporucal by som minimalne toto: https://www.narva.sk/startovacie-kable- ... 17165.html
v popise aj je ze kable robia podla objednavky.
Tieto vyzeraju fajn. Povodne som rozmyslal ze ak by sa vyzbieralo viac ludi tak by som spravil jednu varku podla poziadavok a porozosielal cez zasielkovnu. Ale pri tej ponuke z narvy to nema ziadny zmysel.
Co sa tyka výberu kablov z tej narvy tak podľa toho co som prepocitaval a meral startovacie prudy aut tak:
10mm2 staci na male benzinove motory(1.4, 1.6 atd.)
16mm2 staci na 4valcove dizle(1.9 tdi, 2.0tdi...)
25mm2 staci na 6valcove dizle(2.5tdi, 3.0tdi...)
(Pocitam s tym ze baterka v aute je uplne mrtva)
A dlzka mi pride 3.5m ako idealna, daju sa bezproblemov propojit aj ked su auta vedla seba...
Co sa tyka výberu kablov z tej narvy tak podľa toho co som prepocitaval a meral startovacie prudy aut tak:
10mm2 staci na male benzinove motory(1.4, 1.6 atd.)
16mm2 staci na 4valcove dizle(1.9 tdi, 2.0tdi...)
25mm2 staci na 6valcove dizle(2.5tdi, 3.0tdi...)
(Pocitam s tym ze baterka v aute je uplne mrtva)
A dlzka mi pride 3.5m ako idealna, daju sa bezproblemov propojit aj ked su auta vedla seba...
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Ok, super, dik za tip.
Vezmem teda 400A 25. Este dumem ci 3,5 metra nestaci.
Verim ze to odlozim do auta a nebudem musiet pouzit
Vezmem teda 400A 25. Este dumem ci 3,5 metra nestaci.
Verim ze to odlozim do auta a nebudem musiet pouzit
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
3.5metra urcite bude stacit
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
To uz lacnejsie vyjde priplatit si asistencnu sluzbu nie?
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Som doteraz myslel ze kable sluzia na to aby si startoval inych a nie seba.
.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
50€? veď to stojí hádam +15€ k PZP na rok, a pokryje ti to trochu viac vecí ako štartovanie.
ITX >>> ATX
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Radsej si nastartujem s pomocou kablov ako niekomu volat na infolinku ze mi nestartuje auto
Nehladiac na fakt ze kable nie su viazane na pouzitie v jednom aute a zlepsuju susedske vztahy.
Nehladiac na fakt ze kable nie su viazane na pouzitie v jednom aute a zlepsuju susedske vztahy.