Pneumatiky :)
Re: Pneumatiky :)
Ja som tiez riesil co obut na novu sezonu v 205/55 R16 a riskol som to s tohtorocnou novinkou Hankook Winter i*cept RS3, testy sa asi este len zacnu objavovat, nasiel som len https://www.autoexpress.co.uk/product-g ... -icept-rs3
Vyzeraju byt celkom porovnatelne s premiovkami, ale hlavne vsetky lepsie pneu ako Alpin 6, TS870 a LM005 uz idu k 90e a viac, takze Hankooky za 70e/ks vyzeraju byt fajn volba. Uvidime ako vydrz, letne Ventus S1 Evo3 idu celkom rychlo dole, ale to som pri UHP pneu aj cakal.
Kleber Krisalp HP3 (ocividne totozne BFGoodrich G-Force Winter 2) su tiez ok volba, ale henkuky ma zaujali viac.
Co sa tyka zdrazovania, na jar boli ceny takmer rovnake, riesil som ci sa uz vtedy nezasobit zimnymi, ale bolo by to zbytocne. Rozdiel s minulorocnymi cenami by uz ale bol vyraznejsi.
Vyzeraju byt celkom porovnatelne s premiovkami, ale hlavne vsetky lepsie pneu ako Alpin 6, TS870 a LM005 uz idu k 90e a viac, takze Hankooky za 70e/ks vyzeraju byt fajn volba. Uvidime ako vydrz, letne Ventus S1 Evo3 idu celkom rychlo dole, ale to som pri UHP pneu aj cakal.
Kleber Krisalp HP3 (ocividne totozne BFGoodrich G-Force Winter 2) su tiez ok volba, ale henkuky ma zaujali viac.
Co sa tyka zdrazovania, na jar boli ceny takmer rovnake, riesil som ci sa uz vtedy nezasobit zimnymi, ale bolo by to zbytocne. Rozdiel s minulorocnymi cenami by uz ale bol vyraznejsi.
▌PC » Ryzen 5 7600 | Noctua NH-D15 G2 | Gigabyte B650 Gaming X AX V2 | 32GB Kingston Fury 6000MHz CL36 | Gigabyte RTX 3060Ti Gaming Pro | Samsung 970 EVO Plus 1TB & Crucial P3 1TB | EVGA G3 650W | Endorfy Arx 700 ▌27" Dell U2719D | Gamdias Hermes P3 | Logitech G300s
▌NTB » MBP 13" | Mid 2014
▌NTB » MBP 13" | Mid 2014
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
BFGoodrich G-FORCE WINTER 2 205/55 R16 91H
som kupoval 25.9.2021 v Pneucom po 57.50e ako prijatelny lowcost po TS850/860, GY UG 9
zima bola biedna, ziadny rozdiel oproti predoslym kvazi premiovym som nepostrehol (octa 103kW predohrab, premavku nebrzim, zimne menim kazde 2roky)
som kupoval 25.9.2021 v Pneucom po 57.50e ako prijatelny lowcost po TS850/860, GY UG 9
zima bola biedna, ziadny rozdiel oproti predoslym kvazi premiovym som nepostrehol (octa 103kW predohrab, premavku nebrzim, zimne menim kazde 2roky)
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49
Inak a v tomto rozmere 205/55 R16 letné do 70€/ks by sa aké oplatili? Keďže idem kupovať auto a netuším v akom stave budú na budúcu sezónu tak aj nad letnými uvažujem už predom, keby bolo treba nové kúpiť. Aktuálne na starom aute mám 225/45 R17 Hankook Ventus Prime 3, rozmýšľam, že by som išiel aj do nich znova, bol som s nimi nadmieru spokojný teda ešte aktuálne ich mám obuté, aj napriek tomu, že sa hovorí, že sa rýchlo zoderie vzorok, tak nezdá sa mi, že až také hrozné to je prípadne bude niečo lepšie ako Hankooky?
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
EDIT moja chyba zle citam kto by teraz kupoval letne
Naposledy upravil/-a lopo1 v So 24. Sep, 2022, 22:49, upravené celkom 1 krát.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49
Tak zmena situácie, našiel som obchod kde ešte predávajú tú moju gumu (ide o GoodYear EfficientGrip Performance 225/45 R17 94W XL, prvá gen., nie dvojka). Poisťovňa mi gumu preplatí, resp. do 120 EUR sumy, ale preplatia samozrejme len jednu, nie 120 z celej sumy faktúry ak by som vzal dve. Teraz ide o to, že by mi stačilo kúpiť jednu túto gumu ktorú by mi preplatili, avšak vznikla by situácia kedy by boli na náprave totožné gumy, avšak ľavá guma mala nový dezén a pravá cca 6mm. Neviem či je to problém, neviem či tam rozdiel v obvode urobí nejakú neplechu, nechám si poradiť.
EDIT: Čítam to po sebe a napísal som to jak rumun, skrátka, stačí mi vymeniť tú jednu alebo to neriskovať, neriešiť kraviny a objednať celý pár hoc za vyššiu obstarávaciu cenu, nejaké novšie modely?
EDIT: Čítam to po sebe a napísal som to jak rumun, skrátka, stačí mi vymeniť tú jednu alebo to neriskovať, neriešiť kraviny a objednať celý pár hoc za vyššiu obstarávaciu cenu, nejaké novšie modely?
Prečo by som to robil? Zadné gumy sú OK, tie majú dosť mm (+-7), tie ostanú kde sú, nový pár by sa eventuálne kúpil na predok, predné gumy aj tak idú rýchlejšie dolu ako zadné, tj. až ich zabehnem tak po budúcej sezóne na tom budú +- rovnako.
Predošlú generáciu som mal a za tú cenu to bola svojho času asi najlepšia guma vôbec, 195/65 R15 za 35 eurko kus ťažká pohoda. Ale to bolo tak 2016.Rob3Rt0 napísal: ↑Pi 23. Sep, 2022, 23:42 Ja som tiez riesil co obut na novu sezonu v 205/55 R16 a riskol som to s tohtorocnou novinkou Hankook Winter i*cept RS3, testy sa asi este len zacnu objavovat, nasiel som len https://www.autoexpress.co.uk/product-g ... -icept-rs3
No tak evidentne to nie je len môj dojem, ale tie gumy skrátka išli plošne hore o 10-20%. Ja som zaplatil 69.mirjak napísal: ↑So 24. Sep, 2022, 08:33 BFGoodrich G-FORCE WINTER 2 205/55 R16 91H
Pretoze nechces mat na predku nove pneu, a na zadku 3 roky stare.. Ked dostanes smyk na predok, je to dost ok a zachranitelne aj vodicom bez extra skillu, ale ak ti uleti zadok ides s dost velkou pravdepodobnostu hodiny mimo cesty, ak nevies co v takej situacii robit. Tj 3 roky stare prehodit na predok, a novy par na zadnu napravu.
ITX >>> ATX
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
navyse dnesne tragace maju motor prevodovku vsetko vpredu takze su na predok podstatne tazsie nez na zadok == predok tazsie uleti nez zadok.
Inak osobne mam voci tej dogme "nove dozadu, zjazdene zadne dopredu" vela vela vycitok a otazok ale povedzme ze univerzalne statisticky to plati.
Vymen obidve pneu, ten rozdiel je dost maly na to aby ti zacalo svietit ABS (rozlicne pocty otoceni laveho a praveho kolesa) atd, ale proste je to blbost.
Zober dve. Nove daj veselo dozadu ako tu zaznelo, nech sa tie horsie zadne skor zoslahaju vpredu, potom kupis zase nove a das dopredu lebo tie na zadku budu silno pouzitelne. A tym pouzijes obidve metodologie a budes rad ze ako fajn si urobil.
Inak osobne mam voci tej dogme "nove dozadu, zjazdene zadne dopredu" vela vela vycitok a otazok ale povedzme ze univerzalne statisticky to plati.
Vymen obidve pneu, ten rozdiel je dost maly na to aby ti zacalo svietit ABS (rozlicne pocty otoceni laveho a praveho kolesa) atd, ale proste je to blbost.
Zober dve. Nove daj veselo dozadu ako tu zaznelo, nech sa tie horsie zadne skor zoslahaju vpredu, potom kupis zase nove a das dopredu lebo tie na zadku budu silno pouzitelne. A tym pouzijes obidve metodologie a budes rad ze ako fajn si urobil.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
To je klamstvo.
1. Co auto "vytlaca" von zo zakruty? Odstrediva sila. Cim viac hmotnosti, tym vacsia sila sila tlaci auto "von zo zakruty". Na tazsi predok teda posobi vacsia odstrediva sila.
2. Vyrobcovia auta naschval pomocou geometrie, zbiehavosti atd. ladia auta nedotacavo. Tak aby stale najskor usiel predok. Lebo je to tak bezpecnejsie, a pocita sa s tym ze sofer si skor poradi so smykom prednej napravy... A ked si uz neporadi tak aspon nabura predkom a nie dverami napred.
Kludne si vezmi hocake seriove fwd auto vyrobene za poslednych 30r. a pokus sa na tom dostat smyk zadnej napravy bez toho aby si zatiahol rucnu. Aj ked sa budes vyslovene snazit o lift off oversteer, tak v 9 z 10 pripadov ti proste ujde predok a zadok pojde ako po kolajniciach.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Zadok ti ujde az pri vyssich rychlostiach a to celkom jednoducho, este ked zaprsi ajajaaaj.
Ja osobne davam cerstvu gumu do predu, jednak ju skor zjazdim na uroven zadnych, lepsie brzdy, ovladatelnost a grip za mokra.
Ja osobne davam cerstvu gumu do predu, jednak ju skor zjazdim na uroven zadnych, lepsie brzdy, ovladatelnost a grip za mokra.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X