nVidia novinky - Grafické karty a nielen grafické karty
Re: nVidia novinky - Grafické karty a nielen grafické karty
To je fakt mile. Velmi by ma zaujimalo za kolko budu predavat mid-range v podobe RTX 4060 Ti, lol.
Spoiler: ukázať
marketingove carodejnictvo, za orezanejsi cip vypytat 80-ve ceny.
pri niektorych hrach staci vybombovat settings a 14gb je fuc. z toho titulu, karta "druha zhora" to sa nerobi do psej matere.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
dufam ze AMD nebude mat do psej matere 1600 eurove cenovky ... tiez by som chcel 16GB pre krpateho aby bol dva roky pokoj bez vaznejsieho stressu
a na sumy 850,- za 4080 treba zabudnut, cim skor tym lepsie. Budeme radi ked 4080 nebude za 1500. Len skromne pripomeniem ze tri roky ma rtx3080 MSRP 700$, a kludne sa pozrite kolko stoji dnes, na sklonku zivota ako vybehovy model. Takze tak. Priratajte k tomu daleko drahsiu vyrobu lebo vyrobny proces, vacsia zmatkovost, ukrutne vacsie naklady na inzinierov, energie, v prdeli celosvetova logistika, este k tomu uzasna novinka a vela ludi ju bude chciet pred Vjanočkou... ako hovorim, good luck zmestit sa do 1500.
a na sumy 850,- za 4080 treba zabudnut, cim skor tym lepsie. Budeme radi ked 4080 nebude za 1500. Len skromne pripomeniem ze tri roky ma rtx3080 MSRP 700$, a kludne sa pozrite kolko stoji dnes, na sklonku zivota ako vybehovy model. Takze tak. Priratajte k tomu daleko drahsiu vyrobu lebo vyrobny proces, vacsia zmatkovost, ukrutne vacsie naklady na inzinierov, energie, v prdeli celosvetova logistika, este k tomu uzasna novinka a vela ludi ju bude chciet pred Vjanočkou... ako hovorim, good luck zmestit sa do 1500.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Lenže donedávna tu bol mining boom, preto boli našponované ceny. Človek by čakal prebytok kariet (čo sa aj hlási) a znižovanie cien aby sa predali (čo sa aj stalo, 3090 klesla v US pod 1000USD a aj tak sa slabo predávajú), vždy vtedy klesali ceny a zrazu bum nová generácia za také ceny že aj keď som čakal zdražovanie tak som prekvapený kam až zdraželi...
Na bazosi zozenies karty za nizke ceny... ale kopu minerov to nechce predavat.
-
- Pokročilý používateľ
na bazosi su dva kusy za 600, dva kusy za 650 a potom uz nad 680 eur ; za 680-700 eur bez dph mam uplne novu na firme, s plnou zarukou, fakturou kde si este znizim danovy zaklad (dane z prijmov), nevyhrkanu, nebolo na nej tazene tisice hodin, nebola prehrievana atd.
Tie bazosove sa mne neoplatia ani jedna jedina : za DALEKO MENSIU cenu mam uplne novu.
Tie bazosove sa mne neoplatia ani jedna jedina : za DALEKO MENSIU cenu mam uplne novu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Záleží od edície a kde kupovaná, predovšetkým ale nie každí ma možnosť ísť bez DPH a nakupovať kedy sa mu zachce. Ľudia ťažia ďalej a budú ťažiť, dokonca stále viem o ľuďoch ktorí karty zháňajú a teraz keď môžu ťahať ceny dole o to viac sa im to oplatí. Každopádne tieto nove ceny nastavili trh nato, že nejaký razantný pokles nečakajme. Na bazari je malo čo zaujímavé, GIGABYTE karty vo väčšine prípadov odpad, bez záruky, nie je tam nič extrémne zaujímavé. USA trh je irelevantný, keď tam sem tam zavita, vždy vidím lacnejšie ponuky a výhodnejšie v prepočte ako u nás, ale to je proste dané veľkosťou trhu.
nv je monolit ak sa nemylim. budu drahsi.
poslednu dobu mam dojem ze mining vznikol preto aby ceny mohli byt nasponovane. cely pc market sa zblaznil.Lenže donedávna tu bol mining boom, preto boli našponované ceny.
Naposledy upravil/-a Pietro sk v St 21. Sep, 2022, 19:12, upravené celkom 1 krát.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
a kedy bola NV lacnejšia všeobecne?
Práve preto že nV je monolit a navyše s našponovanou spotrebou budú mať vyššie náklady lebo treba drahšie PCB, komponenty, chladenie... MCM nemusí byť automaticky drahšie, už pri Ryzenoch sa chválili že to tak vyjde lacnejšie ako monolit, a GPU sú väčšie čipy ako consumer CPU. NAVI33 už bude monolit, pri tej veľkosti sa to už asi láme s výhodnosťou. Ďalšia premenná je cena VRAM, používajú iné čipy (GDDRX vs GDDR).
Čo je aj tak jedno, lebo ceny kariet už dávno neurčujú náklady, len dopyt/ponuka, marže majú obaja výrobcovia kráľovské (viď rekordné zisky) a keby aj nie obaja sú schopní krátkodobo ísť aj pod náklady. AMD bude o niečo lacnejšie lebo musí, ale netvária sa že by chceli zaplaviť trh lacnými GPU pre skokovité získanie vyššieho podielu na trhu.
Čo je aj tak jedno, lebo ceny kariet už dávno neurčujú náklady, len dopyt/ponuka, marže majú obaja výrobcovia kráľovské (viď rekordné zisky) a keby aj nie obaja sú schopní krátkodobo ísť aj pod náklady. AMD bude o niečo lacnejšie lebo musí, ale netvária sa že by chceli zaplaviť trh lacnými GPU pre skokovité získanie vyššieho podielu na trhu.
RTX 4090 není to nej z nových grafik: Nvidia uvádí kartu RTX 6000 Ada s plně aktivním čipem
https://www.cnews.cz/rtx-4090-neni-to-n ... m/#respond
https://www.cnews.cz/rtx-4090-neni-to-n ... m/#respond
V úterý Nvidia představila první grafiky GeForce RTX 4000 s architekturou Ada Lovelace. Nejvýkonnější model RTX 4090 je založený na čipu AD102, ale už bylo potvrzeno, že je to ořezaná verze s 16 384 shadery, zatímco plný čip má přes 18 000 jednotek. Nvidia už má nachystanou i kartu, jež má odemčené všechny (nebo skoro všechny) jednotky: model Nvidia RTX 6000 Ada
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
-
- Pokročilý používateľ
tywogo to by ma zaujimalo aka je chybovost vyroby ked to ma 76 miliard tranzistorov. Fakt zo srandy - 30% je odpad ? 2% su odpad ?
Viem ze to nikto z nas nevie a nebude vediet, len by ma to zaujimalo nic viac.
Viem ze to nikto z nas nevie a nebude vediet, len by ma to zaujimalo nic viac.
ako priklad https://www.anandtech.com/show/15219/ea ... in-h1-2020 ian je jeden z tych co sa teme venuju hlbsie.
zo sucasnosti https://semianalysis.substack.com/p/ada ... -desperate
zo sucasnosti https://semianalysis.substack.com/p/ada ... -desperate
-
- Pokročilý používateľ
-
- Pokročilý používateľ
https://forums.guru3d.com/threads/nvidi ... ti.444852/
ale nedufajte +60% vo vsetkych hrach a nastaveniach.
ale nedufajte +60% vo vsetkych hrach a nastaveniach.