Všeobecná diskusia II
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Všeobecná diskusia II
to nie je schizofrenicke, to je ze infrastrukturu musis postavit a dimenzovat na ten najhorsi mozny scenar, hoci nastane len jediny tyzden v roku.
Aj elektricku siet mas dnes taku - jedna jedina minuta v roku rozhoduje. Darmo ti typicky ide nieco na 60%.
Fakt rozmyslaj ako dostaneme vsetky auta ked budu elektro na dovolenku k moru. Na lyzovacku do Rakuska.
Aj elektricku siet mas dnes taku - jedna jedina minuta v roku rozhoduje. Darmo ti typicky ide nieco na 60%.
Fakt rozmyslaj ako dostaneme vsetky auta ked budu elektro na dovolenku k moru. Na lyzovacku do Rakuska.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Tym sa teraz netrap. To sa vyriesi v buducnosti
Ach tie slovenské mamičky
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
Ale to je záležitosť 30 rokov
Aj v roku 2042 (20 rokov od teraz keďže je tu táto hodnota obľúbená) bude množstvo áut na ceste do Chorvátska benzínových a naftových, keďže to bude len 7 rokov po zákaze predaja nových, tak ako teraz jazdia do Chorvátska 15 ročné, budu aj potom
Za 20+ rokov bude dojazd EV výrazne dlhší v porovnaní s dneskom, pokojne 500 km pri bežne dostupných modeloch pre dlhšie cestovanie
Nová generácia možno nebude chcieť obetovať 8 hodin šoférovania, ale poletia a auto si požičajú až na mieste, napríklad aj elektrické
Ani ja by som asi 8 h nesoferoval, keďže môžem letieť a náklady sú porovnateľné
To ze ty žiješ nejakým spôsobom života ešte neznamená, že tak žijú všetci a už vôbec to nič nehovorí o tom, ako budú ľudia žiť o 20+ rokov
Aj v roku 2042 (20 rokov od teraz keďže je tu táto hodnota obľúbená) bude množstvo áut na ceste do Chorvátska benzínových a naftových, keďže to bude len 7 rokov po zákaze predaja nových, tak ako teraz jazdia do Chorvátska 15 ročné, budu aj potom
Za 20+ rokov bude dojazd EV výrazne dlhší v porovnaní s dneskom, pokojne 500 km pri bežne dostupných modeloch pre dlhšie cestovanie
Nová generácia možno nebude chcieť obetovať 8 hodin šoférovania, ale poletia a auto si požičajú až na mieste, napríklad aj elektrické
Ani ja by som asi 8 h nesoferoval, keďže môžem letieť a náklady sú porovnateľné
To ze ty žiješ nejakým spôsobom života ešte neznamená, že tak žijú všetci a už vôbec to nič nehovorí o tom, ako budú ľudia žiť o 20+ rokov
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Problem eko teror centralistickych rieseni ma omnoho tahsie dopady ako potencionalna nemoznost nabijania draheho auta.
Tu sa ale na priklad konkretneho cloveka, jeho vyuizitia a kalkulacky ekonomickych vyhod vzdy dostane odpovede "nie je to dobre a nebude to fungovat pre vsetkych".
A to predsa nikto nepopiera
Tu sa ale na priklad konkretneho cloveka, jeho vyuizitia a kalkulacky ekonomickych vyhod vzdy dostane odpovede "nie je to dobre a nebude to fungovat pre vsetkych".
A to predsa nikto nepopiera
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Insignia ma velky motor vpredu a dlhu kapotu, co Ypsilon fakt nema, ma ju kratsiu, malicky motor na naprave a kufor vpredu. Vnutorny priestor je plus minus identicky.
FVE 12.45 kWp V/Z
Tak to aby sa clovek pomodlil ze mu sucastne auto vydrzi tych 20r kym sa mu zmeni sposob zivota.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Tu je tak trochu vacsia pravdepodobnost, ze skor vydrzi moje 25-rocne Volvo ako to, co sa vyraba aktualne..
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> Nová generácia možno nebude chcieť obetovať 8 hodin šoférovania, ale poletia a auto si požičajú až na mieste, napríklad aj elektrické
aby som nemal dlhy hystericky vylev ako male decko... dam strucne
tie lietadielka ktorymi prileti 14 milionov turistov len do Juhoslavie na tie dve medzinarodne letiska co maju budu tiez elektricke ?
Lebo spalovacich tolko nemame... a aby nebola tlačenica na nabijacke potom.
aby som nemal dlhy hystericky vylev ako male decko... dam strucne
tie lietadielka ktorymi prileti 14 milionov turistov len do Juhoslavie na tie dve medzinarodne letiska co maju budu tiez elektricke ?
Lebo spalovacich tolko nemame... a aby nebola tlačenica na nabijacke potom.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Neviem o zákaze predaja nových lietadiel spaľujúcich fosílne palivá, ale rád sa nechám poučiť
predpokladam, ze turbo mal na mysli to, ze 14 milionov turistov aktualne nevedia obsluzit letiska v HR. Co je v hlavnej sezone cca 1500 lietadielok denne. Samozrejme je tu alternativa vlak, avsak pochybujem ze chorvati budovali dialnice pre turistov, aby o 20 rokov zivali prazdnotou a tlacili ludi do vlakov a lietadiel. Nebodaj by zacali stavat letiska kazdych 100 km pri pobrezi, aby zvladli taky napor lietadiel a nemuseli dopravovat turistov cez pol krajiny do ich destinacie.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
samotne PMI (Palma de Mallorca) ma pocas letnej sezony az 1000 pohybov lietadiel denne (vratane jumba alebo A350) a v Chorvatsku je vyrazne viac letisk, zase netreba vymyslat sprostosti a akceptovat realitu
btw, PMI malo ~30 mega ludi
DVB 2,9M, SPU 3,3M, PUY 780k, RJK 200k a ZAD 800k, spolu takmer 8 mega
naozaj, keby chcu a samozrejme je dostatocny dopyt, tak tych porovnatelnych 30 mega za 20+ rokov spravia s prehladom
btw, PMI malo ~30 mega ludi
DVB 2,9M, SPU 3,3M, PUY 780k, RJK 200k a ZAD 800k, spolu takmer 8 mega
naozaj, keby chcu a samozrejme je dostatocny dopyt, tak tych porovnatelnych 30 mega za 20+ rokov spravia s prehladom
Realita je ze pre koho elektromobil zmysel ma, ten si ho kupi tak ci tak. Kto nie tak ostane pri spalovaku. Ohybat trh dotaciami a pokutami v mene zelenej ideologie s 0 realnym prinosom nedopadne o nic lepsie ako predosla cervena a hneda ideologia
Resp. Ovocie greendealu zbieram uz dnes, v cenach energii a inflacii...
Resp. Ovocie greendealu zbieram uz dnes, v cenach energii a inflacii...
nie, trh vzdy vsetko nevyriesi, su oblasti, kde je potrebne trosku to nakopnut
ceny energii su ovplyvnene hlavne vojnou a inflacia by bola tak ci tak, nie len kvoli beznemu ekonomickemu cyklu, ale aj kvoli odlozenej spotrebe kvoli covidovym obmedzeniam
ceny energii su ovplyvnene hlavne vojnou a inflacia by bola tak ci tak, nie len kvoli beznemu ekonomickemu cyklu, ale aj kvoli odlozenej spotrebe kvoli covidovym obmedzeniam
vieš že tie teplarne na uhlie vykrývaju hlavne špičky kedže sa daju zapinat vypínať na rozdiel od atomoviek?
Nočná spotreba je o 1/3 nižšia ako denna a regulacia tychto vykyvov stoji peniaze, väčší noční odber može tieto vykyvy vyhladzovať a tym bude treba menej aj uholnych elektrarni, vyrazne v tom može pomocť elektromobilita kedže drviva vačšina sa bude nabijat v noci kvoli lepšej cene. Prípadne sa budu plniť staticke batérie. Dalším krokom bude presne to čo robí teraz Tesla s megapackmi v Australíi, Texase a Californii odoberať elektrinu ked je lacna a posielat ju spať do siete ked je draha tj vyrovnavať špičky počas dna.
Austrália https://www.teslamagazin.sk/tesla-bater ... pr-prinos/
Kalifornia https://www.hybrid.cz/142-baterii-tesla ... alifornii/
Hawai https://electrek.co/2022/09/28/tesla-me ... -shipment/
Texas https://electrek.co/2022/01/06/tesla-un ... ect-texas/
možem ta upokojiť že spalovaky nebudu nikoho zaujimat už v 2030 najmä v zapadnejších krajinach.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.