Prvé skúsenosti. Obraz nádherný ale po chvíli som si všimol dosť veľký vertical banding. Najviac po stranách. Nedalo mi to, tak som spustil pixel refreshing, trval asi hodinu a banding už nie je vôbec viditeľný. Takže za mňa super. Samozrejme nastavený Filmmaker mode a vypnuté šetrenie energie kvôli auto znižovaniu jasu.
Áno, viem že sa to nemá púšťať často, ale potreboval som to vyriešiť pre prípadnú reklamáciu/vrátenie. Šiel som podľa návodu. Čistenie pixelov - kalibráciou sa odstránia akékoľvek problémy, ktoré mohli vzniknúť na obrazovke, ak bol televízor dlho vypnutý.
Ahoj, pozerám sa po kúpe TV asi do 30k czk, má zmysel ísť do nejakej OLED napr https://www.planeo.cz/katalog/1335731-l ... evize.html ? či radšej ísť do LED TV ? Čo som videl naživo tak OLED mali o moc krajšie a sýtejšie farby len cenovo je tých 30k skor taký low end asi.
Caliente napísal: So 19. Nov, 2022, 17:14
Ahoj, pozerám sa po kúpe TV asi do 30k czk, má zmysel ísť do nejakej OLED napr https://www.planeo.cz/katalog/1335731-l ... evize.html ? či radšej ísť do LED TV ? Čo som videl naživo tak OLED mali o moc krajšie a sýtejšie farby len cenovo je tých 30k skor taký low end asi.
Okej, asi zoberiem tú 65b, díky. Ale ešte ako je to s OLED a burn inom ? Pamatám si práve pred pár rokmi keď som o OLED počul že to bola celkom nevýhoda, díval som sa na rtings burn in testy ale moc z toho nechápem aký veľký je to problém a za aký čas, keďže tam mali napr zobrazenú iba červenú farbu ktorá po čase vyzerala strašne (vypálené nejake obrázky + farba vyzerala celkom neuniformne), ale v reálnom použití na obrazovke niesu zobrazené iba červené pixely tak neviem ako to vyzerý v skutočnosti. Dneska sa idem ešte do alzy pozrieť nech vidím rozne tv na živo ale ako sa dá porovnať napr mini led a oled ? Čítal som že mini led by mala byť celkom porovnatelná v čiernej farbe, kontraste a nemala by mať nevýhody OLED.
Na rtings robili zatazove testy. To s beznym pouzivanim nema nic spolocne. Navyse, ten test prebehol par rokov dozadu, dnesne modely su inde.
Burn in nie je problem.