ucet banka po 26.

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00

Re: ucet banka po 26.

Príspevok od používateľa Diablo1st »

buci napísal: St 23. Nov, 2022, 19:55 vsetko je len o tom, ze co clovek vyuziva - mal som aj TB aj mBank sucasne a po nejakom case som TB zrusil, lebo na moje pouzitie nebol ziadny rozdiel medzi tymi bankami (dokonca mBank mal navrch pred TB) ... akurat ze za TB som platil tusim 6€ mesacne a za mBank nic

@Diablo1st neviem ti povedat, ktora z tych tvojich menovanych styroch bank je najlepsia, ale podla tvojich poziadaviek by ti mBank mal vyhovovat - mam priblizne rovnake vyuzitie ako ty a za viac ako 10 rokov som mBanku zaplatil spolu 0€ na poplatkoch.
jediny "problem" moze byt, ze v mesiaci musis zaplatit nad 70€ kartou, inak je poplatok asi 1.3€ (mozno 1.5€?)
Ďakujem za zhrnutie. ;)
Tých 70€ u mBank pre mňa nebude problém.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
JacobSteven
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49

Príspevok od používateľa JacobSteven »

Ja ešte pridám skúsenosť s 365 bankou.

Vyskúšal som ju ešte pred oficiálnym spustením kedy bola na pozvánky, či plus mínus som v nej od začiatku. Zo začiatku bola tragédia tá ich aplikácia, bola veľmi pomalá, ale postupom času sa to zlepšilo a teraz je už v poriadku. Pridali postupom času aj platený účet, ale oproti free účtu minimálne rozdiely a nevidím osobne dôvod si priplácať. Odkedy som si online založil účet nepotreboval som nič riešiť na pobočke, ono vlastne nebolo ani na akej, len prednedávnom prebrali pobočky od Poštovej banky.

Inak na ich stránke si vieš pekne vyskúšať aplikáciu a pohybovať sa v nej: https://365.bank/vyskusaj-nas

Spĺňa všetko tebou požadované, aj tie limity vieš jednoducho meniť v aplikácii zdarma na pár klikov a zmeny sú okamžité. Čo sa týka výberov tam už bohužiaľ sú na tom ako iné banky, jedine vo vlastnej sieti bankomatov, inak je možnosť mať 4 výbery hocikde aj vo svete zdarma, ale už za cenu 5,9€ s účtom plus, čo už sa moc neoplatí. Kedysi však bola možnosť vyberať aj na pošte hotovosť bez poplatku, čo bola výhoda keďže pošta je fakt všade, no neskôr aj toto bohužiaľ spoplatnili.

Celkovo asi jediné čo bude v tvojom výbere hrať rolu je použiteľnosť aplikácie, ako sa tebe páči atď., inak fakt asi tie výhody free účtov sú úplne totožné.

Lebo ono aj tak ťažko poradiť, napr. mne sa internetbanking a aplikácia od Unicreditu nepáči a príde mi to chaotické a oproti iným aplikáciám dosť chabé, a to nehovorím o PUSH notifikáciách, ktoré občas mi prišli, ale vo väčšine prípadoch vôbec. Ale niekto iný povie, že jemu to vyhovuje a nemá s tým problém.
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

@JacobSteven ďakujem za postreh ;) Aj keď popravde ja tie apky nejako neprežívam. Hlavne aby sa dala zadať platba, nejaký export a nastavenie limitov na karte a to je tak všetko čo využívam :laugh:

Z mojej strany menší update:
- ČSOB Smart účet - vyradený kvôli tomu, že musím ísť na pobočku, ktorú mám 30km.
- Tatra banka účet - vyradený kvôli tomu, že je "len" na 3 roky zadarmo.
- 365 bank účet - vyradený kvôli tým výberom z bankomatov. Nevyberám často, ale ak musím vybrať je to 100€+ a nechce sa mi hľadať bankomat 365banky, ak viem mať zadarmo výber z hocijakého bankomatu u inej banky.

Troška som na vážkach pri SLSP. Podmienky celkom splnitelné, len tá platba kartou min. 250€ ma troška odrádza. Väčšinu roka to bez problémov spĺňam, ale môžu nastať 1-2 mesiace, kedy budem pod touto hranicou a bum 6€ za vedenie účtu.

Keďže vo Fio a Unicredit mám podnikateľské účty a nechcem mať súkromné peniaze v rovnakej banke ostáva mi len mBank. :D
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.

lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa lopo1 »

Este doplnim vybery z bankomatov v zahraničí neviem ako to je u inych bank ale s mbankom kedze nemaju vlastne bankomaty narazam na problem ze mbank ako taky nestrhava poplatky za vyber ale poplatok mi uctuje samotna banka z ktorej patri bankomat a to 2ma sposobmi bud ich nevyhodnou konverziou na eura priamo v bankomate kedy mi to pomaly prihde ako uzera alebo ako chcem vyber bez konverzie tak dodatocnym poplatkom ktory sa prida k vyberu a zpravidla sa pohybuje okolo 5-7e ( naposledy v CR pytali poplatok od 130 do 170kč). V chorvatsku som stymto mal celkom dost problem kedze tam skoro nikto nefunguje s terminalmi a skor tlacia ludi na cash
JacobSteven
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49

Príspevok od používateľa JacobSteven »

Do zahranicia radsej Revolut alebo Curve.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

chalani neblaznite - 6 eur mesacne za vedenie uctu je taka strasna vec ze si kvoli tomu okriplím sluzby, komfort, funkcie, pohodlnost, atd ? Ja mam Tatárbanku a presne kvoli tej pohodlnosti ako tu zaznelo na minulej strane, nikam nechodim, neminiem 4 eura za palivo raz za dva-tri mesiace ze musim ist na pobocku, take ze 30km aby som chodil absolutne absolutne nehrozi pretoze moj cas ma nejaku hodnotu a 30km je na polhodinu cesty jednym smerom... a to ani nehovorim o rieseni problemov.

Raz za 20 rokov som stratil kreditnu kartu, volam na hotline ktoreho som musel zohnat cislo pretoze som ho nikdy nepouzil, reku dobry vecer, toto sa stalo, tralala nech sa paci pan Turbo, kde sa nachadzate momentalne ? Reku dokelu preco to chcete vediet ? Ze novu kartu vam nachystame na najblizsej pobocke. Kuknem na hodinky... 8:53pm. Slecna ale ja nedokazem dojst na najblizsiu pobocku skor ako 9:15pm a oni zrejme o deviatej zatvaraju. Pan Turbo, samozrejme Vas pockaju. Samozrejme ma akurat tak uz nepustili do obchodaku :) ktory zavreli o deviatej, tak volam znovu na hotline ze sa velmi ospravedlnujem ale neviem fyzicky vojst do budovy. Fešanda vybehla z pobocky von, doniesla mi kartu, pozrela občiansku preukážku, usmiata, dvakrat som sa podpisal, tristokrat ospravedlnil ze kvoli mne musela takto a ze som vysvetloval hotlajnu ze ZAJTRA mi karta uplne staci... a obrovska skoda ze na nu cakal frajer ktory ju odviezol domov.

Druhy den som doniesol pol ruksaku cokolad pre celu pobocku.

Tatárbanka proste funguje. Isn't it nice when things just work ? https://www.youtube.com/watch?v=VwJu0bd1jcY

V Chorvatsku ze skoro nikto nefunguje s terminalmi ? Kazdy rok som v Juhoslavii, a toto som este nezistil. VISA.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Turbo, doteraz som nemal absolútne žiaden problém zo žiadnou bankou. Na pobočku som išiel len pri zakladaní účtu, inak som tam nepáchol a vybavil som všetko, čo som potreboval (veľa toho nebolo, lebo som nenáročný :laugh: )
S čím mám problém je platiť za niečo, čo viem mať inde zadarmo.

Impulse
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 05. Máj, 2020, 14:27

Príspevok od používateľa Impulse »

Len par mojich skusenosti:
CSOB Smart ucet - zalozene cez appku, nikam som nechodil, bez poplatku, dostal som nejakych 50? eur za zalozenie uctu a za nejaku tu platbu
Mbank - zalozene online pred 8 rokmi- dostal som cca 40? eur, musel som ist na pobocku len podpisat papiere - odvtedy som na pobocke nebol, sucet poplatkov za tych 8 rokov je 0 eur, super prehladna appka, moznost menit limity, teraz som zalozil eKartu, kde by som mal dostat dalsich 60 eur
Tatra banku - ma tatko, zacali mu uctovat 11 eur mesacne (ma papierove vypisy a pod.)
VUB - ma manzelka, podla mna neprehladna appka, musi mat kreditnu kartu a splnit este nejaku podmienku, aby mala 0 poplatok
SLSP - mal som kedysi, cca v dobe, kedy prisli s appkou George, vtedy to bol des, co si matne spominam, dnes neviem
Prima - mam tam hypo, cize 3x som bol na pobocke podpisovat papiere, lebo nieco zabudli.. odvtedy som tam nebol. Appka v pohode

U mna jednoznacne Mbank je top.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

Diablo1st napísal: St 23. Nov, 2022, 16:33 Chlapi potreboval by som poradiť bezplatný bežný účet ako primárny účet.
Doteraz som mal Prima Banku kvôli hypotéke, ale troška sme sa nedohodli, takže musím vyplatiť hypo a za ten ich bežný účet odmietam platiť 6,90€ mesačne.

Nejako náročný nie som, bude mi tam chodiť príjem, všetko elektronicky, výbery z bankomatov robím sporadicky (1-2x kvartál) a ak sú tak v sumách 100€+. Všetko platím elektronicky cez IB (niektoré platby cez paypal) alebo mobilom cez Gpay.
Jedinú požiadavku čo by som mal je zmena limitov na karte v appke najlepšie zadarmo. Tuto ma Unicredit na***la, lebo sa to dá len cez help desk za tuším 5€ a ešte to trvá 24h :x

Čo som pozeral, tak som našiel 4 ponuky na bežné účty zadarmo:
- ČSOB Smart účet - tuto musím ísť na pobočku, lebo už som raz čsob mal a nedá sa mi zriadiť účet on-line. Na pobočku sa mi vážne trepať nechce, jedine, že by tento účet predčil v niečom všetky ostatné.
- FIO - tuto mám firemný účet a aj sa mi pozdáva, ale nechcem mať súkromné aj firemné financie v jednej banke, jedine že by nebola iná možnosť.
- mBank - zatiaľ sa mi toto zdá ako naj ponuka.
- 365banka - nejako ma nezaujali, ale ak má niekto skúsenosti tam sem s nimi.

Ktorý účet teda vybrať?
Obrázok Fio

Banka ma neotravuje, za nič neplatím. S Visa Classic výbery po celom svete zdarma. Jediné také mínus je to, že vkladáš len na pobočke a tých nie je až tak veľa a majú otváracie hodiny (napríklad u nás v KE) ako bežné pracovné hodiny, takže človek vyberá dovolenku, lebo cez víkend nerobia. In all fairness, vklad som neriešil už asi rok. Hotovosť je stále možné minúť...všade. Ale aj bez toho - účet tam už máš, vieš, o čom to je a neviem, či by som osobne až tak riešil fakt, že v jednej banke máš osobný i firemný účet.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

darklol napísal: St 23. Nov, 2022, 19:18 Mne sa na csob nepaci ze nemaju push notifikacie na zmenu zostatku uctu.
udajne na tom pracuju, to bola aspon posledna info z februara. Mam nastavene maily na prichodzie platby.
Diablo1st napísal: St 23. Nov, 2022, 19:37
Papek napísal: St 23. Nov, 2022, 18:27 Mam ČSOB a prakticky všetko ide meniť cez IB, aj limity na karte, blokovanie karty a zobraziť pin. Zmena limitov je spoplatnena, ale netuším za koľko.
Toto asi platí pre účet Pohoda či? V letáku pre Smart účet je zmena limitu na karte bez poplatku, tak som teraz troška zmätený. :?
ano mam ucet Pohoda co mi dali ku hypoteke, aj ked ho mam v aplikacii Smartbanking :laugh:
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

mBank ma podla mna tragicky internet banking (mam tam teraz jeden uver tak ich relativne casto pouzivam) ale inak fajn, karta funguje, platby chodia... neviem co viac

365ka ma zas tragicku appku ale tiez... platby chodia, karta funguje...

primarne mam tatru a tam som spokojny (az na to, ze spending report podla mna uplne dokazili)
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa lopo1 »

Jo k csob mal som tam kedysi davno ucet ktory som rusil uz asi 3x a cuduj sa svete stale mi odtial chodia rocne vypisy aj ked mam uz 3x papierovr potvrdenie o zruseni 😂
BlackAngel
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 24. Sep, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa BlackAngel »

Ono este k csob a push notifikaciam. Ja som klientom banky od 2019 (kvoli hypo) a uz vtedy mi slubovali, ze push notifikacie coskoro zavedu a je rok 2022 a stale nic. Podla poslednych odpovedi sa snad uz dockame vroku 2023. Ono za mna CSOB urcite nie, vsetko zavadzaju ako jedna z poslednych bank na Slovensku a tie ich neznyselne poplatky skoro za vsetko su len ceresnickou na torte. Mam ucet Pohoda, ci ako sa to vola.
CPU: I3 4130 + Noctua NH-U12P MB: ASrock Z87M Extreme4 VGA: MSI GTX 950 2GB RAM: KINGSTON 2x4GB HyperX 1600MHz SSD: Kingston 128GB V200 HDD:WD640AAKS PSU: Corsair VX450W Case: Fractal Desing 1500 Monitor: Dell P2414H + Dell Studio 1555 + PS4
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

a to boli jednou z bank, co mala kedysi aplikaciu pre Windows Phone. Neviem ci dokonca uz vtedy (cca 2014-2015) nespominali push notifikacie :-D
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa beardie »

BlackAngel napísal: Pi 25. Nov, 2022, 10:19 Ono este k csob a push notifikaciam
Česká ich ma asi 2 roky

Návrat na "Debata o všetkom"