Biela technika

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1922
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky/Galanta

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa zodiaq »

Haierka co mi zacala po pol roku tiect niekedy na zaciatku cyklu, niekedy pred koncom:
Prisiel servisak, zapol pracku hned sa valila voda.
Bola pri tom manzelka bohuzial alebo skor chvalabohu nie ja.

Ze mam urcite silny tlak vody, pritom som rad, ked sa dokazem normalne osprchovat. Znizil tlak ventilom na stene.
Potom ze mam zle nožičky nastavene, predok musi byt vyssie ako zadok. V manualy je pisane ze ma byt vo vodovahe, co aj bola (takmer).
Potom ze davame vela avivaze. Nedavame ze ziadnu, manzelka pouziva uz roky ocot miesto avivaze.

Pracka zase tiekla...

Rozobral vrch, chvilu sa tam sparal ze nejaky spetny ventil je zly. Vymenil odisiel. Chcel este doklad o kupe tak som poslal na mail fakrutu z alzy.
Pridem domov a pytam sa ci nejaky protokol o oprave, servisnom zasahu nechal ci nieco podpisovala. Ze nic lebo nemal signal na internet...
Dali sme pracku zas na miesto a hadajte co. Pracka zase tiekla...
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS4 Slim - 870 QVO 1TB, Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Používateľov profilový obrázok
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 5695
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa Jednoduska »

poteší... otázka je či vieš zohnať niečo s lepším supportom, sme strašne malý trh a vieš si predstaviť, akých technikov dokážu zaplatiť na tieto výjazdy..netýka sa to len práčiek, všeobecne výjazdové služby na SVK zaostávajú.

A hej, technik musel v duchu ďakovať že tam bola tvoja žena nie ty, asi by si ho nenechal odísť len tak.
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5884
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa wingo »

Mne keď tiekla práčka žiadnemu servisákovi z okolia sa ku mne ani nechcelo prísť, a to som chcel pozáručný servis takže teoreticky práca ktorú chcú a nie musia lebo zmluvy. Nakoniec som si to naštudoval a opravil sám lebo to bolo jednoduchšie ako snažiť sa s manželkou natrepať ťažkú práčku do auta a odviezť do servisu. Hento rieš so značkou, sťažuj sa na technika jednoznačne to odflákol lebo sa mu nechcelo, aj keď je otázne či to v našom banánistane pomôže, ale aspoň bude nejaký záznam niekde a keď ich bude dosť možno mu pohrozia výpoveďou zmluvy.

Základ je odmontovať vrch a zadok práčky, až potom pustiť a sledovať odkiaľ presne tečie. Všetko ostatné je len hádanie, čo bolo presne to čo ten technik asi robil podľa toho čo píšeš. Zaklincoval to odchodom pred overením funkčnosti :facepalm:

Ak ti to tečie zospodu práčky pri napĺňaní vodou je možné že sa ti stalo čo mne, diera vo vani práčky (plastový obal okolo bubna) bohvie z čoho, asi zachytilo nejaký kovový predmet čo sme zabudli v prádle počas odstreďovania a doslova ho vystrelilo a spravilo dieru v plaste. Na také dačo treba rozobrať aj bok/spodok práčky nielen vrch kvôli diagnostike a hlavne veľa roboty to oficiálne opraviť - výmena celého vnútra práčky. A asi by ti aj zamietli reklamáciu ak to je mechanické poškodenie.
Ja som našiel ten odbitý kus plastu naspodu práčky a prilepil ho späť a celé to ešte prelepil dvojzložkovou epoxidovou plastelínou podľa tohto návodu (tú prvú časť s výrobou plastu na mieru diere som preskočil lebo som mal odbitý originál):
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6874
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(39)

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa stefan222 »

jj isto by som pisal a volal na support ze ake geno doslo. ale mozes alzu osrat tak ze kupis druhu pracku a tuto im pekne vratis do 14dni a tu novu si nechas. nech si hajzli uziju ked maju takych servisakov. mozno aj na alzu by som pisal a mozno zatlacia na servisaka neako tiez.
hry- ps5
doma-HP probook
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2138
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (40)

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa zoom »

Yello, ozivim tento topic trosku, lebo chcem vybrat pracku, tak nech to je vsetko pokope.

Situacia: Mal som uz mesiace uplne jasne vybratu pracku (AEG L7 alebo L8), lebo som chcel tu znacku vyskusat, chcel som paru, WiFi a automaticky davkovac a pacila sa mi. Jednoducho som len cakal, kym sa trochu dorobi byvanie. Teraz vsak, ked na to prislo, tak zacinam uvazovat, ze asi budem musiet kupit slim pracku a dat ju niekde inde v ramci domu. Tym, ze asi pojdem do slim, som tiez prisiel o automaticky davkovaci system, lebo to ziadna slim nema :-(.

Must have: Slim *duh*, parne pranie, aspon nejaku kvalitu (prania a konstrukcie), akceptovatelny vzhlad
Nice to have: WiFi, susicka 2v1, cim tichsia tym lepsia, energeticka trieda A/B (zaruci aspon nejaky novsi model)
Co ma netrapi: kapacita pracky (6, 7, 8 kg... je to jedno), mala spotreba vody (usporne krutenie navlhnutych handier necham inym, ja chcem minat hektolitre vody pri prani)

Presiel som si vacsinu vyrobcov a vypadli tito: Bosch, Siemens a Miele (nerobia slim), AEG (ma fajn tenke, ale tie nemaju paru), Whirlpool (ma hnusny stvrtkruhovy zasobnik na praci prasok) a vselijake ine blbosti, co z roznych dovodov nechcem, ako Candy, Hoover, Beko, ETA, atd.

Po nejakej uvahe mi ostali tito vyrobcovia/modely:
  • Samsung WD8NK52E0AW/LE (pracka + susicka) -- skutocna hlbka (od zadnej steny po dvere) 55,5 cm, trieda B, hluk 72 dBA, bez WiFi; taka meh, naohuri, neurazi...
  • LG F28V7GY2PE (pracka), F28V9GW2W (pracka), F2DV9S8H2 (pracka + susicka) -- 53,5 cm, A, 71-72 dBA, WiFi; zaujala ma siva farba nakolko kupelna ma sivy obklad na stene a tmavosivu podlahu
  • Gorenje W2A74SDS (pracka) -- 49,5 cm, B, 76 dBA, bez WiFi; okrem hlucnosti ma tato pracka normalne zaujala - vyslovene sa mi paci ovladaci panel a popisky na nom (fajn font pouzivaju) a taktiez ma taky half-fake-automaticky davkovaci system (zavriem pradlo, pracka pokruti a odvazi, na displeji vypise kolko ml pripravku naliat/nasypat, otvorim zasobnik a tam je normalne mierka - clovek len leje az pride po danu rysku, ziadne prelievanie do vrchnaku a do pracky)
  • Haier, viacero modelov (za vsetky dam aspon HWD80-B14979 (pracka + susicka) -- 53 cm, A, 72 dBA, WiFi; nemam rad cinankov, skaredy displej (hnusna modra 7-segmentovka), vela dotykoveho ovladania (sux), chapem ze su veeelkyyy vyrobca a vyrabaju aj ine znacky, nic to nemeni na mojej nesympatii; maju vsak ficurky - susicka 2v1, para, WiFi, osvetlenie bubna, motor bez remena, tak neviem... dal som ich do vyberu
Co z toho? Precital som cely tento topic, hodnotenia po nete, ale stale nie som rozhodnuty. Vzhladovo (sympatiami) sa mi najviac paci to Gorenje, ficurkami asi Haier, take cosi vyhovujuce bude asi to LG a najmenej ma oslovil Samsung z tychto.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 4001
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa Dunar »

Ak sa nemylim, tak model Haieru co si vybral wifi nema. To ma Haier HW80-B14959TU1-S.
Plus by tam mala platit ,5 rocna zaruka na celu pracku.
Používateľov profilový obrázok
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 11508
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa Andre »

urcite daco s komplet 5rocnou zarukou a najlacnejsie co ti vyhovuje
a ked netreba 2v1 tak sa tomu vyhni, najlacnejsie dobre 2v1 je aj tak miele (ktore sranda je lacnejsie ako miele pracka+miele sus)
5600X | Fortis 5 | STRIX B550-F | 32GB DDR4 3600 | RTX 3070 | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
LG OLED42C21 | Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2138
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (40)

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa zoom »

No ten Haier je cely taky cinankovsky a presne tak vyzera aj dokumentacia. Zle popisane rozmery (a nie jeden ale asi polovica), zle popisane vlastnosti na stranke, aj v tabulke viacero nezmyslov (ma napisane, ze nema paru, hoci na zaciatku podporuje ten i-cosi parny rezim). Cele zle. Presne to, co cakam od tych smatlakov. Vedia okopirovat techniku, ale UI/UX a polishing nebudu mat ani za 50 rokov este na urovni US/EU/JPN. Tona penazi a nejaky truhlik tam navrhne modru 7-segmentovku ako displej... skvely luxus, asi ako "veza" z trznice z 2005. Aspon na bielo, kebyze to svieti.

Ako stale to vyzera ako najpravdepodobnejsia kupa, lebo po tom, co som sa asi odhovoril od tej AEG a Bosch/Siemens/Miele je out, tak asi vsetko bude pre mna len tak "meh". 5-rocna zaruka je fajn dovod.

Co sa tyka 2v1, tak nie je to vobec nutnost, doteraz som nemal ziadnu susicku, ani ju nepotrebujem. Takze to moze byt presne take, ze nezavisim od toho a prave preto si to kupim (aspon na vyskusanie). Niekedy by sa mohlo zist, aj ked to dosiahne napr. len 40% kvalitu susenia oproti 60cm Bosch susicke. No okej, uvidim, ale nikto nehlasuje za Samsung ani LG, tak to vyzerana nejaku Haier. Skusim si ju niekde pozriet nazivo aj s tou Gorenje.
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5884
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa wingo »

Tak za LG zahlasujem ja, mám práčku aj sušičku a spokojnosť. Pere, suší, tiché sú, zatiaľ sa nepokazili, všetko funguje ako keď boli nové, dizajnovo pekné (dôležité pre manželku).
Inak sušička je asi najlepšia vec ktorú som nepovažoval za dôležitú v domácnosti predtým než som ju kúpil.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 4001
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa Dunar »

Myslim, ze ktorakolvek z nich posluzi. Dnes sa na nejake znacky uz nehra, tie casy skoncili v 90-tych rokoch. Ono je to aj tak "vsechno z Tajvanu" a casto 2 rozne znacky vyraba ten isty vyrobca. Len to ma ine pozlatko.
Používateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7291
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa Papek »

Davam tiez hlas za LG. Mame sme kupovali kombinovanu pracku so susickou LG F4DT408AIDD. Je ticha, perie, susi ... nepocul som zatial na nu staznosti. Mama akurat spominala, ze kosele odtial lozia pokrcene, ostatne pradlo je v poriadku a rovno odklada vysusene do satnika. Hlucnost uplne minimalna - ma ju v kuchyni, ktora je spojena s obyvackou. Popri telke som ju ani nevnimal, jedine pri odstredovani, ale stale je to na mile vzdialene starsim prackam ktore duneli v celom byte.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
Používateľov profilový obrázok
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 11508
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa Andre »

zoom napísal: Pi 25. Nov, 2022, 02:47 Co sa tyka 2v1, tak nie je to vobec nutnost, doteraz som nemal ziadnu susicku, ani ju nepotrebujem. Takze to moze byt presne take, ze nezavisim od toho a prave preto si to kupim (aspon na vyskusanie). Niekedy by sa mohlo zist, aj ked to dosiahne napr. len 40% kvalitu susenia oproti 60cm Bosch susicke. No okej, uvidim, ale nikto nehlasuje za Samsung ani LG, tak to vyzerana nejaku Haier. Skusim si ju niekde pozriet nazivo aj s tou Gorenje.
no len ci to potom prave preto nebude komplikovana skoda vs jednoduchy jeep :D
5600X | Fortis 5 | STRIX B550-F | 32GB DDR4 3600 | RTX 3070 | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
LG OLED42C21 | Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5507
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13
Bydlisko: KE

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Tip na nejaku umyvacku? Striebornu, na chatu takze pouzivana raz za 1-2tyzdne... 60tku a radsej lacnejsiu ako drahsiu

A idealne z datartu, mam tam 400€ v poukazkach ktore potrebujem pouzit
Používateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1922
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky/Galanta

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa zodiaq »

K tomu mojmu Hayieru HW80-B14979-S. 2x tu bol uz servisak, pracka zas tecie.
Cize ide sa riesit 3.reklamacia na rovnaku zavadu. Mam pravo na vratenie penazi? Ako by som mal postupovat?
Servis sa riesil priamo, Alza nemam zaznam o 2 riesenych reklamaciach
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS4 Slim - 870 QVO 1TB, Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Používateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3923
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Biela technika (pracka + susicka)

Príspevok od používateľa Memnon »

Tak snáď máš reklamačné protokoly, to by malo stačiť inak dvihnúť telefón a zavolať mimozemšťanovi
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP

Návrat na "Nákupná poradňa"