Pneumatiky :)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Pneumatiky :)
s myslienkou celorocnych sa tiez silno pohravam. Mam dve sady elektronov takze nebudem platit 50,- rocne za dve prezutia
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Zimaky su drahsie, pneu mierne zdrazeli, rozmer nie je "bezny". Ved uz pred vojnou a covidom si za lepsie balonove 17tky zaplatil 150 ako nic.
4x4 je nice to have, ale uzitocnejsie na krizovatkach.. minimalne ak netravis kazdu zimu v horach.
Zo skusenosti s vozikmi a tahanim je to proste bieda ak vojdes do snehu alebo mas nejaky kopec a mas sa rozbehnut. Ale take ze 5cm snehu a osobne auto a aby som nahadzoval retaze.. Mozno k letnym pneu.
.
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Ivko tiez chodim na MH a ano 95% casu sa to da v pohode bez reťazí keď ta nezabrzdia a nemusis sa rozbiehať.
Ale potom tam bolo kopec hrdinov ktory reťaze nepotrebuju vsak maju 4x4 (MB ML, LR Discovery aj Subaru outback so videl) a potom cestou dolu ich zastavi az strom v zraze 5m pod cestou. Napr. teraz je hore ciste sklo ze pesi sa neda ist po ceste.
Ale potom tam bolo kopec hrdinov ktory reťaze nepotrebuju vsak maju 4x4 (MB ML, LR Discovery aj Subaru outback so videl) a potom cestou dolu ich zastavi az strom v zraze 5m pod cestou. Napr. teraz je hore ciste sklo ze pesi sa neda ist po ceste.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Mne to nemusíš hovoriť ja viem že 4x4 nie je všeliek a zvlášť ked máš vyše dvoj tonové SUV, samozrejme to vieš presrať na hocičom aj na 1000kg Felicii...
Preto ked dole reťaze netreba to kontroluje vyššie, lebo nikomu sa nechcelo nahodiť a ako sa prichádzalo k vrcholu, tak vždy sú tam vyjazdené kolaje a tam sa to vždy zaseklo
Ale pre mna vždy lepšie 4x4 a len pristavím pri rampe a pánko mávne rukou ako sa srať nahadzovaním reťazi často na kolesá od čiernej brečky z cesty.
Ty si celý v čistom a máš sa tam srať s nejakými reťazami 5 minút v zime na špinavom aute, fakt zážitok...
Spájať to s nejakým škriabaním niekde po lesných cestách v zime na 2WD s reťazami na nejakú chatu, že dal som to, tak k tomu poviem asi tolko že niekto si pomýlil osobné auto s offroadom...
Človek to tam túruje do kopca, často hlava nehlava a potom že je seknutý disk, rozseknutá pneu, či zlá geometria lebo sa ohlo rameno či tlmič
PS: ja nie som ten čo si niečo potrebuje dokazovať, ked chcem a potrebujem tak viem šlapnúť na plyn, ale nie som ako tu pacienti, čo trepú dookola ako oni dokážu využiť potencial pneu a ja som ten čo to nevie.
Takých už bolo, tot pár dní dozadu 25 ročná baba (osobne som poznal) čo rozsekla starú AR166 a ako bonus zostrelila majitela autoškoly so synom inštruktorom a chudera babka vzadu čo nebola pripútanú prišla u ruku...
Preto ked dole reťaze netreba to kontroluje vyššie, lebo nikomu sa nechcelo nahodiť a ako sa prichádzalo k vrcholu, tak vždy sú tam vyjazdené kolaje a tam sa to vždy zaseklo
Ale pre mna vždy lepšie 4x4 a len pristavím pri rampe a pánko mávne rukou ako sa srať nahadzovaním reťazi často na kolesá od čiernej brečky z cesty.
Ty si celý v čistom a máš sa tam srať s nejakými reťazami 5 minút v zime na špinavom aute, fakt zážitok...
Spájať to s nejakým škriabaním niekde po lesných cestách v zime na 2WD s reťazami na nejakú chatu, že dal som to, tak k tomu poviem asi tolko že niekto si pomýlil osobné auto s offroadom...
Človek to tam túruje do kopca, často hlava nehlava a potom že je seknutý disk, rozseknutá pneu, či zlá geometria lebo sa ohlo rameno či tlmič
PS: ja nie som ten čo si niečo potrebuje dokazovať, ked chcem a potrebujem tak viem šlapnúť na plyn, ale nie som ako tu pacienti, čo trepú dookola ako oni dokážu využiť potencial pneu a ja som ten čo to nevie.
Takých už bolo, tot pár dní dozadu 25 ročná baba (osobne som poznal) čo rozsekla starú AR166 a ako bonus zostrelila majitela autoškoly so synom inštruktorom a chudera babka vzadu čo nebola pripútanú prišla u ruku...
tipy na celorocne AT-cka v rozmere 235/70 R16? momentalne mam odskusane Hankook Dynapro AT2 ako celkom schopne a tiche. mam skusenost aj s Dynapro ATM, ale tie hulakaju a take uz nechcem. Vyuzivane budu aj tak 99% spevnene cesty, cize nejake silne offroad vlastnosti nehladam, skor radsej ticho a klud.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
To je samozrejme blbost. Staci, ze naprsi a so 4x4 si mozes lietat pomaly ako za sucha o jemnom blate na polnacke so zimnou gumou ani nehovorim. Dialnica za neistych podmienok ides tiez uplne inym tempom. Odpich z miesta do kopca je sranda aj za dazda zo semaforu, ked je prechod namalovany takou fajnou farbou. Srat sa s retazami pod kazdym briezkom, no dakujem pekne.
Vacsinou sa dole aj tak budes smykat.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Ja idem tuto zimu skusat Cooper discoverer at3 4s ale v rozmere 265/60 R18Papek napísal: ↑Po 28. Nov, 2022, 23:10 tipy na celorocne AT-cka v rozmere 235/70 R16? momentalne mam odskusane Hankook Dynapro AT2 ako celkom schopne a tiche. mam skusenost aj s Dynapro ATM, ale tie hulakaju a take uz nechcem. Vyuzivane budu aj tak 99% spevnene cesty, cize nejake silne offroad vlastnosti nehladam, skor radsej ticho a klud.
Naposledy upravil/-a lopo1 v Ut 29. Nov, 2022, 07:49, upravené celkom 1 krát.
Odpich z miesta za dazda/na smyklavom povrchu a akceleracia v zakrutach beriem, tam nie je o com.
Blato a sneh. Tiež, hlavne do kopca. Ak teda neni sneh/blato po podvozok, pripadne lad/lepkave blato
Ale to lietanie po vode ako za sucha a jazda po dialnici za neistych podmienok, to mi velmi nesedi.
Na vode akurat mas poriadny odpich a tiez vies agresivnejsie pridavat na vyjazde zo zakrut. Ale zeby to lepsie brzdilo/zatacalo/sedelo to nemozem povedať.
A jazda za neistych podmienok. Neviem, možno mam len malo odjazdene na 4x4, ale osobne sa mi po snehu/dzabanici/mrznucom dazdi lepsie ide s predokolkou.
1. Da ti skor vediet v akom stave je podklad, staci preslapnut plyn a hned sa podla presmyku vies nakalibrovat a vieš co cakat... Pri 4x4 to vieš overit len tym ze skocis na brzdu, co v premávke velmi nemozes.
2. Staci zaslapnut plyn na podlahu a auto sa vyrovna. Vletis do nahrnuteho snehu alebo sa ti na poladovici auto roztancuje na kolajach? Preslapnes plyn a ides rovno...
Blato a sneh. Tiež, hlavne do kopca. Ak teda neni sneh/blato po podvozok, pripadne lad/lepkave blato
Ale to lietanie po vode ako za sucha a jazda po dialnici za neistych podmienok, to mi velmi nesedi.
Na vode akurat mas poriadny odpich a tiez vies agresivnejsie pridavat na vyjazde zo zakrut. Ale zeby to lepsie brzdilo/zatacalo/sedelo to nemozem povedať.
A jazda za neistych podmienok. Neviem, možno mam len malo odjazdene na 4x4, ale osobne sa mi po snehu/dzabanici/mrznucom dazdi lepsie ide s predokolkou.
1. Da ti skor vediet v akom stave je podklad, staci preslapnut plyn a hned sa podla presmyku vies nakalibrovat a vieš co cakat... Pri 4x4 to vieš overit len tym ze skocis na brzdu, co v premávke velmi nemozes.
2. Staci zaslapnut plyn na podlahu a auto sa vyrovna. Vletis do nahrnuteho snehu alebo sa ti na poladovici auto roztancuje na kolajach? Preslapnes plyn a ides rovno...
- scream
- Pokročilý používateľ
No, nesuhlasim. 4x4 ide proste tam, kde natocis volant. Vsade kde mas krizu so 4x4 by si mal krizu davno predtym s FWD. To je ako krizovky na sailunoch z 1999 a novych michelin, pride to skor. To sa bavim o normalnej jazde, ziadne drifty. V briezku na hresnu ku kaplnke, ked v ujazdenom snehu zastanes, mas problem sa pohnut s FWD, tento scenar som videl a zazil xkrat, musis cuvat dole a vyjdes to s rozbehom. 4x4 sa pohnes bez preklzu. Nejaka brecka a ujazdeny sneh? Na brzdach nic nevyhras ale skus si ist v takom stave dialnicu, ta cestovna rychlost bude uplne ina o pocite bezpecia nehovorim.
Dobre gumy v kombinacii so permanent 4x4 su ultimatne vozenie, len na podunajskej nizine na to neprides...
Dobre gumy v kombinacii so permanent 4x4 su ultimatne vozenie, len na podunajskej nizine na to neprides...
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Takže ak ťa správne chápem, ak gumy na aute zacítia že máš v aute 4x4 pohon, zmäknú a zvýši sa im automaticky grip.
ITX >>> ATX
- scream
- Pokročilý používateľ
Presne, kukaj jak mu zmakli gumy a zvysil sa vykon v tvojich oblubenych testoch. 7.3s na kolo beeengs https://www.youtube.com/watch?v=d_LPlYxhweY
XBOX series X
XBOX series X
Som myslel ze sa bavime o normalnych podmienkach, nie niekde na nakomplet zasnezenej ceste kde bojujes o kazde percento gripu navyse a nevies preniest vykon na cestu, co zazijes raz za rok.
ITX >>> ATX
- scream
- Pokročilý používateľ
To iste mas na beznej ceste na kazdom vyjazde zo zakruty a prakticky vzdy ked potrebujes akcelerovat.
XBOX series X
XBOX series X
hej, a preto su vsetky vrchlove katerorie motorsportu 4x4, alebo aj nie. dobrovolne pouzivaju pomalsie auta, to su ale hlupaci. jednoducho ta hmotnost navyse nestoji za pridanu hodnotu, a spravi auto pomalsim.
ITX >>> ATX
- scream
- Pokročilý používateľ
Pocuvaj, das si nove gumky, ja budem mat 3-4 rocne letne a mozeme si dat za dazda hore pezinsku, zeby si videl ako sa ta hmotnost v 4x4 hore neoplati, vykon mame asi cca rovnaky
ked bude malo, mozeme skusit aj za snehu
EDIT: a vo vrchole motorsportu je po miernom dazdi a prezuti na NAJVODNEJSIE PNEU kolotoc a safety car na trati
ked bude malo, mozeme skusit aj za snehu
EDIT: a vo vrchole motorsportu je po miernom dazdi a prezuti na NAJVODNEJSIE PNEU kolotoc a safety car na trati
Naposledy upravil/-a scream v Ut 29. Nov, 2022, 15:13, upravené celkom 1 krát.
XBOX series X
XBOX series X