Všeobecná diskusia II
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Všeobecná diskusia II
To si dobre poznamenal na konci, kym mas dobru svetlu vysku. Padnes na bachor a nepomoze ti ani 4x4. Ono nerob tu zas takeho strasiaka z prednokoliek. Akoze to co bolo cez vikend na vychode bola kalamita. Taka situacia je kolkokrat do roka? Tu skor plati pravidlo, pokial nemusis, nesadaj v takyto den do auta. A ked uz musis, tak sa prisposob co najlepsie situacii von.
Tak isto plati, nie je 4x4 ako 4x4. Vacsina aut ma nejake pseudo 4x4, maju o nieco malo lepsiu svetlu vysku, ale vo vysledku to stoji za h...o. SUV su na tom o nieco lepsie, ale hlavne kvoli svetlej vyske podvozku.
Ina kategoria je naozajstne 4x4 auto, s uzaverkami a podobnzmi ficurami. Take auto ale drviva vacsina ludi a 99,9% dni v roku nepotrebuje.
Este tu mame auta typu Subaru, perma 4x4, a aj ked nejde o offroad auto, tak to 4x4 je dobre nastavene na nespevnene cesty, sneh ...
Vo vysledku je to aj tak o soferovi, vela silakov na Offroadovych autach, SUV so 4x4 koncia mimo cesty, alebo sa dostanu do situacie, z ktorej sa neda dostat kvoli svojmu EGU a neschopnosti, lebo si myslia ze su na takom aute nesmrtelny a neprekonatelny
Tak isto plati, nie je 4x4 ako 4x4. Vacsina aut ma nejake pseudo 4x4, maju o nieco malo lepsiu svetlu vysku, ale vo vysledku to stoji za h...o. SUV su na tom o nieco lepsie, ale hlavne kvoli svetlej vyske podvozku.
Ina kategoria je naozajstne 4x4 auto, s uzaverkami a podobnzmi ficurami. Take auto ale drviva vacsina ludi a 99,9% dni v roku nepotrebuje.
Este tu mame auta typu Subaru, perma 4x4, a aj ked nejde o offroad auto, tak to 4x4 je dobre nastavene na nespevnene cesty, sneh ...
Vo vysledku je to aj tak o soferovi, vela silakov na Offroadovych autach, SUV so 4x4 koncia mimo cesty, alebo sa dostanu do situacie, z ktorej sa neda dostat kvoli svojmu EGU a neschopnosti, lebo si myslia ze su na takom aute nesmrtelny a neprekonatelny
Naposledy upravil/-a HellAngel v Ut 13. Dec, 2022, 12:20, upravené celkom 1 krát.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ja som počas tej kalamity cestoval z Poľska do Košíc cez tatry. Máme tu viac snehu ako oni
Najviac problémov bolo na Ľado/snehu pri klesaniach v horských priechodoch, kde ti bars ani 4x4 nepomôže, potrebuješ spomaliť a točiť (teraz vynechajme možnosti jazdy bokom a pod).
Tj. predokolka nebol problém.
V KE bývamna podhradovej a je to tu masaker ale tak mňa to baví a mať ručnú brzdy mechanickú tak teraz sa niekde idem šmýkať
A má to výhodu - je tu plno voľných parkovacích miest, len si ich človek musí odpratať
Najviac problémov bolo na Ľado/snehu pri klesaniach v horských priechodoch, kde ti bars ani 4x4 nepomôže, potrebuješ spomaliť a točiť (teraz vynechajme možnosti jazdy bokom a pod).
Tj. predokolka nebol problém.
V KE bývamna podhradovej a je to tu masaker ale tak mňa to baví a mať ručnú brzdy mechanickú tak teraz sa niekde idem šmýkať
A má to výhodu - je tu plno voľných parkovacích miest, len si ich človek musí odpratať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Chalani, kolko musi davat baterka pri startovani voltov? Mam ju von z auta a nameral som 12,9V
v lete mi natocila aj pri 10,8 12,9 je pohoda zdrava hodnota
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
ja mavam 12.9V iba po odpojeni z nabijacky, v aute bezne 12,2-12,4V, startuje aj pri 11,7V (tedeiiii)
+/- tak podobne ked vypnem motor. postupne to spadne na 12,4. pocas startovania netusim, vtedy mi vypne vsetky spotrebice v aute, vratane zasuviek kde mam merak napatia
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Nespravna otazka. Dostanes na nu nespravne odpovede.
Baterka v dobrom stave ti "nahodi" auto kludne aj pri 11V. Vymlatenej nepomoze ani ked bude mat 12,9 ani 13 ani 14.
Ak chces len vediet uuuplne pribliznu uroven nabitia tak
Celkom mudre PDFko inak.
https://www.battery-import.sk/user/docu ... ateria.pdf
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Ako by som zistil kondiciu baterie? Ide o exide premium ea640
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
baterka v dobrom stave nemá nikdy 11V, to je zlá baterka...SKiLEX napísal: ↑St 14. Dec, 2022, 19:34Nespravna otazka. Dostanes na nu nespravne odpovede.
Baterka v dobrom stave ti "nahodi" auto kludne aj pri 11V. Vymlatenej nepomoze ani ked bude mat 12,9 ani 13 ani 14.
Ak chces len vediet uuuplne pribliznu uroven nabitia tak
Celkom mudre PDFko inak.
https://www.battery-import.sk/user/docu ... ateria.pdf
Ak je baterka v dobrom stave, tak naprázdnio musí mať 12,4-12,6V
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
da sa este kupit dialnicna? rocna na dasli rok? idu dvihnut na 60e
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
10€ máš akurát tak na kvapalinu do ostrekovača, pri nevyhnutných celoročných výdavkoch na auto nemá ani zmysel riešiť
Na to potrebujes zistit schopnost baterie dodavat prud. Jediny 100% sposob je autobateriu poriadne zatazit, ale to nerobia ani vacsina testerov za trojcifenu sumu.
Druhy najpresnejsi sposob je zistit vnutorny odpor baterie. Zase bud na to pouzijes specializovany tester, alebo ked hladas cenovo efektivne riesenie tak ako zataz pouzijes zatazovy rezistor a dopocitas si ho cez ohmov zakon.
https://www.ebay.com/itm/254294650019?h ... BMtuiunaJh
Ja mam na to 50W 2,5Ohm... Prilozis ho na bateriu a spocitas: (NapatieBezZataze - NapatieSoZatazou) * OdporRezistora/NapatieSoZatazou
do tych 5 milioohmov mas vpodstate novu baterku
medzi 5 a 10 je stale vo vynikajucom stave
medzi 10 a 30 uz je to nic moc
nad 30 miliohm uz dost pravdepodobne nenastartujes. Aspon ja co som meral baterky ktore uz nenastartovali tak boli v rozmedzi 28-35miliohm.
Treti najpresnejsi sposob je zmerat napatie baterie pri starte a pozerat ci nie je pokles prilis velky
Stvrty najpresnejsi sposob je pri starte pocuvat motor a to ci sa mu nestartuje "tazko"
To ake ma napatie vpodstate nic nevypoveda o jej stave. Moze mat kludne 12,6V ked bude mat vnutorny odpor 50miliohomov
Das na nu 200A zataz(starter) a miesto 12,6V bude mat 200x0,05=10V ubytok napatia... 12,6 - 10 = 2,6V 2,6V ti motor nenahodi
Skus si rovnaky vypocet akurat miesto 0,05 daj 0,005 a zistis ze z 11V nastartujes bez problemov.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Prave ze sa mu startuje tazko. Mam podozrenie bateria, sviecky alebo starter
Video zo startovania:
https://youtu.be/l8hxu9Ku2Kw
Video zo startovania:
https://youtu.be/l8hxu9Ku2Kw
Naposledy upravil/-a HellAngel v St 14. Dec, 2022, 20:32, upravené celkom 1 krát.
Tak vezmi multimeter a zmeraj na baterii ake ma napatie pocas startovania.