AMD Radeon Radeon RX 7900 XT/XTX - (recenzie, informácie...)
Re: AMD Radeon Radeon RX 7900 XT/XTX - (recenzie, informácie...)
Aj pri RX5000 sérii s tým bol problém, ale nie referenčné ale nejaký AIB, neviem či nie ASUS, stačilo dotiahnuť chladič. Problém je že ho plombujú
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
šikovníčkovia na druhú ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
fobos napísal: ↑So 24. Dec, 2022, 08:31 Zaujimalo by ma kde vlastne ten hype okolo amd vznika..
Lebo tu je zas ( len par dni stary ) podobny blud o rdna 4 . Nasobky vykonu , tazke teraflopy, giga-tera-yotta herze samozrejme pri tdp 300w a podobne dristy par dni po uvedeni rdna3, kedy sa o rdna 4 vie uplne hovno
https://www.svethardware.cz/amd-rdna-4- ... ykon/58757
https://www.tomshardware.com/news/rx-70 ... y-lock-out
Čiže žiadne 3,2ghz sa nekoná ?
Ak to nepovolia, tak si teda 7000 nikdy nekúpim. To bola z môjho pohľadu snáď najlepšia vec na AMD kartach, mohol som si cez MPT meniť Power limit ako chcel, díky tomu išli AMD karty super taktovat.
A oni to zákazu. Ak to nepovolia, tak jedine OC bude čo povolia výrobcovia, čiže tak klasika +15%, čo je nič. Na to stačí stock vzduch. To pôjdu všetky karty rovnako taktnut.
Čiže žiadne 3,2ghz sa nekoná ?
Ak to nepovolia, tak si teda 7000 nikdy nekúpim. To bola z môjho pohľadu snáď najlepšia vec na AMD kartach, mohol som si cez MPT meniť Power limit ako chcel, díky tomu išli AMD karty super taktovat.
A oni to zákazu. Ak to nepovolia, tak jedine OC bude čo povolia výrobcovia, čiže tak klasika +15%, čo je nič. Na to stačí stock vzduch. To pôjdu všetky karty rovnako taktnut.
Delid CPU --- AM5 / 1700
PC1: MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS DUAL RX 6600 SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
PC2: MB: GIGABYTE X870 AORUS ELITE WiFi 7 ICE CPU: ??? + AC Freezer 36 A-RGB White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ???? CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
PC1: MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS DUAL RX 6600 SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
PC2: MB: GIGABYTE X870 AORUS ELITE WiFi 7 ICE CPU: ??? + AC Freezer 36 A-RGB White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ???? CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
tak ale nepíšu že trvalo resp nikto nevie
Cez MPT slo menit aj limit napatia?
Áno,to som zabudol v príspevku spomenúť, lebo len samotný Power limit až tak nepomôže... Na vysoké frekvencie si už limitovaný V.
Môžeš meniť Power limit, V do GPU, V do Vram, časovanie pamäti, frekvencie FCLK, frekvencie SOC, čo tiež zvysuje vykon a ešte kopu ďalších veci čo ani neviem na čo je.
Na mojej 6900 to funguje na 1. Preto mám také dobré skóre v benchmarkoch.
No nič, budem to sledovať či to časom povolia.
Môžeš meniť Power limit, V do GPU, V do Vram, časovanie pamäti, frekvencie FCLK, frekvencie SOC, čo tiež zvysuje vykon a ešte kopu ďalších veci čo ani neviem na čo je.
Na mojej 6900 to funguje na 1. Preto mám také dobré skóre v benchmarkoch.
No nič, budem to sledovať či to časom povolia.
Delid CPU --- AM5 / 1700
Ahojte,
Uz to tu raz padlo no zda sa ze AMD ma dost vazny problem s referencnou kartou a to konkretne s vysokou teplotou hot spotu ktora dosahuje tepelny limit 110 °C a tak rozdiel GPU °C- hot spot°C dosahuje 40°C co je neprijatelne.Presiel som vela vlakien komentarov no zda sa ze to nie je normalne spravanie kartiet pretoze su uzivatelia co hlasia maximalnu teplotu hot spotu 80-90°C a uzivatelia co dosiahnu okamzitu teplotu hot spotu uz za par minut 110°C co karta zacne okamzite vyhodnocovat ako bod skrtenia a zacne znizovat vykon.Dava mi to zmysel pretoze to vysvetluje tie prepady FPS v mnoho hrach niekedy XTX verzia na urovni XT a podobne.Prevazne ide o problem len XTX-ka a zatial som nenasiel jediny pripad prehrievania kariet XT.Mnoho tvrdi ze ide o nedostatocny kontakt chladica s jadrom a zlu teplovodivu pastu ale potom tu je este zvlastny ukaz kolisania teplot ak karta je instalovana vertikalne alebo horizontalne co vyvriacia tuto teoriu.Ja sa priklanam k zlej parnej komore chladica nedostatku kvapalin alebo spatnej funkcnosti tohoto riesenia v dosledku zlej kontroly kvality.
Chcem upozornit vsetkych co si planuju kupit tuto referencnu kartu MBA aby zbystrili pozornost a pockali nez sa vyjadri samotne AMD respektive vyriesili problem (mozno novou varkou kariet).Ja osobne som bol dost sklamany touto novou informaciou a upostil od kupy XTX-ka a to este za aktualnu premrstenu cenu ktora najblizsie mesiace urcite nebude klesat ako mnoho ludi ocakava ale tu sa skor javi ako kandidat na pokles ceny XT-cko na ktore mam v tuto chvilu upreny zrak ...
Pokial sa tu najde niekto kto uz ma takuto kartu s vysokou teplotou riesenim je podvoltovat ju a nastavit PL na -10% za cenu straty vykonu alebo ju v 14 dnovej lehote okamzite vratit pretoze s nou budete mat len problemy a mozny OC by ani nepripadal v uvahu.Ak nevyriesia tento problem je zbytocne kupovat XTX referencnu verziu (jedina mozna varianta zhladiska ceny) a nepomyslat na predrazene partnerske karty v hodnote kariet RTX 4080 ktore by sa uz za vyhodene peniaze oplatili viac.....tod zatial vse
Uz to tu raz padlo no zda sa ze AMD ma dost vazny problem s referencnou kartou a to konkretne s vysokou teplotou hot spotu ktora dosahuje tepelny limit 110 °C a tak rozdiel GPU °C- hot spot°C dosahuje 40°C co je neprijatelne.Presiel som vela vlakien komentarov no zda sa ze to nie je normalne spravanie kartiet pretoze su uzivatelia co hlasia maximalnu teplotu hot spotu 80-90°C a uzivatelia co dosiahnu okamzitu teplotu hot spotu uz za par minut 110°C co karta zacne okamzite vyhodnocovat ako bod skrtenia a zacne znizovat vykon.Dava mi to zmysel pretoze to vysvetluje tie prepady FPS v mnoho hrach niekedy XTX verzia na urovni XT a podobne.Prevazne ide o problem len XTX-ka a zatial som nenasiel jediny pripad prehrievania kariet XT.Mnoho tvrdi ze ide o nedostatocny kontakt chladica s jadrom a zlu teplovodivu pastu ale potom tu je este zvlastny ukaz kolisania teplot ak karta je instalovana vertikalne alebo horizontalne co vyvriacia tuto teoriu.Ja sa priklanam k zlej parnej komore chladica nedostatku kvapalin alebo spatnej funkcnosti tohoto riesenia v dosledku zlej kontroly kvality.
Chcem upozornit vsetkych co si planuju kupit tuto referencnu kartu MBA aby zbystrili pozornost a pockali nez sa vyjadri samotne AMD respektive vyriesili problem (mozno novou varkou kariet).Ja osobne som bol dost sklamany touto novou informaciou a upostil od kupy XTX-ka a to este za aktualnu premrstenu cenu ktora najblizsie mesiace urcite nebude klesat ako mnoho ludi ocakava ale tu sa skor javi ako kandidat na pokles ceny XT-cko na ktore mam v tuto chvilu upreny zrak ...
Pokial sa tu najde niekto kto uz ma takuto kartu s vysokou teplotou riesenim je podvoltovat ju a nastavit PL na -10% za cenu straty vykonu alebo ju v 14 dnovej lehote okamzite vratit pretoze s nou budete mat len problemy a mozny OC by ani nepripadal v uvahu.Ak nevyriesia tento problem je zbytocne kupovat XTX referencnu verziu (jedina mozna varianta zhladiska ceny) a nepomyslat na predrazene partnerske karty v hodnote kariet RTX 4080 ktore by sa uz za vyhodene peniaze oplatili viac.....tod zatial vse
Zas sa robi velky humbuk z nicoho. Tak co, mozno sa obcas objavi nejaky vadny kusok. Bol by som prekvapený ak by to bolo trebars nad 1% predanych kusov.
A ak dojde vadny tak ho proste vratis alebo vyreklamujes.
A ak dojde vadny tak ho proste vratis alebo vyreklamujes.
Nenadlahcoval by som situaciu pretoze vzhladom k tomu kolko referakov od AMD sa vyrobilo tak fora su plne ludi s XTX ktore maju problem s vysokou teplotou a masivne tieto karty vracaju to bude daleko viac ako 1% ludi dokonca som uz zachytil aj nejake vratene kusy (rozbalene) na alze ktore sa o5 do par minut predali (nestastnici zrejme nevedeli o co ide) a najnovsie som zachytil informaciu ze sa takto karty vracaju hromadne do obehu a tak problem sa len vyhrocuje.Najhorsie je ze tie pouzite karty s problemom vysokych teplot sa znova predavali za ceny novych nepouzitych kariet taaaakze tak
Nechcem nikoho odstrasovat od kupovania 7900 XTX ale pozrite sa na toto video: https://www.youtube.com/watch?v=uvkf7coyFDg kde sa za 13 minut hrania z pocitaca stava piecka na kolace alebo je proste ta karta tak pekelne silna ze su tieto teploty normalne tak ci onak to jadro nieco znesie ale tie GPU pamate musia poriadne trpiet ze sa ani necudujem ked tie hry padaju a stavim sa ze 90% uzivatelov ani o tom nevie co sa to tam v pc vobec odohrava za pekelnu hru
Nuz, mas referak. Na nvidiach celkom solidne horia vram tiez.
Skor by ma trapilo tych 3000rpm 330W a 2jslotovy chladic je tragedia vzdy a vsade.
Skor by ma trapilo tych 3000rpm 330W a 2jslotovy chladic je tragedia vzdy a vsade.
.
Akurat boli ma alze nereferencne sapphire xtx za 1375€, akoze dost vysoka cena
AMD Ryzen 7 7800X3D+ARCTIC Liquid Freezer II 360, ASUS ROG STRIX B650E-E, Kingston FURY 64GB 6000 MHz CL36, XFX MERC 310 Radeon RX 7900XTX, KINGSTON KC3000 NVMe 2TB + Samsung 970 EVO 500GB + KINGSTON SATA 480GB, Fractal Meshify 2, EVGA 1000W GQ, GIGABYTE AORUS FI32Q
- Fanthomass
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 18. Sep, 2006, 02:00
To za 1375 € boli na alze XTX Nitro+ Vapor X? Dík za info.
CPU: Intel i7-13900K, CPU cooler: Corsair iCUE H150i Elite Capellix White, MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4, RAM: G.SKILL 64 GB KIT DDR4 4000 CL18 RipjawsV, GPU: Gainward GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Corsair MP510 960GB + Samsung EVO 960 250 GB + Apacer AS340 SSD 960 GB + HDD 2TB Seagate BarraCuda 256MB SATAIII 7200rpm, PSU: Corsair HX1200 Platinum, CASE: SilentiumPC Signum SG7V EVO TG ARGB, Klávesnica + Myš: YENKEE YKB 3400 PANZER + HyperX Pulsefire Surge RGB//// Monitor: 32" Odyssey OLED G8 (G80SD) //// NOTEBOOK: Lenovo Legion 7 (5800H + 32 GB RAM + 1TB + 2TB SSD + RTX 3070 8GB)