Jedna vec je, ked ti stoji 40litrov v uzavretej nadrzi a ine je, ked ti stoji 0,5dcl v karburatory a hadickach s otvorenym pristupom vzduchusatanicek666 napísal: ↑So 21. Jan, 2023, 18:54 Známy má servis. Opravuje dvojtakty. Hovoril že e10 je svinstvo keď dlho stoji v nádrži
Aku mate spotrebu?
Re: Aku mate spotrebu?
|MB| MSI B450I Gaming Plus |CPU| AMD Ryzen 5 5600G |CPU's Cooler| AIO 140mm
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Od septembra lejem za vrchnacik VIFka a tankujem Shell fuelsafe.
Posledna nadrz 7,5l/100km :/
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Ospravedlňujem sa za OT, ale nebudem prvý...
K skladovaniu palív - mám jednu osobnú skúsenosť.
Stala sa mi niekedy na jeseň taká vec, že mi auto zostalo v servise 5 týždňov. Po vyzdvihnutí a prejdení 4 km sa mi zasvietil Check Engine. Nas*atý sa otáčam a vraciam sa späť do servisu. Cestou späť začal mať motor problém aj s voľnobehom, výkon zostal asi na zdviháku a za jazdy dokonca aj motor zhasol...
V servise nechápali, čo sa deje. Okolo motora sa nič nerobilo.
Skrátka, po veľa jazdách, skúškach, diagnostikách a meraniach som sa nechal presvedčiť, že jediná vada je palivo.
A naozaj to tak bolo. Po namáhavom "vyjazdení" a po natankovaní čerstvých palív sa všetky problémy vytratili.
Mám atmosféru H6 3.0l
Benzín + plyn. Obe palivá boli nepoužiteľné.
Tankujem len ECO+ Autoplyn na Slovnaft a MaxxMotion E5 na OMV. Päť týždňov a bolo veľmi zle...
K skladovaniu palív - mám jednu osobnú skúsenosť.
Stala sa mi niekedy na jeseň taká vec, že mi auto zostalo v servise 5 týždňov. Po vyzdvihnutí a prejdení 4 km sa mi zasvietil Check Engine. Nas*atý sa otáčam a vraciam sa späť do servisu. Cestou späť začal mať motor problém aj s voľnobehom, výkon zostal asi na zdviháku a za jazdy dokonca aj motor zhasol...
V servise nechápali, čo sa deje. Okolo motora sa nič nerobilo.
Skrátka, po veľa jazdách, skúškach, diagnostikách a meraniach som sa nechal presvedčiť, že jediná vada je palivo.
A naozaj to tak bolo. Po namáhavom "vyjazdení" a po natankovaní čerstvých palív sa všetky problémy vytratili.
Mám atmosféru H6 3.0l
Benzín + plyn. Obe palivá boli nepoužiteľné.
Tankujem len ECO+ Autoplyn na Slovnaft a MaxxMotion E5 na OMV. Päť týždňov a bolo veľmi zle...
Niekto tu spominal Shell V power....
Vylepsena 95 od nich lepsie ci horsie ako obyca 95 od Slovnaft? V oboch pripadoch sa prilieva VIF do nadrze
Vylepsena 95 od nich lepsie ci horsie ako obyca 95 od Slovnaft? V oboch pripadoch sa prilieva VIF do nadrze
Spoiler: ukázať
A obe by mali pochadzat od slovnaftu
Shell by mala do svojej VPower liat aditiva navyse. Takze ak lejes svoje VIF, nevidim dovod priplacat za VPower.
ITX >>> ATX
Cez sezónu mi čvachta E10 aj pol roka. Problém nula pretože aditiva aj do plynu.
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
cest ...
ak ste niekto menili katalyzator u starsieho vozu...
klesla spotreba, ak ano kolko priblizne?
dik
ak ste niekto menili katalyzator u starsieho vozu...
klesla spotreba, ak ano kolko priblizne?
dik
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
Nedava zmysel. Pretože sonda mera a rj reguluje parametre. Staré autá majú sondu pred katom .. nové majú 2 aj aj.
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
a vyfuk?
chystam sa zrazit emisie, lebo to mam na knap...ale aj kata na maderu
kvoli stk
chystam sa zrazit emisie, lebo to mam na knap...ale aj kata na maderu
kvoli stk
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
Skor by davalo zmysel ak by sa po výmene katalyzatora spotreba jemne zvysila
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
keby bol zapchaty, bol by protitlak na vyfukove plyny, nepracovalo by to dobre. Nemala by spotreba klesat po spriechodneni katu ? Tak nejak som si doteraz myslel ze vsetky suciastky degraduju v priebehu casu a zhorsuju parametre, nie zlepsuju.
Lambda sonda je suverenne najvacsi zlodej benzinu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Kat off + diera vo vyfuku bola spotreba ++
Teraz s novym vyfukom + katmi je spotreba —, ale o kolko neviem, viem ze namiesto ledva 400 som teraz presiel 500km
Teraz s novym vyfukom + katmi je spotreba —, ale o kolko neviem, viem ze namiesto ledva 400 som teraz presiel 500km
Mas pravdu. Ibazeby sa rozpadol stylom tak ze sa nebude "zapchavat" ale naopak z neho bude ubudat, jeho kusky proste skoncia mimo vyfuku, jeho priechodnost sa bude zvysovat a protitlak znizovat.mp3turbo napísal: ↑Pi 27. Jan, 2023, 23:09 keby bol zapchaty, bol by protitlak na vyfukove plyny, nepracovalo by to dobre. Nemala by spotreba klesat po spriechodneni katu ? Tak nejak som si doteraz myslel ze vsetky suciastky degraduju v priebehu casu a zhorsuju parametre, nie zlepsuju.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Problém zlých emisií je kludne stará lambda sonda, býva zanesená a nefunguje správne, niekedy stačí len očistiť