Surstromming
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Surstromming
Ahojte, skusil uz niekto tuto svedsku delikatesu? Kolega ma v marci narodeniny a uz dlhsiu dobu sa rozpravame ze by sme to skusili. Bol by to darcek od mna. Viete poradit overeny obchod odkial sa da kupit?
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Re: Surstromming
Ja som si Surstromming doniesol ako suvenir zo Stockholmu, normalne v podpalubnej batozine (vraj je to zakazene ). Ale priznam sa, nenasli sme odvahu to otvorit.
Dostal som vtedy odporucanie, ze vraj je to najlepsie otvarat tak, ze konzervu ponoris do vedra s ladovou vodou. Vyrazne to eliminuje sirenie smradu. Nepamatam si ale, ci aj konzerva nema byt predom vychladena. Kazdopadne gg hf
Dostal som vtedy odporucanie, ze vraj je to najlepsie otvarat tak, ze konzervu ponoris do vedra s ladovou vodou. Vyrazne to eliminuje sirenie smradu. Nepamatam si ale, ci aj konzerva nema byt predom vychladena. Kazdopadne gg hf
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Este som to nemal ale kamos hovoril ze to treba nechat naopak v teple tyzden, vtedy to dostane grady
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Toho kolegu asi nemate moc radi co
Btw vraj to je karcinogenne, zo srandy by som to max. cuchol ale urcite nejedol..
Btw vraj to je karcinogenne, zo srandy by som to max. cuchol ale urcite nejedol..
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Jednoznačne otvárať vonku, dávať si obrovský pozor na to, aby ste si nezašpinili od toho oblečenie, dokonca ja odporúčam v rukaviciach...
Je to priam neuveriteľný smrad, chuťovo nie až tak zlé, ako to smrdí, aj keď chuťovo je to naozaj humus, no ten smrad sa podľa mňa nedá s ničím, čo som doteraz cítil, ani zrovnávať.
S partiou sme sa zhodli, že takto si predstavujeme spodok žumpy v ktorej niečo umrelo...
Jeden z kamarátov to normálne jedol, moc mu to neprekážalo, ostatných šiestich buď to napínalo, alebo aj hodili tyčku, takže je to aj subjektívne.
Shop neviem bohužiaľ zistiť odkiaľ to bolo, ale na isto z SK / CZ shopu.
Je to priam neuveriteľný smrad, chuťovo nie až tak zlé, ako to smrdí, aj keď chuťovo je to naozaj humus, no ten smrad sa podľa mňa nedá s ničím, čo som doteraz cítil, ani zrovnávať.
S partiou sme sa zhodli, že takto si predstavujeme spodok žumpy v ktorej niečo umrelo...
Jeden z kamarátov to normálne jedol, moc mu to neprekážalo, ostatných šiestich buď to napínalo, alebo aj hodili tyčku, takže je to aj subjektívne.
Shop neviem bohužiaľ zistiť odkiaľ to bolo, ale na isto z SK / CZ shopu.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Karcinogenna je aj hrianka a kazda jedna salama. Urcite to cloveku neublizi, ked to raz vyskusa. Ja som to vyskusal a aj som tu konzervu otvaral. Nic take hrozostrasne to nebolo. Otvarali sme to vonku v zime, neviem, o kolko to je horsie v lete. Nechapem tie reakcie ostatnych, smrad to bol, ale nikto z nas sa z toho neposkladal. A boli medzi nami tri zeny. Tiez sa divili, co sa z toho robi take halo.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Mame radi kolefu, uz dlhsie nad tym pbaja premyslame ze to skusime. Ideme na jeho 40tku na chatu, tak reku teraz je ten spravn cas to vyskusat
Ak budeme tyckovat aspon si precistime zaludky od alkoholu
Jasne ze to budeme otvarat von, aj v rukaviciach, len pozeram obchody ci sa to tu da kupit.
Inac povodne som chcel chilli, nejaku caroline reaper, ale toto mi pride este drsnejsie a aspon bude sranda
edit: co hovorite na tento obchod?
https://www.topvypredaj.sk/Surstromming ... gtrans(sk)
Ak budeme tyckovat aspon si precistime zaludky od alkoholu
Jasne ze to budeme otvarat von, aj v rukaviciach, len pozeram obchody ci sa to tu da kupit.
Inac povodne som chcel chilli, nejaku caroline reaper, ale toto mi pride este drsnejsie a aspon bude sranda
edit: co hovorite na tento obchod?
https://www.topvypredaj.sk/Surstromming ... gtrans(sk)
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Nuz, z tohot sa max potickujes, z karoliny ta mozu odviest so silnou alergickou reakciu rovno do nemocnice
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
o to ide, nech je sranda
na karolinu kaslem, ako chilli on a ja znasame dobre, ale surstromming mi pride viacej zabavny
na karolinu kaslem, ako chilli on a ja znasame dobre, ale surstromming mi pride viacej zabavny
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Napis potom, aka bola tvoja skusenost. Ako vravim, ja som bol prekvapeny, ze to nebolo az take hrozne. Na zaklade zhliadnutych videi som cakal mordor. Zdochlina alebo fakt pokazene vajce su omnoho horsie. Bol to neprijemny smrad, ale ani ma z toho nenaplo, nie ze by som mal este ryhat. Aj zjest sa to dalo, teda ochutnat. Mi potom vrtalo istu dobu hlavou, ci to nemoze byt znackou ale pochybujem. Alebo tym, ze ked je teplejsie, tak to viac pracuje. Ale i tak bola ta konzerva dlho pri izbovej teplote, tak ani tym by to nemalo byt.
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
urcite to rob vonku, podla mna bol zapach horsi ako chut
je to trosku pod tlakom, tak sa tym neoprskaj pri otvarani
je to trosku pod tlakom, tak sa tym neoprskaj pri otvarani
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
tak toto mi prislo vtipne mozno v 2013 ale dobre
uzite si to
uzite si to
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Tak obcas je dobre vratit sa spat do mladsich cias
Urcite damvediet ako to dopadlo. Idem to skusit objednat z toho obchodu
Urcite damvediet ako to dopadlo. Idem to skusit objednat z toho obchodu
Nuž čo, mäso v pokročilom štádiu fermentácie.
Kyslú kapustu doktori chvália do neba....
Kyslú kapustu doktori chvália do neba....
Spoiler: ukázať