fritovacka

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

fritovacka

Príspevok od používateľa lezgy »

caute
slachta rozhodla bude friteza

pls o pomoc

1, olej, vzduch? aky je tam rozdiel v chuti? ak nejaky je? toto je gro, teplovzduska vraj nic moc ??
2, bude velkokapacitna
3, citam co to o naklapani olejovej vane ?....
4, filtracia, cistenie - umyvacka..../rozoberatelnost
5, poruchovost
6, spotrebu ani tak neresim dochodky su dobre :D
v neposledom rade jednoduchost ovladania, bude sluzit gro na hranolky, dochodcom dochadza para pri postavani :)

chlapi dik za kazdy nazor... moje doterajsie skusenosti su 25r mulinex s litrom oleja 2x rocne, aj to posledna varka sla pred 20rokmi. odvedy stoji

diki moc
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
j0hny
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00

Re: fritovacka

Príspevok od používateľa j0hny »

Velkokapacitna ? Cerstve hranolky su lepsie, na 4 porcie staci dvoj, max troj litrova :)
Teplovzduska ma kopec vyhod. U mna v prvom rade je, ze sa neprenasaju v oleji chute medzi rybami, zeleninou a ostatnym masom, neprska olej pol metra okolo fritezy pri nakladani mrazeneho polotovaru, rychlejsi start/nizsia spotreba, moznost paropecenia atd...
U mna vyhrala teplovzduska s rotacnym grilom/klietkou. (Klarstein AirVital) Je to maly zazrak, trochu je s tym prace pri skladani toho bubna (ktory si treba dokupit) takze o jednoduchosti obsluhy sa hovorit neda.
Ale asi jedina pecie naozaj rovnomerne, skoda ze ju nerobia vacsiu, kurca je tiez uplne inak opecene ako ked stoji/lezi hodinu v rure.
Spoiler: ukázať
i9 12900KS stock+undervolt, ekwb velocity ; MSI PRO Z690-A DDR4 ; Kingston FURY 32 GB KIT DDR4 3600/CL16 1Gx8 ; MSI RTX3090 Suprim X aplhacool blok+bckplate ; NVME Ťamťung 970 EVO 1TB, SSD WDgreen 480 ; SilentiumPC Armis AR6 TG ; Corsair RM850X ; Philips 65OLED856, custom loop mo-ra core360. Samsung HW-A650 + 9100S surroundy
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa beardie »

lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

je moc rozdiel ked su priamo na oleji a pecene v tomto?
vyzera zatial ze ta chut bude rozhodujuca ...
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa _Mato_ »

Ja som mame pred par rokmi kupil tuto a robi v tom najma hranolky a grilovane kurca. Hlavne to kurca chutna podstatne lepsie, ako ked iba lezi bez pohybu na pekaci.

https://www.lidl.sk/p/silvercrest-teplo ... p100357407
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa beardie »

lezgy napísal: Ne 29. Jan, 2023, 11:57 je moc rozdiel ked su priamo na oleji a pecene v tomto?
vyzera zatial ze ta chut bude rozhodujuca ...
rozdiel je podla mna dost velky
ked je to spravene v teplom vzduchu, tak je to stavnatejsie a (samozrejme) menej mastne
daju sa v tom robit aj fornetti, kuracie, ryby, atd

hovorim, za mna spokojnost, schvalne som chcel teplovzdusnu fritezu a nie obycajnu olejovu
michalesku
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56

Príspevok od používateľa michalesku »

Rozdiel je velky, ja som minule Vianoce kupil tuto:
https://www.alza.sk/princess-182060-d6317502.htm
Na niektore veci je vynikajuca (k tomu olej v spreji, aby to nebolo uplne suche), ale na "klasiku" som musel pred par mesiacmi zobrat klasiku:
https://www.alza.sk/home-df-b240su-deep ... 068452.htm
Samozrejme som bral jednu z najlacnejsich, keby to nebolo ono, nech ma to nemrzi, ale aj vianocne vyprazanie bolo v oleji..

Mne slo predtym pri tych "oplastovanych valcoch" najviac na nervy cistenie a vymena oleja, toto je v podstate vsetko oddelene, nie je problem vyliat a prefiltrovat olej, vycistit vanu a naliat ho nazad este pred vymenou..
PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB955 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS
PC2: HP ENVY Phoenix h9 | CPU Intel i7-3770K 3.50GHz | RAM Nanya DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB | SSD Samsung PM871a 512GB + Crucial MX500 500GB | HDD WD Gold 2TB | DVD±RW HP GH82N | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS (shared)
PC3: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro M2000 4GB | SSD Samsung PM871 256GB | HDD Seagate 500GB | DVD±RW Philips DH-16ACS
NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung 850 PRO 2TB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator
NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery
2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS
NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

no velkokapacitna.... ak sa tuna robia tak hockedy 7 ludi
preto sa aj pytam na tu chut samotnu
co som zbezne precital tak asi chutovo na oleji sa teplovzduska rovnat neda, ale zas ako chuti ta z teplovzdusky netusim, toto by som chcel vediet, cio stoji za to obetovat klasiku
lebo odstat mladost pri pekaci uz konecne domorodcov prestalo bavit
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dendroid »

Vyprazane veci ludom chutia okrem ineho prave preto, ze je v nich tona oleja. Bez oleja to nikdy nebude to iste. Na toto sa tazko odpoveda, ci ozeliet klasicku. Musia si to sami vyskusat. Ak to bude na oslavy, tak aj tak kolko ludi tolko chuti. Niekto mozno bude rad, ze sa z toho neda zmykat olej. Ale vyprazene veci robi vyprazanymi prave olej do znacnej miery si myslim. A ak ide o starsiu generaciu, ti su zvyknuti prave na jedla, co nerobia kardiologom radost :D
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

Hranolky na sucho stoja za velký K....
Mastné? No ked to človek tam dá ked to ešte nie je rozpálené na potrebnú teplotu, tak nemá hranolky , ale máčanky v oleji...
Rezen vo fritéze je úplne iný level ako z panvice a daleko menej mastný, pretože sa upečie rýchlo a nekúpe sa panvici.
Ked treba väčšiu kapacitu tak bez debaty priemyselnú, má samostatnú nádobu s olejom a bud ide vytiahnuť samostatne, prípadne má vypúštací ventil
Ivko
Používateľ
Používateľ

lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ma klepne, pozeram kontakt pavlovce nad uhom ....:D
vychodnare asi vedia jaka bije :)
ale diki vyzera zaujimavo, toto by mozno aj slo
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

tak tak, bud daju ked nie je rozpalene, alebo tam daju toho naraz moc a tym padom klesne teplota
inak hranolky robim tie predsmazene v rure, dokonca mi najviac chutia jednota premium ktore ani nie su do rury urcene, len sa robia trocha dlhsie
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Ivko
Používateľ
Používateľ

Úplná náhoda že to máš po ruke...
Takých firiem je na mraky po SK, v podstate v každom druhom meste je firma čo predáva výbavu pre gastroprevádzky.
Nie ako "hračky" z obchodu čo majú objem 1/3 a stoja tak isto, len majú taký akože "home design"
Najlepšie tam skočiť osobne sa pozrieť a človek hned vidí či to stačí a možno tam kúpi aj niečo iné.

Ja v takých obchodom kupujem panvice, dáš za nu síce 50€, ale vydrží, lebo je ťažká a hrubá a nie ako sračky z hliníka, čo sa pokrútia po 2 mesiacoch a prihára na nich.
j0hny
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa j0hny »

Vratim sa k tomu rotacnemu bubnu. Tuto kolega postol aj alternativu z lidla.
Urcite podla mna "domace" hranolky su nebe a dudy oproti šokovo hlboko zmrazenej lisovanej kasicke v tvare hranolkov.
V tom bubne ak nalozis suroviny pomasirovane olejom tak sa tam ten olej prekvapkava dookola a nesteka. To iste trebars klobasy, raznici, kurca, kus masa atd...
Aj odskrobene predvarene hranolky ked polejes olejom a premiesas rukami tak vacsina oleja ti na nich ostane, aj bez toho bubna.
Fritak s olejovou vanou je fajn ak mas na to suroviny urcene, len tam ide ekonomika do prec pri par porciach. A zasa ked tam hodis 2x lacne rybie prsty a na druhy den hranolky, tak ich budes mat s rybacou prichutou. V profi podmienkach su preto minimalne dvojfritezy, ideal 4 vane.
Nevyhoda bubienka je ze ma len ani nie 2 litre, a hranolkov mozes nalozit max do polovice. Vojdu teda 4male porcie (skusenosti)
Ked kupis predsmazeny polotovar napity olejom (samozrejme najlacnejsim mastnym sajrajtom) urceny aj do teplovzdusnej rury tak tam extra rozdiel v chuti nieje, pouzitim zvyraznovacov chuti rozdiel nulovy. Kazda siet fastfoodov ma svoje špeci suroviny. Polotovary kupis aj minutove, aj trojminutove, predsmazene, surove, na olej, na fritfett, na horuci vzduch, na konvektomat/fritezu/panvicu/rollergrill...
Urcite bez hokusov pokusov to v domacich podmienkach nieje hned terno.
Ak to ma byt vyslovene len na hranolky, tak nieje zle mat aj klasiku. Staci 2kw s vanickou na 2-3 litre oleja. To mas na 2-3 porcie. Nevidim problem, uz ked to 10 minut rozpalujes, spravit prilohu k jedlu na 3 varky.
Potom je dalsia vec skladovanie. Hodinu to chladne a zabera miesto nonstop pretoze to nieje multifunkcne-bez denneho vyuzitia a treba aj iny vercajk pouzivat na linke.
i9 12900KS stock+undervolt, ekwb velocity ; MSI PRO Z690-A DDR4 ; Kingston FURY 32 GB KIT DDR4 3600/CL16 1Gx8 ; MSI RTX3090 Suprim X aplhacool blok+bckplate ; NVME Ťamťung 970 EVO 1TB, SSD WDgreen 480 ; SilentiumPC Armis AR6 TG ; Corsair RM850X ; Philips 65OLED856, custom loop mo-ra core360. Samsung HW-A650 + 9100S surroundy

Návrat na "Debata o všetkom"