fritovacka
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Príspevky: 3774
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
fritovacka
caute
slachta rozhodla bude friteza
pls o pomoc
1, olej, vzduch? aky je tam rozdiel v chuti? ak nejaky je? toto je gro, teplovzduska vraj nic moc ??
2, bude velkokapacitna
3, citam co to o naklapani olejovej vane ?....
4, filtracia, cistenie - umyvacka..../rozoberatelnost
5, poruchovost
6, spotrebu ani tak neresim dochodky su dobre
v neposledom rade jednoduchost ovladania, bude sluzit gro na hranolky, dochodcom dochadza para pri postavani
chlapi dik za kazdy nazor... moje doterajsie skusenosti su 25r mulinex s litrom oleja 2x rocne, aj to posledna varka sla pred 20rokmi. odvedy stoji
diki moc
slachta rozhodla bude friteza
pls o pomoc
1, olej, vzduch? aky je tam rozdiel v chuti? ak nejaky je? toto je gro, teplovzduska vraj nic moc ??
2, bude velkokapacitna
3, citam co to o naklapani olejovej vane ?....
4, filtracia, cistenie - umyvacka..../rozoberatelnost
5, poruchovost
6, spotrebu ani tak neresim dochodky su dobre
v neposledom rade jednoduchost ovladania, bude sluzit gro na hranolky, dochodcom dochadza para pri postavani
chlapi dik za kazdy nazor... moje doterajsie skusenosti su 25r mulinex s litrom oleja 2x rocne, aj to posledna varka sla pred 20rokmi. odvedy stoji
diki moc
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
Re: fritovacka
Velkokapacitna ? Cerstve hranolky su lepsie, na 4 porcie staci dvoj, max troj litrova
Teplovzduska ma kopec vyhod. U mna v prvom rade je, ze sa neprenasaju v oleji chute medzi rybami, zeleninou a ostatnym masom, neprska olej pol metra okolo fritezy pri nakladani mrazeneho polotovaru, rychlejsi start/nizsia spotreba, moznost paropecenia atd...
U mna vyhrala teplovzduska s rotacnym grilom/klietkou. (Klarstein AirVital) Je to maly zazrak, trochu je s tym prace pri skladani toho bubna (ktory si treba dokupit) takze o jednoduchosti obsluhy sa hovorit neda.
Ale asi jedina pecie naozaj rovnomerne, skoda ze ju nerobia vacsiu, kurca je tiez uplne inak opecene ako ked stoji/lezi hodinu v rure.
Teplovzduska ma kopec vyhod. U mna v prvom rade je, ze sa neprenasaju v oleji chute medzi rybami, zeleninou a ostatnym masom, neprska olej pol metra okolo fritezy pri nakladani mrazeneho polotovaru, rychlejsi start/nizsia spotreba, moznost paropecenia atd...
U mna vyhrala teplovzduska s rotacnym grilom/klietkou. (Klarstein AirVital) Je to maly zazrak, trochu je s tym prace pri skladani toho bubna (ktory si treba dokupit) takze o jednoduchosti obsluhy sa hovorit neda.
Ale asi jedina pecie naozaj rovnomerne, skoda ze ju nerobia vacsiu, kurca je tiez uplne inak opecene ako ked stoji/lezi hodinu v rure.
Spoiler: ukázať
Re: fritovacka
mame tuto, je super
https://www.alza.sk/tefal-ey701d15-easy ... 800325.htm
https://www.alza.sk/tefal-ey701d15-easy ... 800325.htm
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Príspevky: 3774
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Re: fritovacka
je moc rozdiel ked su priamo na oleji a pecene v tomto?
vyzera zatial ze ta chut bude rozhodujuca ...
vyzera zatial ze ta chut bude rozhodujuca ...
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Príspevky: 2264
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
- Bydlisko: Beckov
Re: fritovacka
Ja som mame pred par rokmi kupil tuto a robi v tom najma hranolky a grilovane kurca. Hlavne to kurca chutna podstatne lepsie, ako ked iba lezi bez pohybu na pekaci.
https://www.lidl.sk/p/silvercrest-teplo ... p100357407
https://www.lidl.sk/p/silvercrest-teplo ... p100357407
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Re: fritovacka
rozdiel je podla mna dost velky
ked je to spravene v teplom vzduchu, tak je to stavnatejsie a (samozrejme) menej mastne
daju sa v tom robit aj fornetti, kuracie, ryby, atd
hovorim, za mna spokojnost, schvalne som chcel teplovzdusnu fritezu a nie obycajnu olejovu
- michalesku
- Používateľ
- Príspevky: 767
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
- Bydlisko: Zvolen
Re: fritovacka
Rozdiel je velky, ja som minule Vianoce kupil tuto:
https://www.alza.sk/princess-182060-d6317502.htm
Na niektore veci je vynikajuca (k tomu olej v spreji, aby to nebolo uplne suche), ale na "klasiku" som musel pred par mesiacmi zobrat klasiku:
https://www.alza.sk/home-df-b240su-deep ... 068452.htm
Samozrejme som bral jednu z najlacnejsich, keby to nebolo ono, nech ma to nemrzi, ale aj vianocne vyprazanie bolo v oleji..
Mne slo predtym pri tych "oplastovanych valcoch" najviac na nervy cistenie a vymena oleja, toto je v podstate vsetko oddelene, nie je problem vyliat a prefiltrovat olej, vycistit vanu a naliat ho nazad este pred vymenou..
https://www.alza.sk/princess-182060-d6317502.htm
Na niektore veci je vynikajuca (k tomu olej v spreji, aby to nebolo uplne suche), ale na "klasiku" som musel pred par mesiacmi zobrat klasiku:
https://www.alza.sk/home-df-b240su-deep ... 068452.htm
Samozrejme som bral jednu z najlacnejsich, keby to nebolo ono, nech ma to nemrzi, ale aj vianocne vyprazanie bolo v oleji..
Mne slo predtym pri tych "oplastovanych valcoch" najviac na nervy cistenie a vymena oleja, toto je v podstate vsetko oddelene, nie je problem vyliat a prefiltrovat olej, vycistit vanu a naliat ho nazad este pred vymenou..
Spoiler: ukázať
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Príspevky: 3774
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Re: fritovacka
no velkokapacitna.... ak sa tuna robia tak hockedy 7 ludi
preto sa aj pytam na tu chut samotnu
co som zbezne precital tak asi chutovo na oleji sa teplovzduska rovnat neda, ale zas ako chuti ta z teplovzdusky netusim, toto by som chcel vediet, cio stoji za to obetovat klasiku
lebo odstat mladost pri pekaci uz konecne domorodcov prestalo bavit
preto sa aj pytam na tu chut samotnu
co som zbezne precital tak asi chutovo na oleji sa teplovzduska rovnat neda, ale zas ako chuti ta z teplovzdusky netusim, toto by som chcel vediet, cio stoji za to obetovat klasiku
lebo odstat mladost pri pekaci uz konecne domorodcov prestalo bavit
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Príspevky: 3684
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
- Bydlisko: Košice
Re: fritovacka
Vyprazane veci ludom chutia okrem ineho prave preto, ze je v nich tona oleja. Bez oleja to nikdy nebude to iste. Na toto sa tazko odpoveda, ci ozeliet klasicku. Musia si to sami vyskusat. Ak to bude na oslavy, tak aj tak kolko ludi tolko chuti. Niekto mozno bude rad, ze sa z toho neda zmykat olej. Ale vyprazene veci robi vyprazanymi prave olej do znacnej miery si myslim. A ak ide o starsiu generaciu, ti su zvyknuti prave na jedla, co nerobia kardiologom radost
-
- Používateľ
- Príspevky: 1921
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
- Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom
Re: fritovacka
Hranolky na sucho stoja za velký K....
Mastné? No ked to človek tam dá ked to ešte nie je rozpálené na potrebnú teplotu, tak nemá hranolky , ale máčanky v oleji...
Rezen vo fritéze je úplne iný level ako z panvice a daleko menej mastný, pretože sa upečie rýchlo a nekúpe sa panvici.
Ked treba väčšiu kapacitu tak bez debaty priemyselnú, má samostatnú nádobu s olejom a bud ide vytiahnuť samostatne, prípadne má vypúštací ventil
Mastné? No ked to človek tam dá ked to ešte nie je rozpálené na potrebnú teplotu, tak nemá hranolky , ale máčanky v oleji...
Rezen vo fritéze je úplne iný level ako z panvice a daleko menej mastný, pretože sa upečie rýchlo a nekúpe sa panvici.
Ked treba väčšiu kapacitu tak bez debaty priemyselnú, má samostatnú nádobu s olejom a bud ide vytiahnuť samostatne, prípadne má vypúštací ventil
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Príspevky: 3774
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Re: fritovacka
ma klepne, pozeram kontakt pavlovce nad uhom ....
vychodnare asi vedia jaka bije
ale diki vyzera zaujimavo, toto by mozno aj slo
vychodnare asi vedia jaka bije
ale diki vyzera zaujimavo, toto by mozno aj slo
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- Andre
- TV & Audio expert
- Príspevky: 11569
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
- Bydlisko: Žilina
Re: fritovacka
tak tak, bud daju ked nie je rozpalene, alebo tam daju toho naraz moc a tym padom klesne teplota
inak hranolky robim tie predsmazene v rure, dokonca mi najviac chutia jednota premium ktore ani nie su do rury urcene, len sa robia trocha dlhsie
inak hranolky robim tie predsmazene v rure, dokonca mi najviac chutia jednota premium ktore ani nie su do rury urcene, len sa robia trocha dlhsie
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
-
- Používateľ
- Príspevky: 1921
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
- Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom
Re: fritovacka
Úplná náhoda že to máš po ruke...
Takých firiem je na mraky po SK, v podstate v každom druhom meste je firma čo predáva výbavu pre gastroprevádzky.
Nie ako "hračky" z obchodu čo majú objem 1/3 a stoja tak isto, len majú taký akože "home design"
Najlepšie tam skočiť osobne sa pozrieť a človek hned vidí či to stačí a možno tam kúpi aj niečo iné.
Ja v takých obchodom kupujem panvice, dáš za nu síce 50€, ale vydrží, lebo je ťažká a hrubá a nie ako sračky z hliníka, čo sa pokrútia po 2 mesiacoch a prihára na nich.
Takých firiem je na mraky po SK, v podstate v každom druhom meste je firma čo predáva výbavu pre gastroprevádzky.
Nie ako "hračky" z obchodu čo majú objem 1/3 a stoja tak isto, len majú taký akože "home design"
Najlepšie tam skočiť osobne sa pozrieť a človek hned vidí či to stačí a možno tam kúpi aj niečo iné.
Ja v takých obchodom kupujem panvice, dáš za nu síce 50€, ale vydrží, lebo je ťažká a hrubá a nie ako sračky z hliníka, čo sa pokrútia po 2 mesiacoch a prihára na nich.
Re: fritovacka
Vratim sa k tomu rotacnemu bubnu. Tuto kolega postol aj alternativu z lidla.
Urcite podla mna "domace" hranolky su nebe a dudy oproti šokovo hlboko zmrazenej lisovanej kasicke v tvare hranolkov.
V tom bubne ak nalozis suroviny pomasirovane olejom tak sa tam ten olej prekvapkava dookola a nesteka. To iste trebars klobasy, raznici, kurca, kus masa atd...
Aj odskrobene predvarene hranolky ked polejes olejom a premiesas rukami tak vacsina oleja ti na nich ostane, aj bez toho bubna.
Fritak s olejovou vanou je fajn ak mas na to suroviny urcene, len tam ide ekonomika do prec pri par porciach. A zasa ked tam hodis 2x lacne rybie prsty a na druhy den hranolky, tak ich budes mat s rybacou prichutou. V profi podmienkach su preto minimalne dvojfritezy, ideal 4 vane.
Nevyhoda bubienka je ze ma len ani nie 2 litre, a hranolkov mozes nalozit max do polovice. Vojdu teda 4male porcie (skusenosti)
Ked kupis predsmazeny polotovar napity olejom (samozrejme najlacnejsim mastnym sajrajtom) urceny aj do teplovzdusnej rury tak tam extra rozdiel v chuti nieje, pouzitim zvyraznovacov chuti rozdiel nulovy. Kazda siet fastfoodov ma svoje špeci suroviny. Polotovary kupis aj minutove, aj trojminutove, predsmazene, surove, na olej, na fritfett, na horuci vzduch, na konvektomat/fritezu/panvicu/rollergrill...
Urcite bez hokusov pokusov to v domacich podmienkach nieje hned terno.
Ak to ma byt vyslovene len na hranolky, tak nieje zle mat aj klasiku. Staci 2kw s vanickou na 2-3 litre oleja. To mas na 2-3 porcie. Nevidim problem, uz ked to 10 minut rozpalujes, spravit prilohu k jedlu na 3 varky.
Potom je dalsia vec skladovanie. Hodinu to chladne a zabera miesto nonstop pretoze to nieje multifunkcne-bez denneho vyuzitia a treba aj iny vercajk pouzivat na linke.
Urcite podla mna "domace" hranolky su nebe a dudy oproti šokovo hlboko zmrazenej lisovanej kasicke v tvare hranolkov.
V tom bubne ak nalozis suroviny pomasirovane olejom tak sa tam ten olej prekvapkava dookola a nesteka. To iste trebars klobasy, raznici, kurca, kus masa atd...
Aj odskrobene predvarene hranolky ked polejes olejom a premiesas rukami tak vacsina oleja ti na nich ostane, aj bez toho bubna.
Fritak s olejovou vanou je fajn ak mas na to suroviny urcene, len tam ide ekonomika do prec pri par porciach. A zasa ked tam hodis 2x lacne rybie prsty a na druhy den hranolky, tak ich budes mat s rybacou prichutou. V profi podmienkach su preto minimalne dvojfritezy, ideal 4 vane.
Nevyhoda bubienka je ze ma len ani nie 2 litre, a hranolkov mozes nalozit max do polovice. Vojdu teda 4male porcie (skusenosti)
Ked kupis predsmazeny polotovar napity olejom (samozrejme najlacnejsim mastnym sajrajtom) urceny aj do teplovzdusnej rury tak tam extra rozdiel v chuti nieje, pouzitim zvyraznovacov chuti rozdiel nulovy. Kazda siet fastfoodov ma svoje špeci suroviny. Polotovary kupis aj minutove, aj trojminutove, predsmazene, surove, na olej, na fritfett, na horuci vzduch, na konvektomat/fritezu/panvicu/rollergrill...
Urcite bez hokusov pokusov to v domacich podmienkach nieje hned terno.
Ak to ma byt vyslovene len na hranolky, tak nieje zle mat aj klasiku. Staci 2kw s vanickou na 2-3 litre oleja. To mas na 2-3 porcie. Nevidim problem, uz ked to 10 minut rozpalujes, spravit prilohu k jedlu na 3 varky.
Potom je dalsia vec skladovanie. Hodinu to chladne a zabera miesto nonstop pretoze to nieje multifunkcne-bez denneho vyuzitia a treba aj iny vercajk pouzivat na linke.
Spoiler: ukázať