ktore Noctua fany na GPU
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
ktore Noctua fany na GPU
zdar
zohnal som asus strix 1080 TI za 150eciek
jediny problemik je ze jeden z fanov pri roztacani zavrci a aj na 20% ich je trochu pocut
sice som ich rozobral vycistil a znovu namazal loziska ale asi je jedno lozisko uz KO
doteraz som bol zvyknuty ze v idle zostava nevydava nikdy ziadny zvuk co s touto kartou nebude fungovat
fan replacment kit stoji 37 dolacov a aj tak su to lacne shity radsej kupim poriadne fany
potrebujem poradit ktory typ noctua fanov bude najlepsi na pretlacenie vzduchu cez chladic na karte a aby bol tichy pri 20-30% vykonu
PCB karty ma dva klasicke PWM konektory na fany ak niesu neako V obmedzene tak je to ideal prinajhorsom ich zapojim na dosku
alebo si z original 6pinu spravim rozdvojku na 2x4pin
diky
zohnal som asus strix 1080 TI za 150eciek
jediny problemik je ze jeden z fanov pri roztacani zavrci a aj na 20% ich je trochu pocut
sice som ich rozobral vycistil a znovu namazal loziska ale asi je jedno lozisko uz KO
doteraz som bol zvyknuty ze v idle zostava nevydava nikdy ziadny zvuk co s touto kartou nebude fungovat
fan replacment kit stoji 37 dolacov a aj tak su to lacne shity radsej kupim poriadne fany
potrebujem poradit ktory typ noctua fanov bude najlepsi na pretlacenie vzduchu cez chladic na karte a aby bol tichy pri 20-30% vykonu
PCB karty ma dva klasicke PWM konektory na fany ak niesu neako V obmedzene tak je to ideal prinajhorsom ich zapojim na dosku
alebo si z original 6pinu spravim rozdvojku na 2x4pin
diky
Spoiler: ukázať
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Re: ktore Noctua fany na GPU
radsej fluctus 120
inak mozes aj do dosky a regulovat s Fan Control
alebo mozes kupit fera 5 dual a ostane ti fajny pasiv ak vyuzijes
inak mozes aj do dosky a regulovat s Fan Control
alebo mozes kupit fera 5 dual a ostane ti fajny pasiv ak vyuzijes
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ja skusim korculovat na hodne tenkom lade pri +12 stupnoch nad nulou - co takto Arcticy P12 alebo rovno P14 ? V poslednom mesiaci som sa bavil s tromi velmi sikovnymi harcovníkmi nielen odtialto z fora a aj ked Arcticy maju svoje vlastne zbierky problemov :
a) vacsie ventilatory maju mensi hluk pri rovnakom vykone [v porovnani s malymi ventilatormi]
b) 12cm ventilator ma vacsi staticky tlak nez 8-9cm vetroňe original na kartach
c) kolisava kvalita vyroby : semtam dojdu priamo vadne z vyroby, semtam vydavaju divne zvuky na nejakych otackach. Reklamovat, vymenit.
ano, trebalo by to trosku vyhackovať aby si ich tam namontoval. Inak maju dlhu zaruku a za tu cenu nic podobne neexistuje.
Ach jo, vypodlozit niecim gumenym
a) vacsie ventilatory maju mensi hluk pri rovnakom vykone [v porovnani s malymi ventilatormi]
b) 12cm ventilator ma vacsi staticky tlak nez 8-9cm vetroňe original na kartach
c) kolisava kvalita vyroby : semtam dojdu priamo vadne z vyroby, semtam vydavaju divne zvuky na nejakych otackach. Reklamovat, vymenit.
ano, trebalo by to trosku vyhackovať aby si ich tam namontoval. Inak maju dlhu zaruku a za tu cenu nic podobne neexistuje.
Ach jo, vypodlozit niecim gumenym
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Andre
- TV & Audio expert
mam aj tie, oplati sa priplatit za fluctus
turbo ak chces skusat lacne prihod si k fluctusom aj sigma hp https://www.k24.sk/product/706271/Silen ... MAHP120PWM
turbo ak chces skusat lacne prihod si k fluctusom aj sigma hp https://www.k24.sk/product/706271/Silen ... MAHP120PWM
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Jednoznacne a12x25 noctua trosku si priplatis ale nikdy nebudes rozmyslat o inych mam tu skusenost.
- Andre
- TV & Audio expert
trosku hehe, skoro 3x tolko
tak tie fany mas tak na 10 rokov pokoj to neni gpu co menis kazdy rok-dva.
- Andre
- TV & Audio expert
fluctus maju zaruku 6 rokov , rovnako ako noctua
ale hej no, minimalnu zivotnost maju udavanu len 11rokov nonstop, kdezto a12 16rokov
ale hej no, minimalnu zivotnost maju udavanu len 11rokov nonstop, kdezto a12 16rokov
-
- Pokročilý používateľ
len pruser je ze autor temy za 150,- kupil celu grafiku - a my mu tu tlacime za 60,-eur dva vetraky... to je fakt nepomer. Ked ide volakto bombovat 4090 tak v pohode, ale v tomto pripade je to fakt katastrofa.
Arcticy maju DESAT rokov zaruku.
Arcticy maju DESAT rokov zaruku.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Andre
- TV & Audio expert
10 rokov zaruka na funkcnost. Uz ze bude hlucny jak trojvalcovy orlik je jedno, tocit sa bude aj o 15 rokov
Mal som tak niekolko noctua fanov ktore mi nezreklamovali. Lebo idu, len hucia trochu viac ako nove, rozdal som to kamosom a do rodiny.
U arcticu by som kupil viac kusov a vybral si najtichsie, potreboval som 9ks na moru, objednaval som dokopy 20 na dva krat, niektore vibrovali, niektore mali vole v lozisku, niektore sustali/pukali.
Podobne to bude asi aj u fluctusu, dostal som 2ks k rozbalenej bedni, 1 trochu vibroval.
Mal som tak niekolko noctua fanov ktore mi nezreklamovali. Lebo idu, len hucia trochu viac ako nove, rozdal som to kamosom a do rodiny.
U arcticu by som kupil viac kusov a vybral si najtichsie, potreboval som 9ks na moru, objednaval som dokopy 20 na dva krat, niektore vibrovali, niektore mali vole v lozisku, niektore sustali/pukali.
Podobne to bude asi aj u fluctusu, dostal som 2ks k rozbalenej bedni, 1 trochu vibroval.
Spoiler: ukázať
- Andre
- TV & Audio expert
neviem o tom, ze by davali fluctus do bedne
mylis si to so sigma hp, ten ma ine loziska
mne uz preslo rukami 6 fluctusov a vsetky rovnako tiche
mylis si to so sigma hp, ten ma ine loziska
mne uz preslo rukami 6 fluctusov a vsetky rovnako tiche
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
Ja som nikdy nepochopil tento trend dávania 120mm fanov na chladič ktorý je určený na 90mm Fany, ved tie 120mm Fany budú prefukovat na prázdno a to presne v oblasti kde tu fuka najviac, t.j. na kraji.
Ja osobne by som na takúto kartu dal 3ks arctic f9, pripadne nf-b9, nf-a9. Všetko v závislosti od toho koľko do toho chceš naložiť.
Ja osobne by som na takúto kartu dal 3ks arctic f9, pripadne nf-b9, nf-a9. Všetko v závislosti od toho koľko do toho chceš naložiť.
-
- Pokročilý používateľ
ake su tie Sigmy, su zle ? Mam zaujem o 14cm.
>> Ja som nikdy nepochopil tento trend dávania 120mm fanov na chladič ktorý je určený na 90mm Fany,
prakticke merania dokazuju ze je to daleko lepsie nez 9cm ventilatory - napriek logickej nezhode. Teraz to narychlo neviem najst, mal som volakde linku na 14cm fany na grafike a na vybornom chladici to islo skoro tak dobre ako voda.
>> Mal som tak niekolko noctua fanov ktore mi nezreklamovali. Lebo idu, len hucia trochu viac ako nove
hmmmm takze nielen Arcticy maju problemy ?
>> Ja som nikdy nepochopil tento trend dávania 120mm fanov na chladič ktorý je určený na 90mm Fany,
prakticke merania dokazuju ze je to daleko lepsie nez 9cm ventilatory - napriek logickej nezhode. Teraz to narychlo neviem najst, mal som volakde linku na 14cm fany na grafike a na vybornom chladici to islo skoro tak dobre ako voda.
>> Mal som tak niekolko noctua fanov ktore mi nezreklamovali. Lebo idu, len hucia trochu viac ako nove
hmmmm takze nielen Arcticy maju problemy ?
Naposledy upravil/-a mp3turbo v So 11. Feb, 2023, 22:43, upravené celkom 1 krát.
- Andre
- TV & Audio expert
viac pretlacia 2x12 aj ked nezaberu celu plochu
mal som tam 3x9 noctuu a to sa neda ani porovnat
mp3turbo - neviem este som nemal sigma hp
mal som tam 3x9 noctuu a to sa neda ani porovnat
mp3turbo - neviem este som nemal sigma hp
Naposledy upravil/-a Andre v So 11. Feb, 2023, 22:45, upravené celkom 4 krát.