Všeobecná diskusia II
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Re: Všeobecná diskusia II
Deti v aute - www.detivaute.sk . FB skupina alebo web. Tam ti perfektne poradia aj podla auta atd.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Ja vychádzam z Metodického pokynu Miisterstva dopravy https://www.testek.sk/files/meto/MP_51_2018.pdfd3Xter napísal: ↑Po 13. Feb, 2023, 10:21 vsetci hej, na starych haraburdach nove chodia uz bez lebo tam byt uz nemusia, stare musia splnant ich normy
nemam rad topspeed ale kludne pozri ich videa a zisti ze az tak vsetci tie ostreku nemontuju, takze neviem jak davas pozor ale mal by si sa polepsit
https://youtu.be/LPEbrtwB3GQ?t=11
nikde som nenašiel ze by tento metodický pokyn bol zrušený ... ked sa nechce študovať cele je to str. 11 bod 4.1.6. ak bol tento pokyn zrušený alebo nahradený poprosím relevatné info ja som nič také nenašiel
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
d3Xter napísal: ...neviem jak davas pozor ale mal by si sa polepsit...
staci precitat prvy riadok a musi ti to byt snad jasne, nove vozidla niesu schvalovane tak, aby mali mat ostrekyd3Xter napísal: nove chodia uz bez lebo tam byt uz nemusia, stare musia splnant ich normy
Vozidlá vyrobené alebo dovezené počnúc 1.1.1985, ktoré boli schválené so zariadením upravujúcim sklon stretávacieho svetla
Poznámka: Tieto vozidlá musia byť
súčasne vybavené zariadením na čistenie svetlometov. Ak zariadenie na čistenie
svetlometov chýba, vyznačí sa vážna chyba v kontrolnej položke
-
- Sponzor fóra silver
treba citat aj dalej
Vozidlá so stretávacími svetlometmi so zdrojom svetla alebo modulom LED (jedným alebo viacerými) vytvárajúcim hlavné stretávacie svetlo, ktorého celkový cieľový svetelný tok prevyšuje 2 000 lm (zahŕňa väčšinu výbojkových svetelných zdrojov), musia byť vybavené automatickým (statickým alebo dynamickým) zariadením upravujúcim sklon lúčov stretávacieho svetla podľa zaťaženia vozidla.
Poznámka: Tieto vozidlá musia byť súčasne vybavené zariadením na čistenie svetlometov. Ak zariadenie na čistenie svetlometov chýba, vyznačí sa vážna chyba v kontrolnej položke 4.1.6.2.
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
naco to mam citat dalej wtf, ked prva podmienka neni splnena
ci si myslis ze si kupis nove auto za 200k a das si tam dajake custom ostreky? lebo MDSR? jasne, zhodis ten pripatkovy naraznik a navrtas diery len tak random a osadis tam neexistujuce diely, ktore nikde nikto nikdy nevyrobil a na zaver si das asi vytlacit na 3d tlaciarni krytky a novu nadobku a potom to nakodujes cez obdEleven
ci si myslis ze si kupis nove auto za 200k a das si tam dajake custom ostreky? lebo MDSR? jasne, zhodis ten pripatkovy naraznik a navrtas diery len tak random a osadis tam neexistujuce diely, ktore nikde nikto nikdy nevyrobil a na zaver si das asi vytlacit na 3d tlaciarni krytky a novu nadobku a potom to nakodujes cez obdEleven
Cize sa dostaneme k tomu co som pisal.
Matrix, matrix hd, laser.. ostreky nemaju. A dobre je tomu tak.
Koniec koncov nemaju to ani nizsie auta - octa, golf, passat, multivan, enyaq, tiguan, spomenuta x5, novy multak, kamiq...
Aj ked niekde su za doplatok optional - audi, niekde podla vybavy (matrix v octe4)..
Rozhodne sa stretnut s ostrekmi na novom aute je raritne ako s rezervou.
Matrix, matrix hd, laser.. ostreky nemaju. A dobre je tomu tak.
Koniec koncov nemaju to ani nizsie auta - octa, golf, passat, multivan, enyaq, tiguan, spomenuta x5, novy multak, kamiq...
Aj ked niekde su za doplatok optional - audi, niekde podla vybavy (matrix v octe4)..
Rozhodne sa stretnut s ostrekmi na novom aute je raritne ako s rezervou.
.
-
- Sponzor fóra silver
Nechapem aka podmienka nie je splnena ked sa hovori ze vsetky auta vyrobene alebo dovezene do SR zacinajuc od roku 1985 ja tak vidim len zaciatok a nie koniec bmw vyrobene v roku 2023 tam spada ale ak by si mal auto vyrobene 1984 tak to nemusis spĺňať
Celkov9 je to divne pri tych laserovych svetlach lebo matrixi na novej S8 ostreky maju
Detto octavia ktora ma matrixi ma ostreky
Celkov9 je to divne pri tych laserovych svetlach lebo matrixi na novej S8 ostreky maju
Detto octavia ktora ma matrixi ma ostreky
Naposledy upravil/-a lopo1 v Po 13. Feb, 2023, 19:07, upravené celkom 1 krát.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
pockat, a ked chcem oatreky na dalsom aute?za mna uzasna vec, v zime napr sa zaseru svetla a viem ich pekne si ocistit. potom ked je sucha chemia acsol na cestie ta tiez ked su zaprasene ta horsie vidiet v noci. ja ostreky musim resp.chdem.mat
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Sponzor fóra silver
neverim to chcem vidiet hod foto svetla s naraznikom
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Mercedes ma matrixy bez ostrekov uz dlhe roky (min 2015-2016). Ostreky su ako tak standard uz iba na severe (norsko, ...), aj to nie povinnost.
FVE 12.45 kWp V/Z
Ked sa tu rozbehla taka debata, stravil som nejaky cas a dohladal si k tomu dalsie udaje. Nie su najnovsie (2016), ale urcite to posluzi ako vhodna vzorka.
LED aj Xenony su tu obe pod 2000lm, takze ostrek ani autolevel podla nasej legislativy nemusia mat.BMW napísal:Low Beam:
F30/31 LCI Standard LED: 784 lm
F30/31 LCI Adaptive LED: 1097 lm
F32 Xenon: 1170 lm
F32 Adaptive LED: 903 lm
High Beam:
F30/31 LCI Standard LED: 1226 lm
F30/31 LCI Adaptive LED: 1498 lm
F32 Xenon: 1702 lm
F32 Adaptive LED: 1802 lm
ITX >>> ATX
vies si ich prikupit niekde.
Ja ich uz nechcem nikde a som rad ze tieto casy xenonov skoncili. Nie som ok s tym, si na plastove sklicka striekat alkohol, spotreba vody je solidna, krytky odlietavaju, zasekava sa to, zasekava sa to von, mrzne to, zasere to auto vodou.. to uz radsej pretriem na pmpm ak je na tom suchy bordel a ked mokry, tak to je jedno lebo o sekundu je tam zas.
.