quicky napísal: ↑Ne 25. Dec, 2022, 15:07
etoro /xtb vacsina oznacuje ako zlodejinu... lepsie referencie lynx a naj asi IB? pripadne cez fiobanku ?
vraví kto?.. treba si uvedomiť že brooker je iba sprostredkovateľ ktorý nedrží tvoje akcie/etf ovela viac záleží na tom kto to ETF spravuje
XTB ma vyhodu že je regulovana Národnou bankou Slovenska, je verejne obchodovana teda musí robit kvartalne reporty ako sa jej darí, tiež všetky burzy máju oddelený vlastny majetok od cudzích akcii teda v prípade bankrotu akcie nie su predmetom vysporiadania ale prevedú sa k inemu správcovi https://youtu.be/NOAijHgkaAg
p.s. zmenaren EUR/USD na nakup us stocks/etf (co planujem) kadial riesite? resp zvykol to byt revolut ale poslednu dobu som videl dost negativ ako zatvorili ucty s peniazmi a tomu by som sa teda rad vyhol. pripadne vklad cez paypal?
najlepšie je bankový prevod ktorý je bezplatný snad u všetkych brookerov, u XTB sa da vytvorit eur aj usd účet ale väčšina ETF/akcii su listovane aj na EU burzách v eurach
otazocka z praktickeho sudka, u ktoreho brokera sa oplati drzat dlhodobo stocks/etf cez XTB ? aktualne je plan nakupu cca za 10-20k + mesacny dokup do 200e+-, nejake extra vklady.
etoro /xtb vacsina oznacuje ako zlodejinu... lepsie referencie lynx a naj asi IB? pripadne cez fiobanku ?
planujem nakup,dokup a drzbu v horizonte 25r+ tj som v stadiu vyberu pokial mozno spolahliveho brokera.
p.s. zmenaren EUR/USD na nakup us stocks/etf (co planujem) kadial riesite? resp zvykol to byt revolut ale poslednu dobu som videl dost negativ ako zatvorili ucty s peniazmi a tomu by som sa teda rad vyhol. pripadne vklad cez paypal?
Pokiaľ angličtina nie je problém tak jednoznačne Interactive Brokers
Keď existujú obavy, treba peniaze rozdeliť medzi 2-3 najväčších. Z hľadiska risk managementu to dáva najväčší zmysel. Nehľadaj najlepšieho. Taký neexistuje. Všetci musia dodržiavať predpisy NBS, nakoľko sú regulovaní.
Ja som uz tiez v xtb nejaky ten mesiac… zatial mi platforma vyhovuje, koruny davam paypalom z karty, tie kurzy a pod ziadna katastrofa - aspon mi to tak pride..
Jediny (logicky minusik) ze ak chcem pravidelne nakupovat, nepokryjem si portoflio tj vzdy len nieco kupim. Tj asi budem len do etf vstupovat pravidelne.
P.s. Aj sledujete nejake investicne tipy? Ja mam portfolio z takych pre mna “znamych/overenych” firiem. Ale par rizikovejsich s vyssim potencialom by som zaradil.
v XTB mi vadi absencia 2FA pre prihlasenie. V poslednej dobe skusam Trading 212, ktory ponuka moznost nakupu ETF frakcii, tak je mozne nakupovat aj s mensou soumou (SXR8 ETF pre S&P500 co nakupujem aktualne stoji skoro 400e).
Ponukaju spominane 2FA, a celkom pekna feature je moznost vytvorenia "kolaca" z roznych ETF/akcii v urcitom pomere. Jednym klikom sa da potom nakupit, a peniaze budu rozdelene presne podla percent v kolaci, alebo v pripade rozidenia pomeru (jedno ETF prilis stupne, druhe klesne -> uz nemaju pozadovany pomer) je moznost vyvazit portfolio.
Miesto zaručených tipov odporúčam trochu štúdia a naučiť sa základy technickej analýzy. Predídeš tak sklamaniu, ako keď si svojho času napchal peniaze do krypta a potom hejtoval ten trh ďalšie 3 roky.
Ak na to nemáš čas, nemáš záujem sa tomu venovať, zvoľ najjednoduchšiu stratégiu dollar cost averaging do najväčších ETF a si vybavený. V prípade špekulácií DYOR a nekupuj niečo na základe odporúčaní Jožka a Ferka z Youtube.
Odkial mate, ze XTB je regulovane NBS? Pokial viem, su to Poliaci. Nedava mi zmysel co by s nimi nasa NBS robila. Aj IBCE je regulovane podla HU pravidiel. Ale inak mi pridu celkom safe na rozdiel od trading/etoro. Maju trosku horsiu povest lebo sa rozbiehali hlavne na fx a opciach co je skor terno ako investicia.
Jaj sorry to som nepozeral ci ho XTB ma... ja len ze existuju alternativy aby si nemusel kupovat frakcie. Lebo tie potom neviem ako funguju cenovo/drzbou...
Platforma pôsobí profesionálnejšie, tiež majú savings plan investovanie zadarmo. DE ochrana cashu a DE garančný systém. Nevýhoda, že za príkaz (mimo savings plan, tam zadarmo) je poplatok 1€.
XTB za mňa v pohode, používam ako hlavného brokera. Frakcie plánujú pridať. Kupovaním VUAA ani frakcie netreba…
Sugyi napísal: ↑Ne 19. Feb, 2023, 08:38Odkial mate, ze XTB je regulovane NBS?
Dohľad nad výkonom povinností XTB ako zahraničného obchodníka s cennými papiermi poskytujúceho investičné služby v Slovenskej
republike prostredníctvom Organizačnej zložky vyplývajúcich z ustanovení §73b až 73 m, §73o až 73t, §73v, §75 ods.3 a 4, §78, §78a a
§78b Zákona o cenných papieroch vykonáva Národná banka Slovenska, (www.nbs.sk) so sídlom Imricha Karvaša 1, 813 25 Bratislava.