garaz 1700m od domu je nahovno garaz ; vid sidliska Petrzalka, Dlhe Diely, Sasova atd. Garaz mojho tatka v Petrzalke ma problemy s elektrikou uz teraz.
Riesit globalne oteplovanie a emisie cez osobnu dopravu je katastroficky nezmyselny napad, ktory prinesie nula cela prd vyznam v globalnom vyzname.
Preco sme tie nepredstavitelne stovky miliard penazi neinvestovali tam, kde davaju okamzity zmysel, efektivnejsie, rychlejsie, priamociarejsie ?
skoro 90% elektrickej energie vyrobi Juzna Afrika z UHLIA. Este nikdy nepoculi o solarnych paneloch, blbci ?
https://ourworldindata.org/grapher/elec ... untry=~ZAF
a viete kolko je takych krajin ??? Nech sa paci, za tisic miliard investovanych dohromady do krajiny X, Y, Z, A, B a C mame za tri roky vybudovane solarne elektrarne s kapacitou >1000GWp ktore by odstranili tolko emisii kazdy rok, co predrazene elektricke auticka na cestach neodstrania za 10 rokov dohromady.
>> tak potom si určite začni vybavovať prípravu pre wallbox, nemusíš ho hneď nechať inštalovať
za 10-12 hodin overnight kazdy z nas dokaze z normalnej zasuvky nasypat do baterky 35 az 40kWh co staci priblizne na 200 az 300km a to predsa vyhovuje 99.99999% vsetkych sudruhov za kazdych okolnosti pre daily driving. Ja ziadny wólboks nebudem kupovat, nie som ouca.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.