Co cert nechcel minuly rok v juni sme ich chytili 10 metrov od nasich priestorov ako strhavaju zo stien a kradnu zvazky kablov. Zavreli sme ich medzi znizenym stropom a stropom. Najprv prisli 2 fizli z PMJ, potom zavolali posily a ked tam bolo 5 fizlov, tak otvorili dvere. Fetaci sa priznali, ze kradnu kable. Bolo tam cvaknutych asi 50 kablov, stovky metrov uz zmotanych a zviazanych. Na mieste aj vsetko naradie s ich odtlackami. Jeden sa pokusil utiect. Mali pri sebe 5 skladaciek heroinu. Oboch 5 mesiacov predtym prepustili z basy za to, ze kradli kable inde. Jeden mal este podmienku. Dokopy tam prislo asi 12 ludi od fizlov. Bordel asi zodpovedajuci tomu, ze jeden vie pisat a druhy citat... styria rozni ludia si od nas pytali osobne udaje a doklady, na mieste nechali vsetky dokazy, foto dokumentacia tiez ziadna aj napriek tomu, ze tam bol ten ich clovek s fotakom. Fetaci stali asi 3 hodiny rozkroceni s celom opretym o kachlicky. Cakal by som, ze recidivisti pojdu okamzite sediet a po zvysok zivota budu mat naramok a ak nieco spravia, tak automaticky trestna sadzba x4.
https://photos.app.goo.gl/Mvurji3Moi4fDkob8
Po 5 dnoch sa ku mne donieslo, ze ich prepustili z CPZ, tak som bol hned vynadat fizlovi, ktory to riesil a zverejnil som to na dedinskej komunitnej stranke. Pre vela ludi to boli zname mena. Spoluziacka zo zakladnej mi pisala, ze vykradol ich babku a ma to dokazane. Na druhy den rano mi doma zvonil druhy fizel, ze mam ist na dovypocutie, lebo sa posrali z toho, ze som na FB spomenul krajsku prokuraturu. Tak som tam isiel a jeho kolega, ktory nevie pisat sa ma este opytal, ci mi urobilo dobre to, ze som to zverejnil. A na dalsi den (tyzden po skutku) prisiel velkodusne dokumentarista, ktory isiel brat ustrizky z kablov a robit fotky. Samozrejme uz to tam nebolo v podovnom stave, niektore kable zobral spravca alebo boli fetaci po sebe upratat a naradie sme zabavili my, aby si pred pokracovanim museli zohnat aspon pilky a klieste.
Z krajskej prokuratury mi odpisali, ze Cifersky policajti porusili co sa dalo a vobec nemaju kompetencie na to, aby to riesili oni a fetakov museli kvoli tomu prepustit. Je to odvtedy nejakych 9 mesiacov a obaja su stale vonku.
Teraz pred tyzdnom mi pisala vysetrovatelka, ze ich znova obvinili a vsetci mame ist po 9 mesiacoch vypovedat ku tomu, ku comu sme uz 3x vypovedali...
Cize odporucam si zabezpecit priestory tak, aby sa tam zlodeji bud nevedeli dostat, resp. aby ste sa tam vy dostali dostatocne rychlo na to, aby nedokazali spravit velku skodu. Ked ich aj chytite, tak ziadnu kompenzaciu necakajte. Dolamat ruky a nohy im bohuzial nemozete, lebo za to pojdete sediet vy.
My sme si po tychto skusenostiach namontovali alarm s 3 sirenami, dvoma pripojeniami na internet / GSM s notifikaciou a dva kamerove systemy (jeden viditelny, druhy ukryty) a vchody sme fyzicky zabezpecili tak, ze by museli prist s buldozerom.
Dalsi pripad je realitka, ktora odomna zobrala poplatok za spostretkovanie, ktore kvoli hypo neprebehlo a odmietla mi ho vratit. Sudu trvalo 5 rokov, nez rohodol a v tom case uz majitel dalej "podnikal" cez inu s.r.o. a ta stara uz dlhovala statu, takze ani nema zmysel riesit exekuciu.
Potom sa neteba cudovat, ze sme tam, kde sme a na kazdom kroku su zlodeji a podvodnici.