Pneumatiky :)

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Re: Pneumatiky :)

Príspevok od používateľa SKiLEX »

A zalezi vpodstate na niecom inom ako na subjektovnom vnimani hluku? Nech maju hodnoty ake chcu ked mi raz ich hluk vadi :D

Tak ci tak, casto mi hucali ojazdenejsie pneumatiky ktore jazdili vyhradne defenzivne. Vtedy akoby sa tie hrany na dezene nedostatocne zjazdievali a vo vysledku tam najskor vznikaju nejake neprijemne frekvencie.

Neviem to potvrdit, ale to ze som sadol do auta v ktorom sa jazdilo pomaly, hucali pneu, po vystupeni som prechadzal rukou po dezene a mal divne ostre hrany... To som zazil viac krat.
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

Tie primacy 3 uz maju 4 sezony za sebou, som presvedceny, ze nove pneu by takto nehucali. To nie je hlasny sum ako sa odvaluju ale vyslovene taka otravna frekvencia. Na subaru som mal pilot sporty, 2 sady GY f1, zjazdene vselijak ale takto nic nehucalo.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

BTW trošku z iného súdka:
To tu už nikto nič negarantuje?

Nechápem ako môžu predávať úplne iné gumy s rovnakým názvom.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

Nemaju rovnaky nazov. PS4S vs PS4S*

Snad kazda znacka takto funguje pri OE pneumatikach:
Obrázok
ITX >>> ATX
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

aj tak je to forma zavadzania a minimalne nieco co sa da nazvat nekalou praktikou... to tu uz fakt nikto nic negarantuje.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Stale nechapem preco to povazujes za formu zavadzania a nekalu praktiku. Ved v obchodoch mas jasne rozlisene ktora je "obycajna" a ktora OEM. Aj na bocnici mas hviezdicku ze aha, toto je OEM pneumatika urcena pre BMW
Obrázok

"obycajna"
https://www.pneueshop.sk/pneumatiky/761 ... 5-r19-96-y

"bmw s * na konci nazvu"
https://www.pneueshop.sk/pneumatiky/804 ... -r19-100-y

tu mas napr. "audinacku" s AO na konci aj AO na bocnici
https://www.pneumatiky.sk/pneumatiky/os ... -xl-fp-ao/

Tu mas napr. HN pneumatiku na Nkove hjonde
https://www.pneusvet.sk/pirelli-235-35r ... -p-zero-hn

Mas to uplne rovnake ako napr. ryzen 5800x a ryzen 5800x3D
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

Heh som si nevšimol že tá hviezda je aj na kolese, mal som pocit že to je len na odlíšenie v recenzii ktorá je ktorá. Ale aj tak mi to pripadá ako keď nVidia vydá x verzií karty s rovnakým názvom a bežný človek nemá šancu vedieť že sú medzi nimi výrazné rozdiely, dokonca občas aj medzi modelmi s rovnakou veľkosťou VRAM.

Keby tam nebola ani tá hviezda tak to je ako keby 5800X pre Dell malo inú veľkosť cache ako retail verzia 5800X čo je už, aspoň z môjho pohľadu, úplná absurdita.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
Miso122
Používateľ
Používateľ

Ved bezny clovek nemusi riesit ake su tam rozdiely. Kupuje nove pneu, tak pride do lepsieho servisu ze chce taku a taku pneu, na take a take auto. Ked ma BMW M3/M4, dostane PS4S*. Ked ma Porsche 911, dostane PS4S NX0. Vybavene, ziadne problemy okolo.
ITX >>> ATX
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Topspeed mal video ake su v tom rozdiely pri rozhovore s niekym z conti. Nechce sa mi to hladat.

Mozes si kupit s hociakou znackou na hociake auto - najdes v eshopoch.
.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

>> Heh som si nevšimol že tá hviezda je aj na kolese, mal som pocit že to je len na odlíšenie v recenzii ktorá je ktorá.

a prave preto je to zavadzanie. Nemoze byt kazdy z nas odbornik na uctovnictvo, banske inzinierstvo, human resources, pneumatiky, IT, štrikovanie, stavbu domu od zakladov po paru z komína atd.

Este si zober, ze ty si inteligentny, sporiadany clovek so silnymi vedomostami. A teraz si zober nejakeho bezneho cloviecika, nechcem sa nikoho dotknut a bolo by to absolutne nespravne takze nepoviem ziadnu profesiu alebo cokolvek ine... ked je mozne nachytat Winga, je mozne nachytat strasne velke percento sudruhov obcanov.

Nemozeme vsetci furt vsetko kontrolovat a ocakavat podlosť na kazdej strane. Rozumiem co hovorite, vy rozumiete co hovorim ja.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Mam pochybnosti o tom ze si bezny cloviecik kupuje pilot sport 4s.
Miso122
Používateľ
Používateľ

mp3turbo napísal: Ut 02. Máj, 2023, 13:39a prave preto je to zavadzanie. Nemoze byt kazdy z nas odbornik na uctovnictvo, banske inzinierstvo, human resources, pneumatiky, IT, štrikovanie, stavbu domu od zakladov po paru z komína atd.
A presne preto zveris vyber pneu na odbornika, ktory sa do toho vyzna, a odporuci ti presne take pneu, ake maju byt na tvojom aute. Aj tak je najvacsi rozdiel pri sportovych autach, ktore majitelia tlacia na limity. A ti uz sa vo vacsine celkom vyznaju do toho, kam vrazaju tazke desattisice.

Este pockaj ked zistis, ze takito ludia kupuju pneu kazdu sezonu (ak ich skor nezoderu), pretoze dlhsie ako pol roka az rok pneu nemaju dostatocne vhodne vlastnosti.
ITX >>> ATX
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

mp3turbo napísal: Ut 02. Máj, 2023, 13:39 >> Heh som si nevšimol že tá hviezda je aj na kolese, mal som pocit že to je len na odlíšenie v recenzii ktorá je ktorá.

a prave preto je to zavadzanie. Nemoze byt kazdy z nas odbornik na uctovnictvo, banske inzinierstvo, human resources, pneumatiky, IT, štrikovanie, stavbu domu od zakladov po paru z komína atd.

Este si zober, ze ty si inteligentny, sporiadany clovek so silnymi vedomostami. A teraz si zober nejakeho bezneho cloviecika, nechcem sa nikoho dotknut a bolo by to absolutne nespravne takze nepoviem ziadnu profesiu alebo cokolvek ine... ked je mozne nachytat Winga, je mozne nachytat strasne velke percento sudruhov obcanov.

Nemozeme vsetci furt vsetko kontrolovat a ocakavat podlosť na kazdej strane. Rozumiem co hovorite, vy rozumiete co hovorim ja.
Ale ved na to mame autoterorizovany servis aby sa pan nestaral a dostane hviezdickove pneumatiky a fakturku.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

myslis taky autorizovany servis, ktory obul na nase firemne auta pneu ktore nie su v technicaku ? (Porsc*e Dolnozemska)

Ano, presne ten autorizovany servis ktory nam do 1.9tdi PD lial oleje co tam nemali ist ? (snad desat v Bratislave, okej bolo to pred 15 rokmi)

Ten autorizovany servis ktory nam isiel menit klimakompresory za 54.000 korun namiesto doplnenia R134 ? Povedzme ze tu by som este dokazal pripustit obchodny zaujem pred technickou nevedomostou, ale bola to samozrejme nevedomost inak by som ju nespominal. (Im*a Bratislava)

taky autorizak ktory mi tlacil vymenu manualnej prevodovky ked sa nedala zaradit jednotka, co vyriesilo nastavenie tiahel na radiacu paku a 12 rokov / 140.000km s tym nebol ziadny problem ? (Fo*d BA)

a mohol by som este dllllllllho pokracovat... nie som presvedceny ze s tymi hviezdickami je to najlepsie mozne riesenie. Spravil by som to inak.

a takisto by som sa nestavil, ze ti pneu eshop zakazdym posle spravny typ ked objednas s hviezdickou... ked uz som pri tom, tak OBIDVA obrazky v linkovanom pneueshop.sk (cize Sport 4S aj Sport 4S*) su rovnake a nie je medzi nimi ZIADNY ROZDIEL NAPRIEK TOMU ZE SA JEDNA O UPLNE INU PNEUMATIKU ako hovorite.

>> Aj tak je najvacsi rozdiel pri sportovych autach, ktore majitelia tlacia na limity.

to je v poriadku, to su kajšmetke ktori vedia co robia. Ved aj to je pneu za 450 eur kus, ze ano.

Uz ked sme pri tych majstroch, toto je stranka racing tires Michelinu : https://www.michelinmotorsport.com/auto/tyres-solutions
nech sa paci. Z hlavnej stranky tri kliky - Tires, Tires for private use a potom Racing. Bum, error page not found 404.
Hviezdicka AO nehviezdička, super jednoduche.
Miso122
Používateľ
Používateľ

mp3turbo napísal: Ut 02. Máj, 2023, 16:24a takisto by som sa nestavil, ze ti pneu eshop zakazdym posle spravny typ ked objednas s hviezdickou... ked uz som pri tom, tak OBIDVA obrazky v linkovanom pneueshop.sk (cize Sport 4S aj Sport 4S*) su rovnake a nie je medzi nimi ZIADNY ROZDIEL NAPRIEK TOMU ZE SA JEDNA O UPLNE INU PNEUMATIKU ako hovorite.
A co vari e-shop s pneumatikami ti posiela tovar na zaklade obrazku?
mp3turbo napísal: Ut 02. Máj, 2023, 16:24Uz ked sme pri tych majstroch, toto je stranka racing tires Michelinu : https://www.michelinmotorsport.com/auto/tyres-solutions
nech sa paci. Z hlavnej stranky tri kliky - Tires, Tires for private use a potom Racing. Bum, error page not found 404.
Hviezdicka AO nehviezdička, super jednoduche.
Co tym chcel basnik povedat? Ze slicky pre profesionalny motorsport nie su dostupne pre jednotlivcov? No shit sherlock. Pleties hrusky s jablkami, ako vzdy.
ITX >>> ATX

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"