Auto do 10k €
Re: Auto do 10k €
ten motor je spolahlivy v tom, ze nema ziadne katastroficke vady, ktore by ho nadobro odpalili (ako napr VAG rozvody u EA211). ale je tam dost drobnosti okolo, ktore pri tom veku uz zvyknu odchadzat a nie su to uplne najlacnejsie zalezitosti.
ITX >>> ATX
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47
Ešte Volvo s60 t5 alebo ina rada Teckova… tiež dobre žihadielko. Ako hovorim. Dobre autá si človek drží. Treba hladat a čakať. Ja som dlho hľadal Accord 2010+ 2.4 alebo Mazda 5 2.5 Ale nikde nebolo nič dlho poriadne. Ale pristastila sa mi mazducha 6 2.5 po prvom majiteľovi. Za 100tKm zatiaľ mením každých 10tkm olej filtre a davam jej zabrať. A vymenil mi sviečky iridiove a vyčistil klapku. Čo sa týka agregátu.
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Tak o spolahlivosti motora sa mozeme bavit pri autach max do 10r jazdenych civilne. 325i coupe je auto, ktore ludia radi prezenu. Robilo sa od 2006, cize to mame 17 rocny 6 valec od 2008 aj s priamovstrekom od ktoreho cakame spolahlivy chod aspon nasledujucich 50k km... tak to urcite....
Go bude tak za 6k... to nie je nieco co chces v starom otloukankovi. Normalne si kup mazdu 3 dvojliter, myslim, ze ta slabsia verzia 88kW ci kolko sa dala sw upravit na tu najvykonnesiu verziu co mala 150koni cca... pekne, moderne, spolahlive, cenovku nejak trafis ked pohladas a vybavene. Akurat neviem ci tam bol automat.
Alebo ak chces, tak impreza wrx bude na predaj jemne nad 10k...ale automat tam neni, koni je tiez skor ku 300 jak 150...
Go bude tak za 6k... to nie je nieco co chces v starom otloukankovi. Normalne si kup mazdu 3 dvojliter, myslim, ze ta slabsia verzia 88kW ci kolko sa dala sw upravit na tu najvykonnesiu verziu co mala 150koni cca... pekne, moderne, spolahlive, cenovku nejak trafis ked pohladas a vybavene. Akurat neviem ci tam bol automat.
Alebo ak chces, tak impreza wrx bude na predaj jemne nad 10k...ale automat tam neni, koni je tiez skor ku 300 jak 150...
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
nie je tam priamovstrek, takze brzdi tie motory davaju s prstom v nose najazd 300k+, akurat tie veci okolo velmi nie...
ITX >>> ATX
To je jedno, 15-20r auto je proste otrava. To uz odchadzaju veci co sa ani nedaju preventivne vymenit. Rozpadne sa ti pruzinka v zamku, odkoroduje nejaky drotik, rozpadne sa nieco gumove. Po case zistis ze bud kazdy mesiac investujes vikend do toho aby si trebars rozobral dvere, opravil spatak, vymenil reprak alebo ho co ine. Alebo sa postupne zmieris s tym ze nie vsetko funguje a ze spatak neprenastavis.
maximalny suhlas, preto ho ani neodporucam. ale automaticky tvrdit, ze to auto potrebuje generalku motora je scestne
bolo, ked som vyberal ja
ITX >>> ATX
20r zase neni az tak extremne stare, ze sa musis bat kazdy tyzden novej zavady. vela zalezi od stavu. garazovane auto nebude mat tak stvrdnutu kabelaz ako auto co bolo vypecene cely zivot na slnku atd.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Toz, pridam aj ja moj pohlad na vec. Zober si z toho, co uznas za vhodne. Vobec nezastavam nazor, ze prve auto musis mat nejake zle, aby si sa naucil jazdit a bla bla. Mal som prve auto 240 kW zadokolku a dobre bolo. Odjazdil som s tym aj v zime a pozeral sa na tych "skusenych" vodicov, co do kopca na snehu pomaly plny plyn, kolesa v smyku a auto ma mieste. Na jednej strane mas najviac rozumne auto (napriklad nudnu Toyotu v slabej vybave bez turba). Toto bude objektivne najmenej problemove auto, ktore ma najvacsiu sancu dlho vydrzat bez zasadnych problemov. Na druhej strane je auto, ktore ta najviac bavi a zvycajne je aj najviac problemove (napriklad tvoje BMW).
Kazdy asi bude mat iny nazor, ale nemyslim si, ze treba ist uplne tou najrozumnejsou volbou. Ked zhodnotim moju minulost, kde som si kupoval auta, ktore sa mi pacili na ukor spolahlivosti a nakladov na opravu, tak by som to nemenil. Myslim si, ze je fajn si kupit auto, ktore ti bude robit aspon trochu radost. Co by som ale zmenil je, ze by som si ako prve auto nekupil BMW. Jednoducho stare BMW = stale sa tam nieco deje a stale riesis blbosti. Tym nemyslim mechanicke veci, ale aj take, ze "nieco na poistke F9 sa neuspi po vypnuti auta a vybija bateriu". A ty to teraz mozes debugovat, diagnostikovat a riesit. Dalsia vec je, ze kazdy fagan sniva o BMW a VW Golf. BMW chapem, ale tie Golfy nie. Podla mna debilne, male, skarede auto a starsie rocniky s hnusnym ovisnutym zadkom. Hadam 4/5 z takychto kuskov su dotuzene vselijakymi dedinskymi tuzermi, co turuju studeny motor pred lokalnou discotekou. Nechcem povedat, ze kupou takehoto auta sa zaradis do tohto davu, ale problem je, ze dostupne auta budes vyberat presne z takehoto poolu aut. Dolezite je, ze kazdy tam pofixuje len to, na co ma peniaze, cize dokopy nic. Ale nakladat bude tomu autu ako sa patri. A tebe sa dostane do ruky rozhegana olejnicka, ktorej nedoviera okno, jeden central nejde, radio obcas neprecita CD, za mokra svieti neustale kontrolka ABS "ale to je v pohode, to robilo vzdy", obcas treba doliat chladiacu kvapalinu a podobne Ale inak je to cukrik. Ked zoberiem do uvahy moju minulost, to co vidim v okoli (aj v rodine), tvoje alokovane financie... ta sa vyhni BMW.
Takze co medzi tym? Neviem. Nemam konkretne modely aut. Dam aspon nejake tipy:
Kazdy asi bude mat iny nazor, ale nemyslim si, ze treba ist uplne tou najrozumnejsou volbou. Ked zhodnotim moju minulost, kde som si kupoval auta, ktore sa mi pacili na ukor spolahlivosti a nakladov na opravu, tak by som to nemenil. Myslim si, ze je fajn si kupit auto, ktore ti bude robit aspon trochu radost. Co by som ale zmenil je, ze by som si ako prve auto nekupil BMW. Jednoducho stare BMW = stale sa tam nieco deje a stale riesis blbosti. Tym nemyslim mechanicke veci, ale aj take, ze "nieco na poistke F9 sa neuspi po vypnuti auta a vybija bateriu". A ty to teraz mozes debugovat, diagnostikovat a riesit. Dalsia vec je, ze kazdy fagan sniva o BMW a VW Golf. BMW chapem, ale tie Golfy nie. Podla mna debilne, male, skarede auto a starsie rocniky s hnusnym ovisnutym zadkom. Hadam 4/5 z takychto kuskov su dotuzene vselijakymi dedinskymi tuzermi, co turuju studeny motor pred lokalnou discotekou. Nechcem povedat, ze kupou takehoto auta sa zaradis do tohto davu, ale problem je, ze dostupne auta budes vyberat presne z takehoto poolu aut. Dolezite je, ze kazdy tam pofixuje len to, na co ma peniaze, cize dokopy nic. Ale nakladat bude tomu autu ako sa patri. A tebe sa dostane do ruky rozhegana olejnicka, ktorej nedoviera okno, jeden central nejde, radio obcas neprecita CD, za mokra svieti neustale kontrolka ABS "ale to je v pohode, to robilo vzdy", obcas treba doliat chladiacu kvapalinu a podobne Ale inak je to cukrik. Ked zoberiem do uvahy moju minulost, to co vidim v okoli (aj v rodine), tvoje alokovane financie... ta sa vyhni BMW.
Takze co medzi tym? Neviem. Nemam konkretne modely aut. Dam aspon nejake tipy:
- Chcel by som 4-dverove auto. Coupe je pekne, ale otravne a ci chces alebo nie, tak furt budes nieco vzadu vozit, aj ked len batoh tam hodis. 2-dverove ako druhe auto na zabavu... preco nie. Ale ako hlavne? Myslim si, ze ta rychlo prejde radost z toho otravneho nastupovania a davania veci dozadu.
- Automat schvalujem, je to super vec a nenechaj sa odhovorit. Rozhodne sa zameraj na nejaky spolahlivejsi automat. Ak chces nejaky dojem akceleracie a vykonu, asi sa vyhni CVT prevodovke.
- Vyhni sa hrdzavemu autu. Diely vymenis, prevodovku za velke peniaze opravis, ale hrdzu vzdy len odsunies o 1-2-3-4 roky do buducnosti. Nikdy to neopravis uplne. Rozne auta maju rozne kvalitnu antikoroznu upravu, ale vzdy je to o konkretnom kusku. Jedno mohlo jazdit v suchu, druhe pri slanom mori, tretie v zime s posypanymi cestami.
- Ak mas len 10k na zaciatok, kup auto za 8k. <1k minies na uvodny servis (napr. seriozna vymena oleja v automate = 300-500,-€) a zvysne 1k si nechas na necakane problemy. Ak mas 10k na auto a pocitas este s dalsimi peniazmi na uvodny servis, tak potom okej.
- Hoci sam mam (aj v rodine mame) starsie auta, tak suhlasim s tym, ze novsie urobi vacsiu radost. Akoze ano, mozes jazdit na starej rozheganej Lancia Delta Integrale a pozitok v zakrutach bude uplne inde, ale asi s tym nechces jazdit kazdy den. Proste tie novsie ovladacie prvky a budiky vyzeraju lepsie. Asi ako najstarsie by som bral ~2010. 2012-2014 potesi a ak vyjdu peniaze a vlastnosti na novsie, tak este lepsie.
- Poznaj stranku Autorubik. Hore v menu Jazdenky a mnoho testov na jazdenky. Mozem povedat, ze velka vacsina tych informacii sedi. Najdes tam najcastejsie zavady konkretnych modelov, aj rozpis motorov, ktore brat a ktore nebrat. Celkom urcite tie informacie zober do uvahy pri vybere auta.
- scream
- Pokročilý používateľ
20r nie je vela na skromne a koncepcne jednoduche auto typu co ja viem honda civic 1.8 vtec manual v strednej vybave alebo octavia tour... BMW bude citelne drahsie na servis. Prost vela "spotrebaku" sa rozpadne na starobu. Este dodam ze to 325i je take dobre vozenie, bez nejakych uprav to neni ziadne sportove nacinie specialne s automatom.
4 dvere su fajn ak vozis casto niekoho alebo potrebujes trtkat v aute, inak si kup spokojne coupe, mne ako mlademu s vlastnym byvanim uz zadne sedacky nechybali.
Naposledy upravil/-a scream v St 03. Máj, 2023, 09:22, upravené celkom 1 krát.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> A vojadzer tu ešte nikto neodporucil?
cudne. Dockaj, kuknem z okna... vidim tri za sebou, tak mozem kludne doporucit. Vojadzerik je v pohode vozidielko pre mladeho aj stareho cloveka. Mlady sa v nom vyspi na cundri, makke c na zaciatku takze čundri, ale vlastne aj na cundri bez makkeho c ... to znamena ze si v pohode zaseksuje. Taku velku postel doma nemas kolko fleku je vo Voji na dlzku, to viem nabeton.
Od sumy 10000 si straaaaaaaasidelne daleko, a to moze byt zaujimave - za 3500 dostanes nezhumplovany kus : sice >10 rocny, ale nezhumplovany nevydriftovany na kosť. Co je uplne najnepochopitelnejsie bude asi fakt, ze nemusis preberat motory ktore su priamovstrekove a ktore su mimovstrekove a ktore su nadvstrekove, nemusis riesit ktore hovienko je viac spolahlive nez tie menej spolahlive hovienka a ci pred augustom 2008 LCI alebo po septembri 2009 LCIv2.
Holt ale viem, BMW 325i je lepsie lebo na to potrebujes velmi starostlivo vyberat medzi specialnymi mechanikmi a šúchaš riťou asfalt jak nic nevidis.
U mna v pohode.
Jezis automat.
cudne. Dockaj, kuknem z okna... vidim tri za sebou, tak mozem kludne doporucit. Vojadzerik je v pohode vozidielko pre mladeho aj stareho cloveka. Mlady sa v nom vyspi na cundri, makke c na zaciatku takze čundri, ale vlastne aj na cundri bez makkeho c ... to znamena ze si v pohode zaseksuje. Taku velku postel doma nemas kolko fleku je vo Voji na dlzku, to viem nabeton.
Od sumy 10000 si straaaaaaaasidelne daleko, a to moze byt zaujimave - za 3500 dostanes nezhumplovany kus : sice >10 rocny, ale nezhumplovany nevydriftovany na kosť. Co je uplne najnepochopitelnejsie bude asi fakt, ze nemusis preberat motory ktore su priamovstrekove a ktore su mimovstrekove a ktore su nadvstrekove, nemusis riesit ktore hovienko je viac spolahlive nez tie menej spolahlive hovienka a ci pred augustom 2008 LCI alebo po septembri 2009 LCIv2.
Holt ale viem, BMW 325i je lepsie lebo na to potrebujes velmi starostlivo vyberat medzi specialnymi mechanikmi a šúchaš riťou asfalt jak nic nevidis.
U mna v pohode.
Jezis automat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
No zaujimave by bolo ezte mozno aj toto jemne nad rozpocet ale nepriamovstrek atmosfera s hydromenicom rozvod je retazou cize vymena sa odporuca niekde pri 300tis. https://auto.bazos.sk/inzerat/150302658 ... et-dph.php
Jedine co moze byt problem je spotreba ale podla mna bude velmi podobna ako pri 325i
Jedine co moze byt problem je spotreba ale podla mna bude velmi podobna ako pri 325i
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
nikdy som nepochopil 2 dverove auto, zadne sedacky vyuzivam kazdy den ako druhy kufor aj keby mam velky kufor tak aj tak by som drzal veci na dosah ruky vzadu
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Je to maximalne subjektivne. Keby som nemal psiska tak zadne dvere takmer vobec neotvaram
- scream
- Pokročilý používateľ
No vidis ja zas nemam rad, ked mi veci lietaju po zadnych sedackach. Nikdy som tam nic nevozil s vinimkou cesty do chorvatska so swiftom. Na celice to iste, velky kufor, nebolo potreba nic vozit vzadu.
XBOX series X
XBOX series X