Nedávno sa mi stala vec o ktorej som veľakrát čítal, ale prvýkrát zažil v reálnom čase - uprostred surfovania po webe mi zrazu preblikla obrazovka až som sa zľakol že odchádza grafika a všimol som si že sa preinštalovali ovládače grafiky nejakým štandardom od Microsoftu - len tak, bez upozornenia, bez otázky či chcem inštalovať, odložiť, reštartovať... samozrejme zmizol aj Adrenaline control panel takže som nemohol dať automatický update od AMD ale pekne krásne sťahovať zo stránky AMD. Teraz keď si predstavím čo to znamená pre bežného používateľa čo ani nevie čo sú to ovládače... brutalita toto čo robí Microsoft.
Je nejaká možnosť vo Windows toto zakázať nech sa to už nestane? Vo Windows update okne nič nevidím.
Windows 11 automatická inštalácia ovládačov
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Re: Windows 11 automatická inštalácia ovládačov
Ak by to prebehlo cez Windows Update, videl by si to v historii aktualizacii..
Skor si myslim, ze tam nastal nejaky problem (staci aj chvilkovy, ktory sa zase par dni, tyzdnov, mesiacov nemusi prejavit) s ovladacom, grafikou, cimkolvek v tomto retazci, takze Windows nahradil ovladac tym svojim univerzalnym.. Touto cestou by som siel, pretoze aktualizacie ovladacov ponuka pod volitelnymi aktualizaciami a neinstaluje ich automaticky (okrem prvotneho stavu tesne po instalacii OS)..
Toto plati pre Windows 10.. Prepokladam, ze 11 by sa mal spravat velmi podobne..
Skor si myslim, ze tam nastal nejaky problem (staci aj chvilkovy, ktory sa zase par dni, tyzdnov, mesiacov nemusi prejavit) s ovladacom, grafikou, cimkolvek v tomto retazci, takze Windows nahradil ovladac tym svojim univerzalnym.. Touto cestou by som siel, pretoze aktualizacie ovladacov ponuka pod volitelnymi aktualizaciami a neinstaluje ich automaticky (okrem prvotneho stavu tesne po instalacii OS)..
Toto plati pre Windows 10.. Prepokladam, ze 11 by sa mal spravat velmi podobne..
Spoiler: ukázať
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
mne spravil na corporatnom NB to iste minuly tyzden, zacal preblikvat NB a externy monitor a potom prisla hlaska o nutnosti restartu po update
Hej presne minulý týždeň a presne tak isto to bolo.
O bežných aktualizáciách ovládačov čo normálne ponúka ako voliteľné cez Windows update viem, tam to musím ručne vybrať a spustiť, toto bolo úplne inak.
Teraz ma napadlo že asi mám kritické nastavené automaticky, ale doteraz to vždy inštalovalo po reštarte systému (taká tá klasická žltá ikona pri tlačidle vypnúť upozorňujúca na inštaláciu aktualizácií po reštarte s možnosťou reštartovať bez inštalácie aktualizácií).
O bežných aktualizáciách ovládačov čo normálne ponúka ako voliteľné cez Windows update viem, tam to musím ručne vybrať a spustiť, toto bolo úplne inak.
Teraz ma napadlo že asi mám kritické nastavené automaticky, ale doteraz to vždy inštalovalo po reštarte systému (taká tá klasická žltá ikona pri tlačidle vypnúť upozorňujúca na inštaláciu aktualizácií po reštarte s možnosťou reštartovať bez inštalácie aktualizácií).
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Ovladac GPU je dost bezne. Dell ntb a PC si cez winupdate tahaju aj bios ci intel ME firmware a updatuju pri najblizsom restarte.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB