UA konflikt

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3757
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa lezgy »

1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
Používateľov profilový obrázok
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 3673
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa dendroid »

opto napísal: Pi 09. Jún, 2023, 12:05 Ja sa zamýšľam nad tým prečo totalitná Čína na rozdiel od totalitného Ruska je schopná získavať sféry vplyvu aj napriek tomu že Rusko patrilo medzi víťazov II svetovej vojny.
Myslím si že preto že na rozdiel od Ruska prináša ľuďom na celom svete technológie a tovar ktorý ľudia chcú na rozdiel od tankov a latrín ktoré ľudia nechcú.
Technologická forma okupácie od USA a Číny je podľa mňa nie len humánnejšia ale aj trvanlivejšia a podporuje prospešné celosvetové súťaženie ktoré podľa mňa povedie aj k zmenšovaniu štátoprávnych rozdielov.
V totalitnej zóne pribudnú práva jednotlivcov a v demokratickej zóne pribudne obmedzenie bezbrehej lenivosti a bezbrehého práva osobnosti.
Netreba sa zamyslat ale treba studovat historiu. Dnes sa kazdy zamysla miesto toho, aby si cokolvek zistil a zamyslanie sa odvija prevazne od emocii a sympatii. A potom sa ti isti ludi divia, ako moze niekto byt dezolatom Holt, dezolati sa tiez zamyslaju s pouzitim svojich kapacit a na zaklade emocii a sympatii. Dezolat vidi, ze robi v zapadnej fabrike za zlomok zapadnej mzdy a vozi sa na ojazdenom aute, tak preto sa to zamyslanie rozvija smerom zly zapad a zla EU. A kedze je zapad zly, tak ich nepriatel, momentalne Rusko, je pre nich dobre. Takze pozor na zamyslanie sa :D

Cina je schopna ziskavat sfery vplyvu, pretoze sa peknych par desatroci dozadu este ked sme mali siroko daleko socik otvorila zapadnemu svetu a zacala mu poskytovat hyperlacnu pracovnu silu. Ludi pracujucich v podmienkach, ktore by ani v Rusku neboli mozne. Za zlomok mzdy v Rusku. A dovolim si tvrdit, ze v Cine mnohi ludia doteraz pracuju v horsich podmienkach ako v Rusku. A vacsina z nich aj tak zije takisto v chudobe na vidieku. Latrin tam je pozehnane a tankov takisto. Este aj dnes je teda v tej tvojej uzasnej Cine radost pracovat a zit. Staci si spomenut na politiku nuloveho Covidu, zvaranie vchodovych dveri do bytovych domov, lockdowny kompletnych miest s milionmi ludi a drony na uliciach premyvajuce ludom mozgy, ze musia zostat doma. Prenasanie ludi nakazenych covidom verejne v plexisklovych budkach a podobne veci. Zmiznuti novinari, vedci, ktori poukazovali na pandemiu. Ze ju ututlali v zaciatkoch a pripravili tak miliony ludi o zivot a dalsie miliony o zdravie, na to si tiez akosi pozabudol. Obsadenie Tibetu, utlacanie Ujgurov ... Maju na svedomi viac zivotov za posledne roky ako Rusi, aj ked nie tak priamo a okato. A diktatura je to prinajlepsom rovnaka a uprimne o dost horsia.

Takze mili Cinankovia zacali ako lacna pracovna sila a kedze su znami tym, ze okopiruju aj cele zapadne velkomesta za ucelom turistickej atrakcie, zacali tiez vo velkom kradnut technologie. A posuvat sa technologicky dopredu, kedze ich je habadej a obrovske zisky z vyroby tiez investovali do technologii. Potom ked uz sa zamyslas, oplati sa tiez pozriet aj na geografiu a porovnat si Rusko s Cinou a pochopis, ze to maju trocha jednoduchsie ako Rusi. Cinania spojili kapitalizmus s diktaturou a drilovanim svojich potomkov odmalicka a kradnutim technologii. A azijskou pracovitostou. Neviem tiez, cim je to celosvetove ekonomicke sutazenie prospesne, ked sa cely svet ruti do zahuby a uz clovek nemusi mat zeleny mozog, aby to priznal. A ze na zaklade sutazenia dojde k zmenseniu statopravnych rozdielov, to ma podrz. Civilizovane krajiny kupuju od byvalych kolonii suroviny za ceny, ktore by sa dali nazvat kradezou. A posielaju im nazad odpad. V podobe produktov aj odpad doslova (tu sme zasa pri dezolatoch, kedze je zname, ze tie iste potraviny pre nas trh maju horsiu kvalitu). Sorry za mierne utocny prispevok, ale tvrdis, ze sa zamyslas a skoncime pri latrinach a tankoch na jednej strane a nadpriemerne inteligentnych uzasne technologie filantropicky poskytujucich Cinanoch na strane druhej. A priklincujes to idylkou o krasnom svete, ktori tym Cinankovia buduju, kde si budu vsetci ludia rovnejsi a budu mat vacsie ludske prava. Volajako zabudas na Taiwan a balony nad USA a vyhrazky a vojenske manevre, ked si dovoli americky politik navstivit Taiwan. Na Hong Kong tiez. A co sa tyka mozgov a anglosaskej dominancie, to zacalo az po druhej svetovej vojne. Keby Nemci neboli sprosti a nezapojili sa do 1. vojny a nezacali 2. svetovu vojnu a nevyhnali a nevykynozili Zidov ... Neviem tiez, ci by sme boli tam kde sme, nebyt nemeckych vedcov v sluzbach tretej rise, ktorych sluzby nevahali Anglosasi vyuzit :D A nielen ich, aj pre takeho Barbieho nasli anglosaske mozgy vyuzitie :D
opto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 685
Dátum registrácie: St 21. Sep, 2022, 16:02

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa opto »

Zo všetkým čo si napíasal absolútne súhlasím a dovolil som si zacitovať tú najpodstatnejšie časť odpovede na moju otázku/zamyslenie sa .
dendroid napísal: Pi 09. Jún, 2023, 22:53 Cinania spojili kapitalizmus s diktaturou a drilovanim svojich potomkov odmalicka a kradnutim technologii. A azijskou pracovitostou. :D
Jediné v čom by som si dovolil polemizovať je zbližovanie resp. podľa teba nezbližovanie izmov na zemeguli .
Je to totiž podľa mňa v rozpore s celosvetovou globalizáciou.
Ale práve polemika prináša pravdivejšie a presnejšie odpovede.

Dúfam že " V demokratickej zóne pribudne obmedzenie bezbrehej lenivosti a bezbrehého práva osobnosti" aspoň do času kým všetci ľudia nebudú schopní správne fungovať v tak príliš voľnom prostredí.

To že si želám aby v nedemokratickej zóne pribudli aspoň základné ľudské práva snáď nemusím ani zdôrazňovať.
Ale opäť musia byť v zhode so schopnosťami ľudí ich správne využívať nie zneužívať.
Ináč zatiaľ sa mi javí že už aj západ to pochopil.
...................
Ešte pridám zamyslenie nad tým kto je viac ochotný zabíjať/bojovať .
Ochota zabíjať človeka nesúvisí s IQ ale skôr s EQ a to sa dá chvalabohu zlepšiť v krátkom čase tj. v priebehu jednej generácie .

"Stabilní IQ vidíme již u šestiletého dítěte.IQ se alespoň částečně geneticky předurčuje a v průběhu života se dá jen omezeně zvýšit pomocí různého cvičení. Naopak EQ není předurčeno geneticky a ovlivnit jej můžeme výchovou. Emoční inteligence umožňuje ovlivňovat touhy, vášně a emoce jedince"

Myslím si že nová generácia v Číne má EQ o trochu väčšie ako v Rusku a zároveň vyššie IQ vodcov.
Preto verím/dúfam že sa do vojny nezapoja.
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5869
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa wingo »

Veľa som čítal o obnovených ruských "zadržiavacích" útvaroch za prednou líniou na štýl WW2, tak ako tie z WW2 aj tieto som bral s rezervou, možno to je pravda na úsekoch kde poslali na frontu väzňov. Po zhliadnutí tohto začínam veriť že Enemy at the gates nie je hyperbola, ale dokumentárny film...
https://twitter.com/Mazepa67/status/166 ... 70241?s=20
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12258
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa mp3turbo »

zaujimalo by ma, preco ti ktori sa vracali nestrielali na tych ktori ich zahanali naspat. Nemali cim ? Nebolo ich viac ?

"svojich nebrosajem" v praxi.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Gumkac
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1976
Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
Bydlisko: bratislava - DL

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa Gumkac »

pretoze s tym neratas. utekas pred strelbou za chrbtom a neratas ze proti tebe vyjde spod stromu niekto so zbranou a bude ta hnat naspat. Z toho zaberu to vyzera, ze ti 7mi ci kolki sa ledva tackaju (ten posledny sa zda sa drzi za brucho), mi to pride akoby prezili granat niekde blizko pri nich a su z toho otraseni (mozno dropnuty z toho dronu co ich nahrava). Ten prvy vyzera ze zhodil prilbu a siel k tomu vojakovi asi s tym ze chce pomoc. Taktiez by ta odsudili, kedze by sa asi prevalilo, ze si zabil vlastneho. ti co ich hnali naspat z toho nic nebudu mat, lebo strielali do "vlastizradcov", este dostanu od Putina uznanie, ved vieme ako to v rusku chodi.
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12258
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ale tak isteze, medaila musi byt.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 2236
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa _Mato_ »

https://informnapalm.org/ua/stefan-harabin/

Vi-taz pre-zi-dent-skych vo-lieb v praxi.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5869
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa wingo »

Dá sa prepnúť aj priamo na český preklad.
https://informnapalm.org/cz/nova-fakta- ... bina-s-rf/

Že je ruský agent som tak trochu tušil, ale je tam aj iná zaujímavá info že Harabin im poskytol spis a Rusi následne začali vyvolávať nátlak priamo na osobu vyšetrovateľa.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12258
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa mp3turbo »

africki diktatori - vsetci z nich kupuju ruske zbrane a su rusky orientovani, napr. prezident Juhoafrickej republiky, Zambie a Senegalu - prisli do Kieva diskutovat ako ukoncit tuto specialnu vojensku cirkusiádu.

Co spravili Rusi ? Bez problemu poslali sest kindzalov a dalsie rakety na Kiev.


Someone knows how to make - and keep - friends. Teraz ma ale napadlo, ze to vlastne mohol byt len privitaci ohnostroj.


V zaplavenych oblastiach rusi samozreme strielaju na "ukrajinsku armadu" ktora sa evakuuje z tych domov. Napriklad dnes umreli 4 osoby (v noci zomrel manzelsky par) plus dalsie dve zeny (69 a 84 rocna) su vazne zranene. Vojenske ciele ako vyšité.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6849
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(39)

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa stefan222 »

takym tempom ta vojna ozaj skonci dalsie leto alebo vystrelia atomovku. uz dnes pouzivaju t-54 tanky. a nane tanky nane vojna. a tie.uz im zrejme dochadzaju. teda zbozne prianie
hry- ps5
doma-HP probook
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12258
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa mp3turbo »

Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 3673
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa dendroid »

Este ze Ukrajinci maju tankov na rozdavanie. Takym tempom to skonci o niekolko rokov. Dalsim prevratom v Rusku. Alebo dojde trpezlivost Ukrajincom doma a prinutia sadnut politikov k rokovaciemu stolu. Alebo nieco medzi. Patovy konflikt. Ani jedna strana nema na to zvitazit a zapad nechce zjavne konflikt eskalovat. Este malo krvi pretieklo, aby si Rusi pripustili taku hanbu a stiahli sa. Alebo aby sa Ukrajinci vzdali svojho uzemia. O jednom nepochybujem, bratia Rusi sa tak skoro o nejake vojenske riesenie po tomto fiasku nepokusia. Susedia sa zjavne velmi bat nemusia.
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5869
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa wingo »

Boli nejaké prieskumy a drvivá väčšina Ukrajincov bola proti územným ústupkom Rusku, takže aktuálne verejnosť skôr tlačí politikov opačným smerom.
90% proti v septembri 2022: https://www.reuters.com/world/europe/ne ... 022-09-15/
10% za územné ústupky prieskum tento mesiac: https://news.yahoo.com/over-80-ukrainia ... 00569.html

A že Rusko si po porážke dlho na nikoho nedovolí? Tým by som si taký istý nebol. Budú chcieť sebe aj všetkým okolo dokázať že to bola výnimka a vybijú si zlosť na niekom slabšom a všade budú tvrdiť že udatne bojovali proti celému NATO inak by vyhrali (už teraz to tvrdia že chudáci sami udatne bojujú proti presile celému NATO).

Západ eskaluje, ale strašne pomaly. Na začiatku sa posielali prilby a humanitárna pomoc, tí odvážnejší poslali ručné zbrane. Teraz je už prakticky dohodnuté že budú aj F-16 pravdepodobne ešte tento rok. Ak toto nie je eskalácia tak už fakt neviem čo. Len tie počty sú moc malé, ale to je aj tým že Európa sa prakticky odzbrojila lebo neverila že Rusi rozpútajú veľkú vojnu v Európe a Američania sa nechcú zapojiť naplno aby mali silu pôsobiť odstrašujúco pre Čínu nech si nedovoľuje na Taiwan. Smutné je že keby sa všetko toto poslalo už na začiatku Ukrajinci by Rusov už vyhnali aj z Krymu, hnali by ich ako z Charkova kde nemali kvôli chýbajúcej mobilizácii žiadne rezervy. Ale že to trvá tak dlho a počty sú tak malé tak Rusi mali čas mobilizovať a vybudovať opevnenia.

Edit:
Inak odporúčam tohto chlapíka, Tom Cooper, snaží sa dosť triezvo opisovať situáciu a nebojí sa kritizovať kohokoľvek o kom si myslí že robí chyby, či sú to Rusi, Ukrajinci, Američania, Európski politici... v poslednom príspevku si dokonca sám sype popol na hlavu a uznáva že Rusom tie bezhlavé útoky s obrovskými stratami predsa len pomohli aj keď si to predtým nemyslel, zastabilizovali front a zabránili Ukrajincom zaútočiť skôr než sa Rusi zakopú a vycvičia rezervy.
https://substack.com/profile/137222197-sarcastosaurus
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6849
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(39)

Re: UA konflikt

Príspevok od používateľa stefan222 »

lenze oni ziadne rezervy nestihli vycvicit. tam kapu po stovkach a rusi tisko mpbilizuju za behu online formou a nicia si dementi praco schonych muzov. zaraz budu zeny s detmi vo fabrikach. dobry vojak je ready za rok. nie za polrok. mne nenormalne serie ako sme im mohli uz skor poslat kadeco. sak uz len himars im ako pomaha. a taki tankista/pilot nevycvicis ani za rok. tam toto neviem odkial budu brat. nato tanky preziju xy striel a min ale ruske sroty su ako.mikrovlnka a tankista sa usmazi vo vnutri a zas povedzme si kolko z nas ma len vodicak na C. mozno skilex. kamos na logistike stale vravi ze soferov im stale treba. ze dakto dostame pusku a voe strielat je krasne za polroka ale to vie aj Ua. detaily rozhodnu vojnu, resp ja stale verim ze rus uz prehral ale len kope jak svina na porazke. ale vie ze konec sa blizi. joj uz aby zgegol zmrd plesaty
hry- ps5
doma-HP probook

Návrat na "Debata o všetkom"