Všeobecná diskusia II
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Re: Všeobecná diskusia II
To je super. Tolko dava dizel v meste
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
ked bolo tak, ze zena nastartovala, presla o ulicu dalej do obchodu/skolky pre maleho, co mame hadam 2km, tak sa to ustalilo na 10.5l, aktualne to vsak pekne kleslo ako sa jazdi medzimesto, nejake dialnice a pod... v kazdom pripade som ratal s tymi 10-11l, cize super. lexus mi zerie kombinovane cca 8.3l a to je super truper japonsky hybrid...
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ve KE sa jazdi velmi agresivne. Tu sa prakticky neda ist na spotrebu, lebo zacnes brzdit premavku. Blikanice a trubenice poslednu dobu mavam na impreze, ked predbieham. Nejak sa ludia boja, ze to nestihnem lebo co, pritom nepredbieham tak aby som tych oproti obmedzil.SKiLEX napísal: ↑Po 19. Jún, 2023, 23:02 Aspon po vychode co jazdim, tak sa mi zda ze sa v KE jazdi o dost rychlejsie a agresivnejsie ako inde
Ak v takom PO idem priemernou kosickou jazdou(cize tak +20-50 tacho nad limit, pruhy vyuzivame az do konca atd.) tak vo spataku vidim blikajuce dialkove/zdvihnute ruky
Ak tak idem niekde vo vranove/bardejove a podobnej diere, tak sa otacaju este aj chodci na chodniku.
Potom dojdes do KE, prejdes okolo radaru 72 GPS na 50tke a ani ta nezastavi lebo mera az od 70 vyssie aby nemusel zastavovat kazdeho
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
inac to dsg mi pozrie neaky expert v kostolanoch pri KE pondelok tam idem tak drzte palce.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Ale zase sa nejde nikto poskladat z toho ze musel kvoli tebe kusok pribrzdit, pustit ta pri zmene pruhu atd... Ak je kolona, auta sa pekne pustaju aj z vedlajsej. Za posledne roky som mal v kosiciach na ceste jeden jediny konflikt, aj to s presovcanomscream napísal: ↑Ut 20. Jún, 2023, 14:31 Ve KE sa jazdi velmi agresivne. Tu sa prakticky neda ist na spotrebu, lebo zacnes brzdit premavku. Blikanice a trubenice poslednu dobu mavam na impreze, ked predbieham. Nejak sa ludia boja, ze to nestihnem lebo co, pritom nepredbieham tak aby som tych oproti obmedzil.
Za to presov... kusok castejsie Najradsej mam to ich radenie v kolone typu:
A samozrejme hejty ked ich obehnes. Idealne ked to nejaky kripel zaspuntuje aby sa cez ten volny nedalo obehovat Vtedy mam chut znemoznit mu dalsiu jazdu.
tiez tie zipsovania nechapem
malokedy to ludia potiahnu az na koniec, co ich to v tych autoskolach neucia?!
malokedy to ludia potiahnu az na koniec, co ich to v tych autoskolach neucia?!
ved v tom rade tam stoji aj autoskola...
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Ved treba jazdit bezpecne.. Napr. zastat hned na zaciatku pripajacieho pruhu a potom sa do priebezneho pohnut z nuly nejakemu stastnemu vyhercovi, ktory ide 90-130 podla typu cesty.. A este nezabudnu zatrubit, ked ich cez ten pripajaci predbehnem (pri pripajani, nie z priebezneho)..
Spoiler: ukázať
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Neznalost pripajacich pruhov nie je len vysada vychodu. A kedze v BA jazdi kopec ozajstnych bratislavcanov (tj. ti, co kazdy piatok vytvoria zapchu smerom von z BA), tak za tie dlhe roky jazdenia si dovolim tvrdit, ze extremne malo ludi na Slovensku vie jazdit v zipse a pripajacom pruhu.
Kazdy sa len tlaci do druheho pruhu na zaciatku, idealne este ked ani nezacala prerusovana ciara. Pripadne tam ide 20 km/h a vyckava, kto by ho tak pustil. Samozrejme s kolonou za sebou a prazdnym pruhom pred sebou. Ja nechapem, co je take tazke na dvoch jednoduchych pravidlach:
1) Pripajam sa na konci pripajacieho pruhu
2) Do druheho pruhu sa radim v rovnakej rychlosti
Na to netreba vysoku skolu. Vzdy, vzdy, vzdy ked chodim cez mosty, tak tam vidno dementov, co tam brzdia, snazia sa zaradit na zaciatku pruhu, za nim brzdia auta, vedla neho brzdia auta, aby ho pustili a podobne. Kebyze kazdy ide na koniec pripajacieho pruhu, tak ta kolona sa hybe minimalne 2x rychlejsie.
Kazdy sa len tlaci do druheho pruhu na zaciatku, idealne este ked ani nezacala prerusovana ciara. Pripadne tam ide 20 km/h a vyckava, kto by ho tak pustil. Samozrejme s kolonou za sebou a prazdnym pruhom pred sebou. Ja nechapem, co je take tazke na dvoch jednoduchych pravidlach:
1) Pripajam sa na konci pripajacieho pruhu
2) Do druheho pruhu sa radim v rovnakej rychlosti
Na to netreba vysoku skolu. Vzdy, vzdy, vzdy ked chodim cez mosty, tak tam vidno dementov, co tam brzdia, snazia sa zaradit na zaciatku pruhu, za nim brzdia auta, vedla neho brzdia auta, aby ho pustili a podobne. Kebyze kazdy ide na koniec pripajacieho pruhu, tak ta kolona sa hybe minimalne 2x rychlejsie.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Pacifica : a teraz si skuste predstavit, ze by to jazdilo za 9 plynu. Cize lacnejsie nez Fabia 1.0i ktoru si strci medzi stredne a zadne sedacky.
Hmmm. Minule sa hrozne cudoval chlapcisko z volant.tévé ze Eskaláda jazdi lacnejsie nez Mercedesove gé-el (ktore sa takisto na plyn prerobit neda - predstavte si ze tu Eskaladu preklopia na LPG...)
Kolega na Karavelle 2.0tédéí 140kW cize dvojslimákturbo jazdi za desat. Okej asi nemaju uplne rovnake trasy s panom dochtorom na Pacifice ale...
hnusne užrané americke opachy fuj. No tak sa cudujte aj nadalej.
Hmmm. Minule sa hrozne cudoval chlapcisko z volant.tévé ze Eskaláda jazdi lacnejsie nez Mercedesove gé-el (ktore sa takisto na plyn prerobit neda - predstavte si ze tu Eskaladu preklopia na LPG...)
Kolega na Karavelle 2.0tédéí 140kW cize dvojslimákturbo jazdi za desat. Okej asi nemaju uplne rovnake trasy s panom dochtorom na Pacifice ale...
hnusne užrané americke opachy fuj. No tak sa cudujte aj nadalej.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ja som dnes dizel potesil jazdou kosice - ubla - kosice a konecne tam vidim 5.1, je to rozdiel od mestskej prevadzky.
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
Minule som si pozeral Pacificy len tak z dlhej chvile a zistil som, ze jeden chlapik z nasej ulice jeden kus predava:
https://auto.bazos.sk/inzerat/151933682 ... imited.php
Ta cena mi vsak pride pomerne dost mimo, vy si co o tom myslite?
https://auto.bazos.sk/inzerat/151933682 ... imited.php
Ta cena mi vsak pride pomerne dost mimo, vy si co o tom myslite?
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
k tym zaradovacim pruhom. problem nie su len v lavo, co sa pripajaju, akoze je prakticky fuk, ci sa pripaja v zadu, alebo v predu. Ak by sa pripajal na konci, aj tak by po case doslo ku naplneniu laveho pruhu.
Problem je, ze jazdci v pravo nevedia o povinosti umoznit sa zaradit vozidlu v lavo z pripajacieho pruhu. Namiesto toho, aby trochu spomalili a vytvorili priestor pripajaciemu vozidlu, idu natlaceny na kufri za autom pred nim. Ten co sa pripaja, castokrat nema sancu sa plynulo pripojit a je nuteny zabrzdit na 0
Problem je, ze jazdci v pravo nevedia o povinosti umoznit sa zaradit vozidlu v lavo z pripajacieho pruhu. Namiesto toho, aby trochu spomalili a vytvorili priestor pripajaciemu vozidlu, idu natlaceny na kufri za autom pred nim. Ten co sa pripaja, castokrat nema sancu sa plynulo pripojit a je nuteny zabrzdit na 0
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Tak zase striedave radenie (zipsovanie) nie je automaticke, tiez ma svoje podmienky.. Ked niekto prifrci v lavom a mysli si, ze ti vpravo mu musia automaticky dat prednost, myli sa..
Spoiler: ukázať