Ano, upravil som to.. Lebo potom sa debata rozbehla vseobecne a tam to vobec nie je take jasne..
Všeobecná diskusia II
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Re: Všeobecná diskusia II
Spoiler: ukázať
Hej, ak to nie je kolona tak vlavo si moze prifrcat kolko chce a ma smolu.
Ale moje znenie je stale aktualne, a za tym si stojim vid https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2009/8/
Ale moje znenie je stale aktualne, a za tym si stojim vid https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2009/8/
ITX >>> ATX
- michalesku
- Používateľ
Tak mi zvyrazni, kde sa v Tvojom citovanom zneni spomina ta kolona, ktora tam pribudla..Miso122 napísal: ↑St 21. Jún, 2023, 09:25§ 10 (10) 8/2009 Z.z. napísal:Tam, kde sa jazdné pruhy v jednom smere jazdy zbiehajú, vodič idúci v priebežnom jazdnom pruhu je pri súbežnej jazde povinný umožniť vodičovi prvého vozidla nachádzajúceho sa v jazdnom pruhu, ktorý sa zaraďuje do priebežného jazdného pruhu, preradenie do priebežného jazdného pruhu, ak ten dáva znamenie o zmene smeru jazdy. Vodič pri zaraďovaní sa do priebežného jazdného pruhu pritom nesmie ohroziť vodiča jazdiaceho v priebežnom jazdnom pruhu.
Moja chyba, odstrihol som zaciatok "Ak je pri súbežnej jazde..."
ITX >>> ATX
- michalesku
- Používateľ
Hej, ono to potom dost ludi berie automaticky a ako som uz uplne na zaciatku pisal, take automaticke to nie je.. Pri kolone ano, o tom pisal aj scream aj Ty..
Toto je podobne vdacne miesto.. Ked je kolona, idem v lavom az dopredu a vacsinou je poslednych 200 metrov prazdny.. Ked sa ide priebezne a mam v pravom tempomat na 59 tacho, tiez sa najdu umelci, ktori sa idu pretlacat s betonom a mojou lokomotivou..
https://www.google.sk/maps/@48.5673182, ... ?entry=ttu
Toto je podobne vdacne miesto.. Ked je kolona, idem v lavom az dopredu a vacsinou je poslednych 200 metrov prazdny.. Ked sa ide priebezne a mam v pravom tempomat na 59 tacho, tiez sa najdu umelci, ktori sa idu pretlacat s betonom a mojou lokomotivou..
https://www.google.sk/maps/@48.5673182, ... ?entry=ttu
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
borci, v Graz pri letisku niekde parking by ste vedeli odporucit? tak na 11/12dni, na dofcu premyslame z graz letiet a na letisku 107e si pytaju
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Nikto z lava prednost nedava. Dava prednost jedine vtedy ak nie je jasne, ktory pruh je priebezny. V 99% pripadoch to ale zrejme je a v 98% oznacene minimalne znackou zuzenia konkretneho pruhu.. je sum a fuk ci je priebezny lavy a zuzi sa pravy...pustas prveho ktory ma pred sebou zuzenie aj ked si v lavom priebeznom aj pravom priebeznom.michalesku napísal: ↑St 21. Jún, 2023, 11:31 S tou kolonou je to dost podstatny rozdiel v pripade skodovej udalosti alebo dopravnej nehody.. Ty si odcitoval stare znenie, ktore tu kolonu neobsahuje..
Ano, v pripade kolony je to jasne, ale ak idu auta priebezne, ten zlava dava prednost..
A to, ze nesmies ohrozit, neznamena, ze nemozes obmedzit, ked niekto trucuje.
Kolona, subezna jazda, vsade to plati rovnako.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Mate skúsenosti s touto srandou?
https://q-parts.sk/profi-sada-na-renova ... -pro-d7900
Dal som prebrúsiť a preleštiť svetlomety. Je to určite lepšie ako predtým a chalan odporučil ešte "aladinovu lampu" predpokladom že myslel niečo takéto. Videl som to v minulosti už par krát na videách. Reálna skúsenosť niekto?
Dal som prebrúsiť a preleštiť svetlomety. Je to určite lepšie ako predtým a chalan odporučil ešte "aladinovu lampu" predpokladom že myslel niečo takéto. Videl som to v minulosti už par krát na videách. Reálna skúsenosť niekto?
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
arv to pouziva, ale ak by to nebolo ok asi by s tym nerobil.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ja som uz mal robene aj robil zopar svetiel. Aldina som teda neskusal ale po poctivom prelesteni su svetla ako nove.zodiaq napísal: ↑Št 22. Jún, 2023, 07:13 Mate skúsenosti s touto srandou?
Ked na to nedas kryci lak s UV do pol roka mas svetla opat zlte.
Pri aladinovi pozor na vypary, treba to robit s maskou.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Pravé že nie su ako nove, majú už aj par hlbších škrabancov, ale že lampa by mohla ešte trocha pomôcť.
Aký kryci lak by to mal byt? Pozeral som nejaké ochranne keramické prípravky. Nemám s tým skúsenosti.
Aký kryci lak by to mal byt? Pozeral som nejaké ochranne keramické prípravky. Nemám s tým skúsenosti.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ulicku z 200+ aut nevytvoris na zacutie hukacky spontanne tak aby sanitka presla. To je sice pekne hladat win win, ale logika je jasna, ulicka ma byt pripravena, nie sa tvorit.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
presne tak, ale niektori to nechapu. Musia zazit extrem, aby im to docvaklo. A ked dojde bohuzial k najhorsiemu, tak soferi sa budu ohanat zakonom a teoriou o moznom defekte. Urcite vtedy budu mat presne pre tieto slova pochopenie.
Ale nejde len o zachranku, ale napriklad aj hasicov, co idu na zasah
Ale nejde len o zachranku, ale napriklad aj hasicov, co idu na zasah
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Ono teoria je pekna vec, ale ked dostanes defekt z tych nasich uzasnych krajnic a potom si ho zaplatis a bude ta to stat hodiny casu, budes mat k tomu kusok iny postoj.
Nehovorim ze netreba robit ulicu, ale zase ist celym autom po krajnici je take.. a hlavne ked tam nestojis hodiny len sa posuvas 1km/h.
Nehovorim ze netreba robit ulicu, ale zase ist celym autom po krajnici je take.. a hlavne ked tam nestojis hodiny len sa posuvas 1km/h.
.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Su krajnice a krajnice. Ja som spominal diskusiu ohladne istej okresnej ceste, kde su krajnice vyborne a nie je problem aj 1m za krajniciou. Nie je rozbita ani nic. Tu nevidim problem vytvorit ulicku
Potom je cesta ako napriklad Kremnicke Bane, kde budes chodit 0,5M od krajnice, lebo je tak rozdrbana, ze sa proste pri nej drzat neda. A vobec sa neda zajist za krajnicu.
Stiv, ja viem ze dnes nie je v mode nosit v kufri rezervu, ale radsej len pravnu sadu, ktora je nepouzitelna na vacsi defekt, alebo rozdrbanu boznicu na gume. Ak bu ju ale ludia nosili, tak drviva vacsina defektov je opravena behom par minut, max by sa muselo odtiahnut auto na prve parkovisko, kde by bolo mozne rezervne koleso nahodit.
Potom je cesta ako napriklad Kremnicke Bane, kde budes chodit 0,5M od krajnice, lebo je tak rozdrbana, ze sa proste pri nej drzat neda. A vobec sa neda zajist za krajnicu.
Stiv, ja viem ze dnes nie je v mode nosit v kufri rezervu, ale radsej len pravnu sadu, ktora je nepouzitelna na vacsi defekt, alebo rozdrbanu boznicu na gume. Ak bu ju ale ludia nosili, tak drviva vacsina defektov je opravena behom par minut, max by sa muselo odtiahnut auto na prve parkovisko, kde by bolo mozne rezervne koleso nahodit.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)