Vreckovy jednorucny nozik.

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Mumaq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34

Re: Vreckovy jednorucny nozik.

Príspevok od používateľa Mumaq »

Mna by nenapadlo vytiahnut noz z auta na cloveka... na to tam mam teleskop.
BTW treba s niecim pomastit tu avispu? velmi tazko sa otvara a velmi tazko sa odklapa poistka... nieje to take smooth ako na videach. jednu vec vidim v ciernej matnej uprave, ta trosku drie, ale tak zase neexistuje, zeby som mal problem to otvorit a zatvarat s palcom... v podstate otvaram skoro dvoma rukami a zatvaram stale dvoma rukami.
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

daj tomu par desiatok otvoreni a dobre bude.
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa stanomx »

Jednoduska napísal: Pi 04. Aug, 2023, 15:35 Idete na to zle, treba cloveka vyviest z miery. Uz par rokov nosim velke ruzove dildo pod sedadlom, ak niekto bude nervozny ponuknem mu s tym po pysku. Zatial som nemusel pouzit...
objednavam aj ja :D
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

A to ti ludia veria ked im takto vysvetlujes preco mas rusove dildo v aute?
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Nie je to bezna tema ale ked uz ste tu zacali o bodani ludi prislo mi vhod ponuknut alternativu :)

Stalo to okolo 80 eur (pytal som najvacsie co maju) a jest to nepyta. Raz z toho bude vtipna situacia. Je to ohybne zmesti sa do priehradky pod sedadlo.
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

Ale ja by som pre to nemal ine pouzitie :D

Ja som nekonfliktny typ ale uz som sa zas pobil a ked natrafis na psychopata, tak je to all in. Ked skoncis na jiske, tak uz ti je jedno, ci by si siel sediet alebo nie.

A dnes uz aj na slovensku je kadejaka haved, byt v ohrozeni rodina, tak to dam all in bez ohladu na nasledky pre mna.

V kazdom pripade teleskop znie dobre, ked to tak poviete aj ked najskor je to z pohladu zbrane posudzovane podobne ako kudlicka :D
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Je to posudzovane rovnako ako kudlicka. Ale je o dost jednoduchsie tym cloveka nezabit a zaroven sposobit mu zranenie ktore ho vyradi hned(To ze si mu v ruke odseparoval nejake tie kosti je pri braneni o dost efektivnejsie ako to ze za polhodinu vykrvaca).

Tak ci tak ho vpodstate nemozes pouzit ak on na teba neutoci tiez so zbranou(tehla/striekacka/palica/noz/whatever) alebo nie je na prvy pohlad ovela ovela silnejsi.
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

No s nozom ked ides na istotu musis mierit na krk. Ked taka situacia nastane ani sam neviem ako sa zachovam. To mozog pracuje v inom rezime. V kazdom pripade uz som zazil situaciu, ze ja na zemi a styria na mne. To ti trosku prestavi hodnoty pri konflikte. Na stastie to uz su roky.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
Mumaq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Tak nakoniec som neodolal a objednal som aj RAT I-A
Je to v podstate to iste, len uplne ine :D

Avispa je EDC ako vysity, lahucky, tenky noz s paradnou ruckou, ktora netrha nohavice, avsak je skor "do mesta"...

Rat I je zase "much more sturdy", hrubsi, pevnejsi, aj cepel mam pocit, ze je sirsia, AVSAK na denne nosenie sa mi nehodi, kedze je tazsi a ten G-10 material drie riadne latku pri vkladani a vytahovani z vrecka. Do lesa na tvrde zaobchadzanie by som mu veril viac.

Cena: Avispa D2 - 53€ https://www.knifestock.sk/brk-esee-avis ... 02b-p54877
Rat I-A AUS8 - 74,50€ https://www.knifestock.sk/ontario-rat-i ... 870-p34053

Tolko moje dojmy, kludne sa pytajte, ak mate niekto nejake otazky :)

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

och to preco si kupil ratku s touto blbou poistkou :D
Mumaq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Pretoze je to automat - vyskakovacka a ta poistka aj tak jaksi nefunguje. Nechcel som dva noze rovnake.
SAJBAMA
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Apr, 2009, 11:52

Príspevok od používateľa SAJBAMA »

To bude unpopular opinion, ale budem sa držať toho, že to nie je úplne EDC ale nožík "do auta" čo bude v aute šľahnutý v kuse...

Pokiaľ hľadám utility tak proste hocičo s pevnou čepeľou, rozumný pevný nôž okolo 10cm sa dá ešte stále v prípade potreby veľmi jednoducho nosiť skryto.

Pokiaľ s autom cestujem aj mimo SVK alebo CZ, tak najbezpečnejší je proste malý lacný - nie jednoručný Victorinox...

Pretože s ním nemajú nikde problém, či už v Nemecku, Belgicku, Švajčiarsku a pod. Na občasné huby, a natretie paštéky to určite stačí.
Ja by som rád nosil v aute Microtech, ale môže byť tak doma, lebo zrovna OTF nie je moc obľúbené v EU, a cestou cez DE za to môžem dostať rok basy :rofl: Rovnako bude prúser keby ma zastavia s vyššie spomenutými nožmi, ktoré sa dajú otvoriť jednou rukou, a majú auto poistku, pretože sú illegal to carry...

Za mňa ešte obľúbený kandidát čo mám v jednom z áut a tu nezaznel tu je Rescue Tool, keď už to mám mať teda v aute.
Obrázok
Otvára sa jednoručne, a hoci sa nechystám rezať pásy a vybíjať okná, tak práve v tom aute by sa to mohlo hodiť ;)

Významný moment je to, že aj v prípade kontroly príslušníkmi to nepôsobí ako "zlý čierny ofenzívny útočný nôž", ale je to Rescue tool, dokonca mi to prešlo aj v tom DE kde by nemalo...

Normálne keď to tu čítam tak sa bojím ísť na Východ, nachystané po ruke nože teleskopy všetko :D

K aspektu používania noža ako defenzívnej zbrane pri konfrontácií na ceste... Nôž je vynikajúca zbraň ale hlavne pri ofenzívnom použití, a prúser je že s ním pôjde docela jednoducho niekoho zabiť, a na to netreba ísť len po krku, femorálna artéria bude tiež rýchlejšia ako sa zdá, a rovnako treba bodať s dávkou entuziazmu, aby to prešlo hrudným košom, potom je ten zastavovací účinok rýchlejší :rolleyes:

Chalani ako nie v zlom, ale jediná rozumná rada, čo tu zaznela, bola utiecť, a toho sa treba držať.

Jedna vec je sa postrkovať alebo dostať jednu dve po papuli a rozchodiť to, a druhá je použitie zbrane, a to je jedno či to je nôž alebo teleskop alebo hocičo iné.

Je to zaručený recept na prúser. Ono tých držiteľov ZP zase nie je tak málo, aby sa ich nedalo v takomto prípade stretnúť, a ako náhle na niekoho vytiahnete nôž alebo teleskop aby ste ho "schladili" tak realisticky na druhej strane môžu nasledovať 2-3 guľky do hrude, a to je ako dosť blbé si myslím, bola by Vás škoda...
Workstation: HP Z230- i7 4770, 16gb DDR3, GTX 960, SSD RAID 2x256GB, 3x HP 24" LCD
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Tak ono uz aj to davanie po hube je brutalne rizikove. Ved aj v tom uplne idealnom pripade mas z toho 3dni spuchnute ruky a nasledujuci tyzden rozmyslas nad tym ci typek nesiel na policiu co ta automaticky bude stat desiatky hodin casu a trojcifernu sumu za pravnika.

A to je ideálny prípad, ked si sa len branil, polahky si vyhral, nijak vazne si mu neublizil a nikto nesiel na policiu.

Vsetko ostatne je ovela vacsi pruser. Neexistuje dovod to podstupovat ked existuje ina moznost.
Mumaq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ja tomu nerozumiem...

poziadal som si o radu ohladom kupy nozika a vy tu idete robit psychologicke profilovanie buduceho nasilnika a vraha... Ta co vam sulozi? To co su za otazky?

Nepaci sa mi, kam sa tato debata ubera a nerozumiem tomu preco...

Aby som bol k teme, ten Rat 1A s vyskakovanim asi vratim, kedze na nom nefunguje poistka a objednal som si klasicke cierne Rat I a Rat II a jeden z nich vratim, zajtra spravim dalsi report, ked mi dojdu ohladom velkosti, tvaru, kvality atd.
https://www.knifestock.sk/ontario-rat-i-on8848-p34045
https://www.knifestock.sk/ontario-rat-ii-on8860-p34049

BTW Avispu nosim uz 2 tyzdne do prace a zatial som ju pouzil asi u kazdeho zakaznika ci uz na: rezanie izolacky, odblankovanie ftp, skracovanie mikrotrubicky, strihanie optiky-kevlaru... Ked mi dojde Rat II, tak tu avispu vymenim, kedze aj tak je trosku vacsia
Mumaq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

SKiLEX napísal: Pi 04. Aug, 2023, 21:01 daj tomu par desiatok otvoreni a dobre bude.
Mal si pravdu, jeden vecer som sa s nim pobavil, otvoril 100-200x a uz ide ako po masle. Vadila tam ta farba na cepeli. Gulicka si vyrezala cestu vo farbe a uz to ide paradne.

Návrat na "Debata o všetkom"