..:: Aku naj knihu ste citali ??? ::..
- A2C
- Ban
- Dátum registrácie: So 17. Jún, 2006, 02:00
No tak Shakespear - Hamlet ma celkom chytil ale potom Romeo a Julia no nic moc ani som nedocital po prvej kapitole som to vzdal a samozrejme Pottera 1-5 ,6 sa mi este nedostala do ruky ten Davinciho Kód niekedy skusim, chcem skusit aj knihu Gejsa no niak nemam cas (zevraj je to pecka) no a este Sen noci svatojanskej by som chcel precitat
podpis zmazany administratorom za hrube porusenie pravidiel
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
autor neznamy, kniha co sa davala ku hre GOOKA darmo, precital som zopar krat
dalej este Warcrafta - Den draka a uz mam doma aj dvojku, len sa na nu zatial chystam, cakam na nejaku zakernu chorobu kedy znova zalahnem aspon na 3 dni do postele a budem si to moct v klude vychutnat tu nadheru.
nad tolkienom uvazujem ale no nemam odvahu a uz som potahal aj knihy od T. Pracheta na ktore brusim zuby
dalej este Warcrafta - Den draka a uz mam doma aj dvojku, len sa na nu zatial chystam, cakam na nejaku zakernu chorobu kedy znova zalahnem aspon na 3 dni do postele a budem si to moct v klude vychutnat tu nadheru.
nad tolkienom uvazujem ale no nemam odvahu a uz som potahal aj knihy od T. Pracheta na ktore brusim zuby
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Ja odporucam knihu OSUDY LIDSKYCH SPOLECNOSTI (cital som cz verziu, neviem ci je aj sk) od Jareda Diamonda. Knizka je to hruba ale zato poucna .
V kratkosti je tam rozoberane preco rozne spolocenstva ludi produkuju menej, kto koho vyhladil a ako, kto koho asimiloval, preco choroboplodne zarodky ovplinuju spolocensky rozvoj, kto kolko sekier vyprodukoval v minulosti a ako to ovplivnilo dianie, uroven inteligencie roznych spolocenstiev, ...
Ma aj dalsie knihy ale k tym som sa este nedostal, snad inokedy ...
+Tøeti simpanz
+Preco mame radi sex?
V kratkosti je tam rozoberane preco rozne spolocenstva ludi produkuju menej, kto koho vyhladil a ako, kto koho asimiloval, preco choroboplodne zarodky ovplinuju spolocensky rozvoj, kto kolko sekier vyprodukoval v minulosti a ako to ovplivnilo dianie, uroven inteligencie roznych spolocenstiev, ...
Ma aj dalsie knihy ale k tym som sa este nedostal, snad inokedy ...
+Tøeti simpanz
+Preco mame radi sex?
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)
- PROMETHEUS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
- Ledy
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Júl, 2005, 20:00
Tak co sa tyka knih tak na to treba fakt cas, ja osobne keD sa uz do niecoho vrhnem tak to je vacsinou z 3och dovodov:
1. Pomaha mi to pochopit urcite veci (Filozofia, psychológia ...).
2. Rozsiruje to moje znalosti o nejakej problematike (História, politicke vedy, literatura faktu ...).
3. Ma to zaujimavy priheh alebo su to memoare niekoho zaujimaveho (Fantasy, sci-fi alebo aj obycajna literatura opisujuca fiktivnu alebo skutocnu udalost pripadne osobu).
Nuz a co take som cital? Napriklad Nietzscheho, Tak vravel Zarathustra - ta kniha je pecka, ale treba to citat po nemecky a vediet to aj pochopit. Sice som nemcinar ale aj mne to dalo zabrat.
Doma mam Zamarovskeho komplet zbierku, este 3-4 knihy a docitam.
Z fantasy som samozrejme cital Pana prstenov vsetko co vyslo (po anglicky).
Pokial ide o literaturu faktu, skuste si precitat nieco od Solzenicyna.
Este dotaz: Ja osobne radsej citam knihy v povodnom jazyku, v ktorom boli napisane. Podla mna osobne je to podstatne vacsi zazitok ako citat veci z prekladu. Preklad sice moze byt dobry, ale casto nie je a aj keD je tak originalu sa to malokedy vyrovna.
1. Pomaha mi to pochopit urcite veci (Filozofia, psychológia ...).
2. Rozsiruje to moje znalosti o nejakej problematike (História, politicke vedy, literatura faktu ...).
3. Ma to zaujimavy priheh alebo su to memoare niekoho zaujimaveho (Fantasy, sci-fi alebo aj obycajna literatura opisujuca fiktivnu alebo skutocnu udalost pripadne osobu).
Nuz a co take som cital? Napriklad Nietzscheho, Tak vravel Zarathustra - ta kniha je pecka, ale treba to citat po nemecky a vediet to aj pochopit. Sice som nemcinar ale aj mne to dalo zabrat.
Doma mam Zamarovskeho komplet zbierku, este 3-4 knihy a docitam.
Z fantasy som samozrejme cital Pana prstenov vsetko co vyslo (po anglicky).
Pokial ide o literaturu faktu, skuste si precitat nieco od Solzenicyna.
Este dotaz: Ja osobne radsej citam knihy v povodnom jazyku, v ktorom boli napisane. Podla mna osobne je to podstatne vacsi zazitok ako citat veci z prekladu. Preklad sice moze byt dobry, ale casto nie je a aj keD je tak originalu sa to malokedy vyrovna.
CPU: C2D Q8300@2500Mhz MB: ASUS Rampage Formula RAM: ADATA 2x2GB 1066MHz 5-5-5-15 VGA: Sapphire 4870X2 HDD: 2x320GB WD YS-series Mouse: Razer Copperhead Keyboard: Saitek Eclipse Monitor: IBM Thinkvision C190 Audio: Creative S750 7.1 PSU: Fortron Everest 800W
- mUrEeC
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Aug, 2007, 08:00
Strugackij-Piknik pri ceste (S.T.A.L.K.E.R.)
CPU : AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+ (Barton, 2090.30 MHz, 512 KB L2) - MoBo : CANYON nVidia nForce 2 ULTRA 400 CN-7N0AL - RAM : V DaTa 256 MB DDR 400 MHz CL 2.5 - HDD : Hitachi 80 GB 7500 rpm 8 MB cache - WD 40 GB 7200 rpm - GPU : CANYON GeForce FX 5200 - PSU : Encer 300 W - OS : Windows XP Proffesional
SCHRANZ will NEVER DIE!!!
SCHRANZ will NEVER DIE!!!
Co ti ja viem... Anjelov a demonov som zacal citat na 1. sviatok vianocny a na Stefana uz som mal vecer volnoBdurex napísal:A chystam sa precitat vsetky knihy od Dana Browna, ale na to treba casu a hlavne treba vypnut PC .
Ale ak by som mal postupovat nejak chronologicky, tak the best of:
- Chlapci od Bobrej rieky; Rychle sipy
- Kniha dzungli (Maugli)
- Tarzan (vsetky diely)
- Traja musketieri; Traja musketieri po 20 rokoch
- Hlava XXII
- J. Skvorecky - TANKOVY PRAPOR; Tymto by som chcel poziadat niekoho, kto tuto knihu vlastni o jej pozicanie. Som ochotny zaplatit zalohu aj postovne... Raz som si ju pozical vo vlaku od nejakeho spolucestujuceho ale nestihol som ju precitat a neviem ju nikde zohnat
- Da Vinciho kod; Anjeli a demoni
- HP 1-6 Myslel som ze to bude blbost, ale teta neni nadarmo najbohatsia Britka...
- teraz citam postupne Matkina, Laska je chyba v programe sa celkom dala, na zvysne mam dobre referencie
- urcite som ich strasne vela zabudol, ale co uz...
Naposledy upravil/-a Muhyng v Ut 27. Nov, 2007, 18:52, upravené celkom 3 krát.