Papek napísal: ↑Ut 22. Aug, 2023, 14:56
Ja mam dlhodoby priemer cca 1,3 nadrze na mesiac
Stastny clovek.. Ja som od zaciatku juna tankoval v priemere 6 plnych mesacne.. 70-litrovych..
Predtym som to velmi nesledoval, ale tieto posledne mesiace som potiahol dost.. Nieco cez 12 000km, mozem zase menit olej..
A vraj su stare auta nespolahlive..
No neviem, naposledy ked som ho videl tak nevyzeralo velmi zdravo, ani tak neznelo. A asi ani ja uz nie som uplne zdravy po tom co som vdychol tu ciernu tmu co mu vysla z vyfuku.
Naco si dychal, ked si to videl? Skus toluen..
Inak vyzera uplne rovnako ako pri kupe, akurat ma o necelych 5 rokov a vyse 120 000km viac..
Hrdzavy flak pod stieracom sa zvacsil o nejake drobne centimetre..
Miso122 napísal: ↑Ut 22. Aug, 2023, 14:37
50:50 zabava vs vlecenie sa v kolone aut iducich dochodcovskym tempom
Čo to máš za apku ?
Potešila by APKA pri ktorej na pumpe treba zadať len
- voľba LPG alebo E5 alebo E10, nafta, EV
- vyplnenie len počet litrov, kWh a cena za liter alebo kWh
a trasy, priemerné rýchlosti , zápchy a dátumy si dopĺňa automaticky
opto napísal: ↑St 23. Aug, 2023, 09:44
Čo to máš za apku ?
Potešila by APKA pri ktorej na pumpe treba zadať len
- voľba LPG alebo E5 alebo E10, nafta, EV
- vyplnenie len počet litrov, kWh a cena za liter alebo kWh
a trasy, priemerné rýchlosti , zápchy a dátumy si dopĺňa automaticky
Pri Tesle na to pouzivam Tessie, vytahuje vsetky statistiky z auta priebezne, vsetky trasy, spotrebu, nabijania, teploty,...
Pri inych znackach to musis riešiť asi s OBD2 citackou (tusim som videl take riesenie).
Po dovolenke, spravili sme celkovo 2700 km (Toskansko), priemerna spotreba bola aj s nabijacimi stratami 20 kWh/100km. Celkove naklady vysli na ca. 7.1 eur/100km plus + dialnicne poplatky asi 80 eur v Taliansku.
Len pre doplnenie, v it je nafta za 1.9 a benzin za 2 eur, nabijanie zhruba za 0.36 eur/kWh.
maniak napísal: ↑Pi 25. Aug, 2023, 09:08
Po dovolenke, spravili sme celkovo 2700 km (Toskansko), priemerna spotreba bola aj s nabijacimi stratami 20 kWh/100km. Celkove naklady vysli na ca. 7.1 eur/100km plus + dialnicne poplatky asi 80 eur v Taliansku.
Len pre doplnenie, v it je nafta za 1.9 a benzin za 2 eur, nabijanie zhruba za 0.36 eur/kWh.
No tých 7E/100km je super a pri svižnejšej tj. obvyklej jazde a plnej záťaži by som dostal cca až na tú istú výšku aj s mojim LPG DUSTER II ak je tam LPG v cene cca 0,7E/l ?
Žiaľ DUSTER II EV zatiaľ žiaľ nepredávajú za 15 tis Euro.
maniak napísal: ↑Pi 25. Aug, 2023, 09:08