Powerline či sieťová karta na hranie
Powerline či sieťová karta na hranie
Zdravím,
ktorá z týchto dvoch možností bude lepšia na hranie? Jedná sa prevažne o fps hry takže aby to bolo co najviac stabilné.
Ide o to že do jednej izby nemám možnosť priniesť sieťový kábel bez toho aby ho nebolo vidno a nezavadzal na zemi tak hľadám najvhodnejšiu alternatívu.
Medzi modemom a PC je jedna stena a vzdialenosť cca 5 metrov.
O powerline adaptéroch som čítal že sa prehrievaju a potom tam ta kvalita signálu padá ale čítal som aj komentáre kde bola kopa ludi spokojných tak neviem.
Je tam možnosť ešte USB Wifi ale tú som nejak vyradil.
ktorá z týchto dvoch možností bude lepšia na hranie? Jedná sa prevažne o fps hry takže aby to bolo co najviac stabilné.
Ide o to že do jednej izby nemám možnosť priniesť sieťový kábel bez toho aby ho nebolo vidno a nezavadzal na zemi tak hľadám najvhodnejšiu alternatívu.
Medzi modemom a PC je jedna stena a vzdialenosť cca 5 metrov.
O powerline adaptéroch som čítal že sa prehrievaju a potom tam ta kvalita signálu padá ale čítal som aj komentáre kde bola kopa ludi spokojných tak neviem.
Je tam možnosť ešte USB Wifi ale tú som nejak vyradil.
CPU - Ryzen 5 5600x + NZXT T120 Black MB - Gigabyte X470 AORUS Ultra Gaming PSU - Seasonic Prime 750W Platinum
RAM - Crucial 16GB 3600Mhz DDR4 VGA - Gigabyte RX 6600XT Gaming OC 8GB SSD - Samsung 970 PRO 512GB HDD - Seagate Barracuda 2TB CASE - Zalman S3
RAM - Crucial 16GB 3600Mhz DDR4 VGA - Gigabyte RX 6600XT Gaming OC 8GB SSD - Samsung 970 PRO 512GB HDD - Seagate Barracuda 2TB CASE - Zalman S3
Re: Powerline či sieťová karta na hranie
Ani jedno nie je idealne ale kvalitnejsie USB wifi spravi lepsiu pracu.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Za predpokladu, ze router nie je nejaka Tenda za 10 €..
Spoiler: ukázať
Router je HALNy HL-4GMV3
S tym usb wifi ste ma prekvapili, cakal som ze to bude ta najhorsia moznost.
A nejaky konkretnejsi typ by sa nenasiel ?
S tym usb wifi ste ma prekvapili, cakal som ze to bude ta najhorsia moznost.
A nejaky konkretnejsi typ by sa nenasiel ?
CPU - Ryzen 5 5600x + NZXT T120 Black MB - Gigabyte X470 AORUS Ultra Gaming PSU - Seasonic Prime 750W Platinum
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
No prave na fps asi nic z toho nie je ideal.
Tvoj router ma 5gh siet tak otestuj ako to chytas. Ale kabel je kabel no...ja by son radsej behal s kablom pred kazdou hrou dnu von po kazdej naspat ako to dat cez wifi.
Tvoj router ma 5gh siet tak otestuj ako to chytas. Ale kabel je kabel no...ja by son radsej behal s kablom pred kazdou hrou dnu von po kazdej naspat ako to dat cez wifi.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
suhlas. Powerline by nemalo mat znatelne latencie, ved potom by tam nefungoval 100Mbit.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
V roku 2023 nie je potrebne tahat kabel a uz vobec nie kvoli hraniu.
Nie je idealna kombinacia wifi a usb. Ale malo by to byt oke.
Idealne nieco kde vies antenu vyviest na stol
https://www.alza.sk/tp-link-archer-tx20 ... 574593.htm
Nie je idealna kombinacia wifi a usb. Ale malo by to byt oke.
Idealne nieco kde vies antenu vyviest na stol
https://www.alza.sk/tp-link-archer-tx20 ... 574593.htm
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Wifi 6 aj vysielac by ku tomu bodol. A odmerat aky ma signal u seba.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
tak zaklad je mat kvalitne rozsireny WIFI signal, aby ti nelietali latencie. Na kvalitny prijem signalu pouzi co linkol skilex, len nekup nejaku lacnu USB wifi kartu WIFI na hranie online sa nepouziva z dovodu mozneho rusenia signalu a mozny vznik vacsj odozvy. Preto je vhodnejsi kabel. ALe ak mas dobry router a kvalitny nicim neruseny prijem wifi signalu na tom mieste, tak s kablom sa nemusis ondat
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Ten kábel nechávam ako posledné riešenie keď fakt nič iné nepomôže lebo sa mi ho nechce stále schovávat a vyťahovať. Dobre chalani vyskúšam teda ten hore zmieneny USB wifi. Ale teoreticky nemal by byt lepší ten powerline keďže nejde vzduchom ale po elektrike?
Nie. Elektricke kable nerady vedu signal. Nie su nijak tienene ani zakrutene a je v nich kopa rusenia zo zariadeni.
Skusal som asi vsetky dostupne powerliny. Aj tie najvyssie rady tplinku boli za idelnych podmienok vhodne max tak na netflix.
Skusal som asi vsetky dostupne powerliny. Aj tie najvyssie rady tplinku boli za idelnych podmienok vhodne max tak na netflix.