Ako odstrihnúť úvod/záver MKV videa?
Ako odstrihnúť úvod/záver MKV videa?
Ahojte, prosím o radu - mám v TV od LG (2021) appku MagioGO. Nahral som si jednu reláciu, v rámci appky - viem si ju teda kedykoľvek pustiť v danom TV, zrejme aj inde keď sa prihlásim do svojho Magio účtu na druhom zariadení (mám celkovo od Telekom povolené 2 zariadenia). Ešte som to neskúšal, ale predpokladám že by to išlo.
To však nie je riešenie toho, o čo mi ide - rád by som si danú reláciu uložil "von", najlepšie ako video súbor. TV má aj USB port, pravdepodobne s možnosťou nahrávania(?), aj keď to som tiež ešte neskúšal.
Existuje možnosť dostať tú nahrávku nejako von? Napríklad na ten USB zapojený to TV? Alebo to musím spraviť inak?
Nejde mi o porušovanie copyright-u, jednoducho mám nahratú jednu časť dokumentu, ktorú by som rád pustil napríklad niektorým známym.
Ďakujem
To však nie je riešenie toho, o čo mi ide - rád by som si danú reláciu uložil "von", najlepšie ako video súbor. TV má aj USB port, pravdepodobne s možnosťou nahrávania(?), aj keď to som tiež ešte neskúšal.
Existuje možnosť dostať tú nahrávku nejako von? Napríklad na ten USB zapojený to TV? Alebo to musím spraviť inak?
Nejde mi o porušovanie copyright-u, jednoducho mám nahratú jednu časť dokumentu, ktorú by som rád pustil napríklad niektorým známym.
Ďakujem
Naposledy upravil/-a schyzoy v St 20. Sep, 2023, 21:42, upravené celkom 1 krát.
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Re: Ako stiahnuť/nahrať video z TV (MagioGO)?
nie, mas to ulozene v cloude a pristupne len z dakenho konta, prihlas sa na pc ako druhe zariadenie a nahraj si obrazovku cez obs napr.
ďakujem, skúsim to teda takto, verím že ten soft zvládnem
OBS nahralo, ďakujem za dobrý tip!
Vie mi prosím niekto poradiť ako laikovi čo najjednoduchší soft, v ktorom "odstrihnem" úvod a koniec? Nahraté to mám v MKV (H264).
Vopred vďaka
Vie mi prosím niekto poradiť ako laikovi čo najjednoduchší soft, v ktorom "odstrihnem" úvod a koniec? Nahraté to mám v MKV (H264).
Vopred vďaka
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Re: Ako odstrihnúť úvod/záver MKV videa?
pozri ci nemas v ramci Officu pristup k Clipchamp. Ale tusim by strihat malo ist aj vo free verzii https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/clipchamp
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
openshot. pouzivam ho ked mi free verzia windovsackeho Clipshampu uz nestaci
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Zda sa Ti spravne.. Akurat ked sa neodstrihne v tzv. klucovych snimkach, vyhlasi, ze v rezime kopirovania bude video poskodene..
Takze musis dat nanovo reenkodovat, potom je to OK..
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
davinci resolve je free a vie viac ako budes kedy potrebovat
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Avidemux vie pri posuvani skakat aj priamo na klucove snimky. Len samozrejme nemusia byt prave tam, kde clovek potrebuje strihnut.michalesku napísal: ↑Št 21. Sep, 2023, 23:17 Zda sa Ti spravne.. Akurat ked sa neodstrihne v tzv. klucovych snimkach, vyhlasi, ze v rezime kopirovania bude video poskodene..
Ale bezne s tym striham videa a este sa mi nestalo, ze by kvoli tomu bolo nejake poskodene tak, ze neslo prehrat.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Ved to som chcel povedat.. Niekomu stacia tie klucove snimky, ked nechce byt detailista a nema to byt do archivu..
Ale skus si to strihnut mimo klucovej snimky a dat len jednoducho Ctrl+S..
Ale skus si to strihnut mimo klucovej snimky a dat len jednoducho Ctrl+S..
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
to bezne robim a ziadne problemy nemam. ani ziadne hlasky. mozno zalezi od nastaveni kodeku pri encodingu videa.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Ďakujem všetkým, skúsim ten ClipChamp - ten by mal byť aj pre úplne lamy (ako som ja)
Pozriem aj tie ostatné softy, nech viem do budúcna.
Pozriem aj tie ostatné softy, nech viem do budúcna.
Robím to teraz nakoniec v tom OpenShot-e.
Ešte prosím laická otázka - otvorím v softe video, označím čo chcem dať preč (napr. posledné 3 minúty), a potom neexistuje možnosť, že jednoducho CUT, save-as, a je to? Bez voľby výstupného rozlíšenia (chcem zachovať všetko tak ako je), bez encode celého videa od začiatku?
Možno sa pýtam hlúpo, s videami nepracujem, tak mám asi "zjednodušenú" predstavu...
Vďaka
Ešte prosím laická otázka - otvorím v softe video, označím čo chcem dať preč (napr. posledné 3 minúty), a potom neexistuje možnosť, že jednoducho CUT, save-as, a je to? Bez voľby výstupného rozlíšenia (chcem zachovať všetko tak ako je), bez encode celého videa od začiatku?
Možno sa pýtam hlúpo, s videami nepracujem, tak mám asi "zjednodušenú" predstavu...
Vďaka
- Danix64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00
skusit mozes este:
https://github.com/mifi/lossless-cut
https://github.com/ozmartian/vidcutter
Jeden z nich som davnejsie pouzil a bol som spokojny
https://github.com/mifi/lossless-cut
https://github.com/ozmartian/vidcutter
Jeden z nich som davnejsie pouzil a bol som spokojny