klon vacsieho disku na mensi

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 22017
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´

Re: klon vacsieho disku na mensi

Príspevok od používateľa dexterav »

skoro ku každému ssd sa dneska dáva oem acronis
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12258
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: klon vacsieho disku na mensi

Príspevok od používateľa mp3turbo »

bohuzial ja som nedostal vela vela poslednych SSDciek (pny cs3040, kc3000 [!], samsung nejake evo, kingston nv2, patriot p200 a zopar dalsich, 10 kusov za posledne dva roky), a bohuzial Acronis som skusal asi rok dozadu pri inej prilezitosti len si nepamatam presne ktoru verziu - NEVIE klonovat na MENSIE cielove disky.

Dik za rady, Macrium stiahnem a vyskusam na virtualke.

Videl som aj nejaky EasyUS a Ghostnepamatamsičo ktore priamo pisu ze vedia klonovat na mensie disky, akurat EasyUS nie vo free verzii a to druhe malo tiez nejaky drobny cirkus. Nechcem sa utlacit k tomu ze volaco čmajznem (riziko pribaleneho bonusu o ktorom ani vyrobca nevie, moralka atd) : pokial to pojde slusne, tak to spravim slusne. Keby to vedela Clonezilla tak sa nemusim pytat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6803
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: klon vacsieho disku na mensi

Príspevok od používateľa molnart »

myslim ze s windows budes mat podstatne menej roboty, ja som sa snazil klonovat disk s lvm volumes. zacal by som tym ze povodny filesystem shrinknem na (idealne jemne pod) velkost tych SSD a potom clonezilla cez ntfsclone alebo partclone by to mal zvladnut. problem nastava pri fallbacku na dd, lebo tam sa snazi skopirovat cely disk, ci je zapisany alebo nie. ale samozrejme s tymi toolmi spominanmi vyssie budes mat vyrazne menej roboty ako s clonezillou
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12258
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: klon vacsieho disku na mensi

Príspevok od používateľa mp3turbo »

neviem ci dokazem zmensit povodne filesystemy - mnohe z nich budu bezat na Win7, Win8 ako som pisal a tam tusim tato funkcionalita nebola.
A ked bola, som lenivy checkovat, nefungovala tak pekne ako v sucasnej Win11 atd. Keby sa to dalo, tak je to potom samozrejme uplna brnkacka prakticky s hocičím.

Viem nabeton ze tie stare NTFS verzie zapisovali MFT a podobne zivotne dolezite data volakde na koniec diskov, nechapem sice preco ale nejaky Microsoft huncút na to mal urcite dobry dovod. Takze potom si mal 200GB SSD, 30GB pouziteho miesta a ajtak si to nemohol zmensit pod 170GB a podobne kajnšmetke.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
michalesku
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 716
Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Bydlisko: Zvolen

Re: klon vacsieho disku na mensi

Príspevok od používateľa michalesku »

Plateny Acronis, ako som pisal predtym, s tym nema problem, nie tak davno som klonoval celu ucebnu s 500GB HDD a dvomi particiami na 128GB SSD..
Pravdou ale je, ze pokial je moznost, vsade instalujem Legacy/MBR..
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB955 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS
PC2: HP ENVY Phoenix h9 | CPU Intel i7-3770K 3.50GHz | RAM Nanya DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB | SSD Samsung PM871a 512GB + Crucial MX500 500GB | HDD WD Gold 2TB | DVD±RW HP GH82N | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS (shared)
PC3: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro M2000 4GB | SSD Samsung PM871 256GB | HDD Seagate 500GB | DVD±RW Philips DH-16ACS
NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung 850 PRO 2TB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator
NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery
2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS
NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB
4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1287
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27
Bydlisko: KE-okolie

Re: klon vacsieho disku na mensi

Príspevok od používateľa 4040 »

Pozri si AOMEI partition.
Používateľov profilový obrázok
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 22017
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´

Re: klon vacsieho disku na mensi

Príspevok od používateľa dexterav »

mp3turbo napísal: Ut 29. Aug, 2023, 09:46 bohuzial ja som nedostal vela vela poslednych SSDciek (pny cs3040, kc3000 [!], samsung nejake evo, kingston nv2, patriot p200 a zopar dalsich, 10 kusov za posledne dva roky), a bohuzial Acronis som skusal asi rok dozadu pri inej prilezitosti len si nepamatam presne ktoru verziu - NEVIE klonovat na MENSIE cielove disky.
určite to vie dokonca neviem či to nebol z jeden 1. prg čo to vedel, ale je možné že tá OEM to nevie lebo je orezaná
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12258
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: klon vacsieho disku na mensi

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ze ako som dopadol... Macrium totalne pohorel :( Win7, Win10, legacy, uefi, secure boot aj bez, rozlicne notebooky od stvrtej generacie Intelu do desiatej, zopar desktopov, uplne vsade pohorel ani jednu jedinu kopiu nespravil dobre. Nic neslo nabootovat. Zdrojove HDD od 160GB do 1000GB, destination SSD vzdy Apacer 256GB - sranda, ze Macrium nedokazal spravne naklonovat ani 160GB HDD na 256GB SSD. Vzdy bootovane z USB kluca teda mimo Windowsu. Posledna verzia ktoru som tahal minuly tyzden od vyrobcu, ziadne cracky, nic.

Riesenie : Aomei Backupper. Free verzia nevie klonovat na mensie disky, takze natiahnut demo verziu Profi, spravit bootovaci USB a znovu offline (nikdy neklonujem Windows ked bezi, vzdy sa snazim offline ked je moznost). Su tam dve moznosti, linux ma 47MB, windows PE ma 570MB, ja pouzivam linux. Nema to ziadne moznosti, ziadne bohate rozhranie nic, proste je tam obrazovečka s dvomi moznostami. Clone je jedna z nich, ma tri moznosti (stredna je sampion).

Neviem ake je obmedzenie tej demoverzie Profi, zrejme casove. Nijako som neriesil, neviem ci USB ktore som vytvoril prestane fungovat o 30 dni.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1287
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27
Bydlisko: KE-okolie

Re: klon vacsieho disku na mensi

Príspevok od používateľa 4040 »

Skúsil si aj AOMEI partition?
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12258
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: klon vacsieho disku na mensi

Príspevok od používateľa mp3turbo »

nie.

edit : ale este mi nejake tri notebooky zostali, tak mozem. Neviem ake systemy su na nich, to sa dozviem az po klonovani ked to zapnem a nejde to :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"