Tichšia bedňa
Re: Tichšia bedňa
Ak máš bedňu na jednom mieste, že neprenášaš často skriňu a dajú sa vymontovať tie HDD koše, tak ich vymontuj a HDD polož na dno skrinky alebo do 5,25 šachty na mechaniku na niečo, čo bude tlmiť vibrácie (napr. stará podložka pod myš), ideálne dať ho ešte do boxu.
Ja to mám tak v Define R4 a HDD ma neotravuje.
Ja to mám tak v Define R4 a HDD ma neotravuje.
Define R4 Titanium grey - 2xAC F14 Silent + 2xAC P12, Corsair RM 550x, Gigabyte B 660 Gaming X AX, Core i5 - 12500 + Silentium PC Fortis 5, ASUS RTX 4070 Dual, Kingston 2*16GB-3600MHz, Kingston KC 2500, Crucial MX 500/1000GB, WD1003FZEX + WD5002AALX v boxoch Himuro, SyncMaster 2494LW, Icon uDAC v 2, SHP8900, Tascam VL-A5
7200ot. HDD som v idle počul hučať aj v Silentmaxx HDD boxe, zabalený v bublinkovej fólii, položený v odhlučnenej Define R3
Ale hej, dačo to môže pomôcť.
Ale hej, dačo to môže pomôcť.
Spoiler: ukázať
Samzrejme záleží veľa aj od disku, niektorým to nepomôže.
SSD sú v tomto na nezaplatenie.
SSD sú v tomto na nezaplatenie.
Define R4 Titanium grey - 2xAC F14 Silent + 2xAC P12, Corsair RM 550x, Gigabyte B 660 Gaming X AX, Core i5 - 12500 + Silentium PC Fortis 5, ASUS RTX 4070 Dual, Kingston 2*16GB-3600MHz, Kingston KC 2500, Crucial MX 500/1000GB, WD1003FZEX + WD5002AALX v boxoch Himuro, SyncMaster 2494LW, Icon uDAC v 2, SHP8900, Tascam VL-A5
HDD som dal na podložku a pekné išiel hluk dole ale je to dočasne riešenie pretože chcem ísť do toho ďalšieho SSD M2. Dúfam že sa mi to vopchá ku rozsirujucej karte na usb . Napätia na procesore som nepozeral ešte ale neploty pri hraní DCS boli do 57. A keď sa mi vypol HDD počas nevyužívania tak len si ticho vrncala grafika ktorá je celkom vyťažená pri tej hre. Ale hučí menej ako HDD
stiahni ten fan control co som linkoval vyssie, a zreguluj to tak nech CPU ide kludne do 80-85°C...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
suhlasim - uz som to pisal viackrat. Nastavit ventilatory v BIOSe aby ZBYTOCNE VELA NECHLADILI = nerobili zbytocne hluk. Na 80 stupnov mozes procesor pustat s meravym ksichtom, nic sa mu nestane 10 rokov.
Je uplne zbytocne chladit ho na 57 stupnov. Daval som ti videa ako sa robia "krivky" chladenie versus teplota v BIOSoch, pozri, pouzi.
Takze, zostava nam furt to iste : podvoltovat grafiku, podvoltovat procesor lebo sa furt tocime okolo veci a neriesi sa absolutne nic co bolo doporucene a co ma obrovsky vplyv na hluk. Idealne vyhodit HDD a nahradit SSDckom v rovnakej cene ako bolo planovane zakupit bednu. Poupratovane kable v bedni uz mas ?
Je uplne zbytocne chladit ho na 57 stupnov. Daval som ti videa ako sa robia "krivky" chladenie versus teplota v BIOSoch, pozri, pouzi.
Takze, zostava nam furt to iste : podvoltovat grafiku, podvoltovat procesor lebo sa furt tocime okolo veci a neriesi sa absolutne nic co bolo doporucene a co ma obrovsky vplyv na hluk. Idealne vyhodit HDD a nahradit SSDckom v rovnakej cene ako bolo planovane zakupit bednu. Poupratovane kable v bedni uz mas ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47
a ako tu bolo spomenute ze ryzen lubi skakat rychlo s teplotami hore dole tak hystereziu cpu vo fan control alebo aky soft pouzijes daj na od 5-10 (dal by som 10) aby ti nestartoval furt vetrak na chladici ked len zapnes youtube napr...
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
Káble som poupratoval, grafiku som mierne podvoltoval, HDD zatiaľ mám ale už mám nahodené komponenty v košíku. Procesor ide ticho takže ma to veľmi netlači do podvoltovania CPU ale už sa do toho pustim FanControl už používam takže tam som si to nastavil aj s hysterezou na 10. Ešte musím odsledovať či sú dobre nastavené alebo treba niečo doladiť.
Ja by som sa ani nezaoberal podvoltovanim. To uz nemoze robit hluk. V idle to uz musi byt vpodsate nepocutelne ak neratam HDD a v loade bude teraz hluk robit grafika...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> Ja by som sa ani nezaoberal podvoltovanim. To uz nemoze robit hluk.
v idle nie, ale v zatazi ano. Ved ani nevieme na akych hodnotach pan bezi tak tu varime z vody jak MekGajver
v idle nie, ale v zatazi ano. Ved ani nevieme na akych hodnotach pan bezi tak tu varime z vody jak MekGajver
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ja mam pod stolom 5600x. Jedina optimalizácia bola ze vsade kde som videl nejaky limit na watty alebo ampere, tam som zadal 999.
A aj tak to fera 3 nema problem chladit na 85°C potichu.
Jeho CPU je ovela chladnejsi, chladic ovela vykonnejsi a predpokladam ze ani do limitov netukal 999. Musi to byt bezproblemove.
A aj tak to fera 3 nema problem chladit na 85°C potichu.
Jeho CPU je ovela chladnejsi, chladic ovela vykonnejsi a predpokladam ze ani do limitov netukal 999. Musi to byt bezproblemove.
Tak ako pisal SKiLEX, procak aj po miernom pretaktovaní nepresiahne 55C pri max otáčkach 50% čiže jedine čo počujem je HDD. Grafiku mam na default a teplota neprešla pri hraní DCS a MSFS 53C a otáčky max 55% takže po výmene HDD za SSD bude PC krásne tichučký (nie dokonale ale asi moje dychanie bude hlasnejšie). Ďakujem veľmi pekne za rady, veľmi pomohli