Spoplatnenie Facebooku
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Spoplatnenie Facebooku
Ahojte, uz niekomu nabehlo platenie za facebook alebo pristupit na ich podmienky pouzivat vase udaje na personalizovanu reklamu? Neviem co si mam predstavit pod tym, ze mozu pouzivat moje data kvoli reklame.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Re: Spoplatnenie Facebooku
jak nevies? budu robit to iste co do teraz, zberat a predavat tvoje data pre reklamy
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
nezvysi sa na free ucte pocet reglam a ich agresivnejsie pokukanie? Predsa len, cast radsej oddide a cast si zaplati. Platiaci ucet bude uplne bez reklam, takze vsetko zobrazovanie reklam ostane len na free uctoch, co by mohlo viest k vacsiemu otravovaniu tychto uzivatelov. Kaslem na cely facebook, aj tak je to tam sama sprostost. Len mi budu chybat niektore clanky z oblubenych stranok
Neviem ci to moze byt este agresivnejsie ako to uz je. Ved mas 3 prispevky reklamy/boosted content na 1 follownuty prispevok..
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
toto nie je o zobrazovani reklam ale o zbere udajov o uzivateloch ktore sa potom dalej pouzivaju na cielenie reklamy. EU sa obul do mety ze tieto informacie zbiera bez toho ze by uzivatelom dal na vyber a ich reakciou je zavedenie modelu spoplatnenia bez zberu dat ako opt-out moznosti zo zberu. pravdepodobne to ale EU nebude povazovat za dostacujuce riesenie
ja osobne si nepamatam ze by som niekedy na fb videl vyslovene reklamu (asi sa o to stara adblock a cez mobil tam moc nechodim), za to "oporucanych" stranok tam mam vacsinu. na insta tych reklam je nepomerne viac (ale zasa ten pouzivam primarne na mobile)
ja osobne si nepamatam ze by som niekedy na fb videl vyslovene reklamu (asi sa o to stara adblock a cez mobil tam moc nechodim), za to "oporucanych" stranok tam mam vacsinu. na insta tych reklam je nepomerne viac (ale zasa ten pouzivam primarne na mobile)
Spoiler: ukázať
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
vyskocilo mi to prave na instagrame... bud suhlasim, ze ma budu zneuzivat na reklamu, alebo prejdem na poplatok 12.99e mesacne
Doteraz ťa zneužívali rovnako a nevadilo ti to
Naposledy upravil/-a Miso122 v St 08. Nov, 2023, 23:52, upravené celkom 1 krát.
ITX >>> ATX
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
vadislo, skor som to neriesil. Teraz som to vyriesil, delete facebook
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Dokedy?
Kedysi v dobe minulej hovorili že v TV je preto viac reklám aby ludia nemuseli platiť, TV si chytil na anténu zadarmo...
Potom začali hovoriť že sa musí platiť aj musia byť reklamy, lebo sa prechádza na vyššiu kvalitu a reklama to všetko nezaplatí.
Dnes platíš nie málo a reklám máš tri KKT-y...
A to už nejakú dobu žijeme s tým že zaplať si aby si nemal reklamy tu, potom tam...
Dnes všetci žobrú peniaze, zaplať za telefon, internet, TV, zaplať si služby ako Netflix, Spotify, Youtube teraz za socialne siete...
A potom zistíš že 100€ mesačne platíš len za takéto služby
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Tak je to tvoja voľba či ideš platiť tie služby ja napríklad telku neplatia nemajú mi čo ponúknuť, YouTube nevidím dôvod im platiť. Tak isto nevidím dôvod platiť za sociálne siete keď ich nepoužívam. Platím len spotify všetko je o prioritách.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Nikto nečaká že bude niečo zadarmo, ale aby si za TV platil určitú sumu a napriek tomu mal toľko reklám že to už odmietaš pozerať...
A to nehovorím o tých stupiditách čo vysielajú...
Ja neplatím okrem internetu nič, tv mám na stene viacmenej aby tam bol. Pustený som ho mal naposledy v lete keď som si pozrel pár krát Tour de France
Niekedy by som si pozrel napríklad hokej, alebo lyžovanie inak ma tam vôbec nič nezaujíma.
A teraz si mám akože zaplatiť nejaký rozšírený balík, kde mám aj športové kanály a to ma napríklad futbal absolútne nezaujíma
A reálne to budem pozerať pár krát do roka, hlavne že tam má človek v balíčku aj archív
A to nehovorím o tých stupiditách čo vysielajú...
Ja neplatím okrem internetu nič, tv mám na stene viacmenej aby tam bol. Pustený som ho mal naposledy v lete keď som si pozrel pár krát Tour de France
Niekedy by som si pozrel napríklad hokej, alebo lyžovanie inak ma tam vôbec nič nezaujíma.
A teraz si mám akože zaplatiť nejaký rozšírený balík, kde mám aj športové kanály a to ma napríklad futbal absolútne nezaujíma
A reálne to budem pozerať pár krát do roka, hlavne že tam má človek v balíčku aj archív
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
za telku dnes nie je treba platit, ja osobne telku neplatim uz nejaky cas. Naco sa mam divat na reklamy. Ked si nieco zaplatim, tak kvoli tomu, ze ma nieco zaujima alebo si najdem inu cestu, ako sa ku tomu obsahu dostat. Stabilne akurat platim Stream Cinema
Pre info by som doplnil
1. Meta data neprestane zbierat ak to bude mat niekto zaplatene. Len nebude podla nich cielit reklamy.
2. Vraj Meta na tych balickoch preraba. Vraj na jednom uzivatelovi zarobi viac mesacne ako je cena balicka. A spravila balicky len aby vyhovela sudu. A skusa, ci to bude stacit.
Keby zmenili algoritmus a mozem si vybrat co chcem vidiet tak beriem. Takto to nema zmysel.
1. Meta data neprestane zbierat ak to bude mat niekto zaplatene. Len nebude podla nich cielit reklamy.
2. Vraj Meta na tych balickoch preraba. Vraj na jednom uzivatelovi zarobi viac mesacne ako je cena balicka. A spravila balicky len aby vyhovela sudu. A skusa, ci to bude stacit.
Keby zmenili algoritmus a mozem si vybrat co chcem vidiet tak beriem. Takto to nema zmysel.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
neviete o nejakej stranke, kde by bolo info, ze kolko ludi odislo z facebooku, zaplatili predplatne ci pouziva free ucet po aplikovani presplatneho?