Takze som skusil taktnut moj C2D 6300 na GIGABYTE 965P-DS4. Dal som ho na 2,45GHz (350*7 - preto iba tolko lebo mam iba 667MHz ramky ) bez manualneho zvysovania napati (v biose som nechal napatia na AUTO) a vysledok bol stabilny. Teploty v burn/idle - do 60/ do 50 (obe jadra) - merane coretempom (chladim s AC Freezer 7 PRO - ten mi v burne netocil viac ako 1000ot/min, v idle cca 400ot/min). Takze som zatial spokojny.
casom si asi zozeniem nejake 800 popr 900MHz ramky a urcite to vytiahnem vyssie.
Vidim ze mas velmi podobnu vybavu ako ja (E6300+AC Freezer 7 PRO) skus mu dat pri tejto frekvencii (2.45GHz) v bois-e nizsie napetie - cca nejak aspon pod 1.25V - teploty by ti mali pekne klesnut a stabilite to nublizi (aspon v mojom pripade). Momentalne ho prevadzkujem na 2.8GHz (400x7) pri napeti 1.27V a je to vsetko OK.
Gudas napísal:Vidim ze mas velmi podobnu vybavu ako ja (E6300+AC Freezer 7 PRO) skus mu dat pri tejto frekvencii (2.45GHz) v bois-e nizsie napetie - cca nejak aspon pod 1.25V - teploty by ti mali pekne klesnut a stabilite to nublizi (aspon v mojom pripade). Momentalne ho prevadzkujem na 2.8GHz (400x7) pri napeti 1.27V a je to vsetko OK.
scarinkovi : vsetky core2dua chodia okolo 3GHz na default voltazi, mnohe aj 3.2GHz. Pri pretaktovani e6300 s nasobicom 7x bude limit urceny pamatami !!
Ellessar napísal:Ja by som skusil zmensit nasobic pamati....
chlapi vy to mate niekto?na ds3 ani P5BE-plus nic take nie je a pokial viem ziadny intel cipset to nema ,ktore dosky resp.cipsety to maju?davat vela prasul do rychlych ddr2 sa my nechce....
jose napísal:@Ellessar:mozes dat nizsiu delicku na pamate?teda menej ako 1:1?
Nie, na cipovych sadach Intel nieje mozne aby pamete bezali na nizsej frekvencii ako FSB - bezia na minimalne rovnakej frekvencii alebo vyssej. Preto je delicka 1:1 (synchronny rezim) minimalna mozna.