presne tam sa stala chyba a presne to som ocakaval takze presne preto som sa ta pytal co som sa pytal. Kedze sa bavime o STRASNE vysokych frekvenciach, okrem zapnutia expo profilu je potrebne zmenit aj jedno jedine dalsie cislo v BIOSe a to je prosim napajanie memory kontroleru v procesore. SoC voltaz.
Holt, cim je technika komplikovanejsia, tym viac jej treba rozumiet. Plati to o pamatiach, plati to aj o procesore - pokial tomu clovek rozumie, dokaze zoptimalizovat jeho vykon, vylepsit spotrebu, znizit teploty, blablabla, plati to aj o SSDckach, plati to aj o swape vo Windowse (kolki z vas kedy v zivote robili volaco s nastavenim swapu ? jaaaaaaj vsetci bezite na default, ze ?)
Takze tak.
Jedno jedine cislo. Spickova technika je komplikovanejsia nez rovna kolajnica.
BMW 760iL s desiatimi displejickami, nezavisle nastavitelnymi masaznymi sedackami, programovatelnym nezavislym kurenim aby si nesadal do studeneho vozu blablabla si vyzaduje ine znalosti nez Skoda Favorit kde jedina elektrika bola ziarovka.
Velky Mannitou vas ochranuj, keby ste chceli pouzit styri DDR5 moduly
taky harmatanec ste este nezazili.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.